Miles can

15 February 2011

Are douăzeci și patru de ani, cântă și compune alături de Alex Turner – solistul trupei Arctic Monkeys – în multi-premiatul proiect Last Shadow Puppets, a fost solistul trupei The Rascals, cântă pe albumul solo al lui Noel Gallagher (ex Oasis) și tocmai și-a lansat propriul și primul album solo. Este vorba despre Miles Kane, un băiat foarte talentat care nu are nimic de-a face cu muzica de duzină care a invadat Marea Britanie.

Deşi albumul My Fantasy va apărea abia pe 25 aprilie, ne putem bucura până atunci de cele două single-uri Inhaler și Come Closer, cel din urmă având lansarea oficială luna aceasta, pe data de 21.

Inhaler a fost lansat în noiembrie anul trecut și deși nu a ajuns foarte sus în topurile din Marea Britanie, s-a bucurat de review-uri foarte bune în presa de specialitate New Musical Express și MOJO, ajungând chiar în top 10 Singles NME. Piesa are un sound ce amintește de rockul revoluționar al anilor ’60, chitara de început fiind chiar un sample dintr-o piesă ce aparține trupei californiene Music Machine.

Come Closer are un refren pe care îl fredonezi ușor încă de la prima audiție. Miles Kane readuce în atenția publicului rifful simplu menit să te facă să dai din picior, să te gâdile pe șira spinării. Piesa are deja un videoclip cu atmosferă de film polițist britanic din anii ’70, de genul lui Get Carter și poate fi vizionat aici.

Creditele de producător al albumului My Fantasy sunt împărțite de Gruff Rhys, solistul și fondatorul trupei Super Furry Animals, și Dan The Automator, care a lucrat în trecut la premiatele albume Gorillaz și Kasabian. Bonus, Noel Gallagher, jumătatea compozitoare a trupei Oasis cântă în piesa care dă titlul albumului.

După ce anul trecut a promovat piesele de pe noul album în deschiderea trupei The Courteeners, în 2011 Miles Kane va fi opening act pentru turneul trupei Beady Eye a lui Liam Gallagher, celălalt frate Oasis.Citiţi şi

Concertul Extraordinar de Anul Nou 2022 – Călătorie muzicală în Viena din La Belle Epoque

Ediția inaugurală CHANEL NEXT PRIZE și-a desemnat câștigătorii: zece creatori vor împărți un milion de euro

ASIA Fest revine cu a opta ediție, ce va avea loc între 24 – 26 septembrie, în Parcul Național din București

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro