Ne văruim sau ne dăm corect cu fond de ten?

17 February 2017

carmen-sveduneacHello, Make-up lovers,

Ora 18:30, Metrou Universitate. Un val tânăr de fete, în mijloc, trei masculini. Mi-am amintit de anii studenţiei. Intrasem la Litere şi din 400 câţi eram admişi, doar 10 erau băieţi. Să fie şi ei de la Litere? mi-am zis lăuntric şi întrebător. Oare mai trăieşte Silvia Vescan, profa de literatura spaniolă?…şi cum absentam eu aşa liniştită prin amintiri, trenul frână brusc. Domino efect. Una din fetele de lângă mine, pierzându-şi total echilibrul, se înfige direct în falca unui puber cu tricou fain.

Stop cadru. Slow motion: atingere de obraji, fondul de ten îi acoperă şi lui două coşuri plus imprimeul de pe tricou.

Mă uitam cu vină când la unul, când la altul și nu ştiam cui să-i cer mai abitir scuze. După cinci stânjenitoare secunde de colaps neuronal, tot ce mi-a ieşi pe gură fu doar: fondul de ten se duce cu detergent de vase!

Cu o mişcare de yoga, am închis ochii ruşinată. Recunosc, eu am declanşat domino-ul.

Deşi în capul meu trebuia să încolţească frazarea unor propoziţii în jurul verbelor SCUZE/ ÎMI PARE RĂU cu familia lexicală, tot ce-mi venea în minte era legat de fondul ei de ten.

Pe lângă faptul că era cu două nuanţe mai închis decât culoarea purtătoarei, extrem de generoasă cu produsul cosmetic (numai bine cât să-l acopere pe bietul băiat cu tot cu tricou), era şi foarte lipicios.

Fetelor, dacă se întâmplă să vă cumpăraţi un fond de ten mai închis sau mai deschis decât tenul vostru, există produse care ajustează nuanța fondului de ten şi cu doar o picătură vă puteţi închide sau deschide culoarea acestuia. Sunt utile şi când schimbaţi sezonul, când se mai duce din bronz sau când veniţi de la mare, după caz.

În loc să mă mobilizez să-mi articulez fraza cu scuzele, eu mă gândeam la motivele pentru care fondul de ten a ajuns să ascundă imprimeul baiatului. Am zis că sunt cel puţin două:

  1. cele 10 straturi în exces (luaţi-vă sticluţe care dozează fondul de ten, cu puf sau cu pipetă, un strat este suficient şi ar trebui sa ajungă din maxim două pufuri/ trei picături)
  2. fata nu ştia că, dacă nu fixezi fondul de ten cu o pudră pulbere, el rămâne să se plimbe liber pe faţă. Atingerea feţei cu degetele, vorbitul la telefon, sprijinirea obrazului în palme sau de alt obraz (cazul de faţă) sunt doar câteva dintre motivele pentru care trebuie să vă fixaţi fondul de ten.

Pudra liberă e cea mai indicată, dar mai sunt şi cele compacte pe care le puteţi strecura cu uşurinţă în geantă. Majoritatea au oglindă şi aplicator. Astfel, puteţi îndepărta excesul de sebum în zonele problematice, împrospătând machiajul. Nu în public. 🙂

Pentru a nu vă încărca tenul, vă recomand pudrele de orez. Au particulele foarte fine şi vă oferă o textură naturală a pielii.

E obligatoriu să vă fixaţi fondul de ten, altfel el va fi ca o capcană pentru muşte. Faţa voastră va fi gazda perfectă pentru insectele minuscule şi praful de pe stradă.

Şi dacă toată întâmplarea s-a învârtit în jurul fondului de ten, nu aş vrea să închei fără câteva recomandări şi aici.

Nu alegeţi fonduri de ten profesionale pentru uzul zilnic. Ele sunt concepute pentru a rezista mult şi pentru o acoperire maximă, însă multora le lipsesc vitaminele, uleiurile şi nutrienţii necesari zilnic pielii. Folosirea abuzivă a fondurilor de ten profesionale este agresivă pentru piele. În cazul în care deja există o sensibilitate, vă recomand o vizită la dermatolog. Cu siguranţă, recomandările lui vor fi cele mai potrivite.

Între timp, se anuţase staţia mea şi a trebuit să mă îndrept spre ieşire.

Cred că efectul domino a declanşat şi alte efecte, cel puţin pentru cei doi care stăteau deja la poveşti cu îmbujorare lirică.

Pentru altfel de poveşti şi sfaturi în materie de make-up mă găsiţi aici, pe catchy. Pentru transformări, vă aştept în studioul meu, la o sesiune de makeup.

sveduneac2

V-am pregătit şi un filmuleţ care să vă arate cât de mult poate schimba lumina poziţionată strategic:

Pe cele care îşi doresc să descopere secretele din spatele acestor transformări le aştept cu drag la cursuri. Mai multe detalii găsiţi pe pagina mea de facebook.

Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

Sisifiana povară a iubirii

Helena Rubinstein și Elizabeth Arden, femeile care au creat frumusețe: povestea unei rivalități istorice

Oferta 2023 la produse cosmetice de TOP pentru un machiaj profesional de toamnă

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro