Nu mai fugiți după femei puternice, că nu știți cu ce se mănâncă!

27 January 2016

De fapt, bănuiesc că habar n-aveți ce-nseamnă „femeie puternică”. Sună bine, știu, va excită doar auzul cuvintelor „independentă”, „pe picioarele ei”, „știe ce vrea”, „știe să ceară ce vrea” și altele din aceeași sferă. Dacă vi se cere să descrieți femeia perfectă, cam astea-s clișeele pe care le înșiruiți cu ochii sclipind, imaginându-vă, eventual, și că femeia aia gătește purtând tocuri, calcă perfect cămășile, gătește ca mama, nu „o doare capul” niciodată, nu spune  niciodată „nu”, știe să fie doamnă, știe să stea picior peste picior cu un cocktail în față, dar și să se alinieze cu prietenii tăi la o bere, știe să spună ce și de ce o supără, știe să te pună cu botul pe labe atunci când greșești, să se pisicească atunci când trebuie și să țipe atunci când e nervoasă.

femeie

Dragilor… să vă zic adevărul? Voi, când găsiți o astfel de femeie, o pierdeți. De ce? Vă sperie ca dracu’!

Deși toți urâți femeile care, atunci când se supără, răspund suav cu „nimic” la întrebarea „ce ai pățit?”, vă simțiți ca niște băieței muștruluiți de mami atunci când sunteți luați de mânecă și puși la un colț de masă, unde vi se explică ce ați greșit, clar și răspicat. Fiindcă, de fapt, vă place puterea pe care v-o dă o pisică ce miaună în loc să vorbească. Adevărul trist e că femeia care preferă să vorbească în loc să plângă vă prinde cu garda jos.

Deși toți urâți femeile care depind de voi, vă sperie femeia de carieră, care vă lasă deoparte atunci când îi sună telefonul de serviciu. Vă sperie când știti ca nu puteti să-i oferiți nimic, fiindcă are ce-și doreste. Vă sperie că nu acceptă nimic de-a gata, fiindcă vrea să muncească pentru ce își dorește. Fiindcă, de fapt, vă place puterea pe care v-o dă femeia dependentă de voi, aia care se zgâiește la o pereche de pantofi în vitrină și vă dă oportunitatea să fiți adevărați eroi când, a doua zi, vă prezentați la ușă cu o plasă frumoasă Louis Vuitton în brațe și cadorisiți pisica pe care o aveți pe post de femeie lângă voi.

Deși toți urâți femeile care nu știu să deschidă gura la o masă, care socializează doar prin simpla prezență la brațul vostru, deși vă doriți o femeie care atunci când începe sa vorbească, să fie ascultată și admirată, vă sperie femeia care reușește să facă asta. Pentru că vă fură lumina reflectorului atunci când se așază lângă voi la masă. Fiindcă, de fapt, vă place să fiți admirați (doar) voi! Fiindcă vă place să vă admire și ea, să îi păreți veșnic intangibil.

Atunci când ea este, deja, la nivelul vostru, totul se transformă în competiție. Nu mai poate fi un trofeu așezat pe raft, mereu acolo, pe care-l mai ștergeți de praf din când in când și, ocazional, îl mai admirați așa, vreo 10 minute, înainte de culcare. Sau poate doar cinci, că deh, sunteți obosiți.

Când femeia e puternică, va bate cu pumnul în masă pentru ceea ce vrea. Va spune clar și răspicat că nu e fericită, atunci când nu e. Nu vă va menaja de absolut nimic și nu va fi complezentă pentru că nu are de ce. Deși vă speriați, habar n-aveți ce pierdeți. De ce? Fiindcă o femeie puternică nu va sta niciodată cu un pămpălău. Iar alături de ea, veți fi văzuți întotdeauna bărbaţi. Deși nu pare (de fapt, deși nu vă dați voi seama), întotdeauna principala ei grijă va fi să pună reflectorul pe voi. Pe voi doi împreună.

O vei auzi vorbind despre tine cu admirație. Fără excepție! N-o vei auzi niciodată plângându-se în public de faptul că nu-ți strângi șosetele, aia o știi doar tu. N-o vei auzi niciodată povestind că tocmai ți-ai pierdut jobul, aia o știți doar voi. N-o vei auzi niciodată spunând că nu a mai primit flori de mult timp, aia o știi doar tu, va povesti doar cum ai dus-o în vacanța visurilor ei. Fiindcă îi place ca bărbatul la brațul căruia e văzută să fie admirat.

Dar e ok, voi vă speriați și fugiți în brațele unei pisici care va toarce frumos, care vă va admira cu toată ființa ei, alături de care veți sclipi prin comparație, însă alături de care nu veți sclipi niciodată în doi. Și căreia îi veți povesti întotdeauna cât de mult admirați femeile puternice, determinând-o să devină o copie proastă, plină de frustrări. Fiindcă femeie puternică nu devii. Ești, pur și simplu. Nu vă mai amăgiți.

Așa că, nu vă mai doriți femei puternice ca să fugiți de ele. Luați-vă pisici tandre, alea vă fac să vă simtiți bărbați și au nevoie de voi ca să se simtă femei. Și, evident, ca să le cumpărați Louis Vuitton. 🙂

Guest post by Laura GlodeanuCitiţi şi

“Ești frumoasă, deci ești proastă”

Am iubit-o?

Jurnal de Arizona: Dragă mamă

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS

Your tuppence

 1. Nicoleta / 11 October 2019 14:33

  Ambitios nu inseamna si puternic, dar prostii confunda acesti termeni!

  Reply
 2. Diana / 11 October 2019 14:29

  De obicei cele asa-zis puternice, feminine si destepte, sunt singure si scriu articole penibile…

  Like 6
  Dislike 1
  Reply
 3. Wolfeh / 10 October 2019 22:03

  Sa inteleg ca in opinia autoarei,exista 2 tipuri de femei:femeile”puternice”si femeile”pisici”,sinonim cu”femei slabe”.E cam ironic avand in vedere ca articolul este scris de o FEMEIE,care ridica in slavi o anumita categorie de femei,iar pe cealalta o denigreaza.Mie mi se par penibile articolele astea scrise de”femei puternice wannabe”care fix pe ele nu se vad,dar vor sa fie un exemplu bun pentru celelalte femei,pt ca intr o seara au visat ele ca asa trebuie sa fie femeia si au pus asta pe hartie.
  Fetelor,va spun de la femeie la femeie:NU TRAITI DUPA UN ANUMIT TIPAR!NU sunteti slabe daca va admirati barbatul,nu sunteti pisici daca va alintati barbatul sau daca va cumpara o pereche de pantofi.Si la polul opus,nu sunteti femei”puternice si independente”daca lucrati ca vanzatoare dar va dati aere de directoare de banca!

  Like 10
  Reply
 4. Mirela / 3 October 2019 19:10

  O femeie puternica e aceea care este capabila sa se intretina si singura, care a muncit si nu pentru tot ce si-a dorit si nu la asteptat pe fat frumos sa îi cumpere ceea ce ea nu si-a permis si sa o aseze pe post de bibelou intr-un palat…. Caz concret: o femeie care e pe picioarele ei si si-a permis din munca ei sa isi cumpere o masina scumpa si sa plece periodic in vacante nu va putea accepta langa ea un barbat slab care o critica pentru ca chieltuieste prea multi bani….banii EI!!! Eu cred ca e vorba despre barbatii care simt nevoia ca femeia de langa ei sa fie dependenta financiar de ei, nu de alta dar probabil e singurul lucru pe care il pot oferi si care îi face sa se simta barbati….un barbat adevarat va fi mandru si fericit sa aiba alaturi o femeie la fel de ambitioasa ca el si vice versa

  Reply
 5. Matache Ciprian / 15 June 2019 19:06

  În acest articol nu apare “iubire”, “dragoste”, “sacrificiu”, de fapt, nici măcar nu este vorba despre o relație ci, un macabru parteneriat competitiv, rece și artificial. Sunt 2 androizi împreună pentru că așa se poartă! Dacă a 2-a zi, bărbatul apare cu poșetuța aia “futon” nu înseamnă că îți dă o lecție de viață, să îl admiri cât de puternic și minunat este el că are resursele necesare să cumpere o plăsuță din piele, TM. A făcut-o din dragoste, având în memorie chipul tău oglindit în vitrină dorindu-și o gentuță! Autorul articolului habar nu are ce reprezintă dragostea, mai bine ar deschide un club de kick-boxing!!!

  Like 10
  Dislike 4
  Reply
 6. Esti InPomSiPomuPeOrbita / 12 May 2018 9:07

  Articol scris cu siguranta de o parasita vesnica cu ochii umflati de plans din rateuri de o noapte.
  In mintea unei ingramadite pseudoautoare si pseudofilosoafe (asa cum au rasarit in ultimii5 ani ca din pamant), intre femeie si barbat exista un razboi sangeros al sexelor sa ne arat cine e mai al dracu si cune pe cine pune la punct.Bai bolnavelor psihic: Atata timp cat in mintea voastra dispare notiunea de prietenie ditee barbat si femeie, ea fiind inlocuita de sexism sever, puteti voi sa scrieti doctoare in tehnica razboiului si ce smechera e femeia puternica sau barbatul puternic.Pai nu exista asa ceva.Ati ramas la mintea clasei a 10-a, unde succesul in viata se numara in cate partide de sex fara abandon prindeati.E plin internetul de articole care valoreaza ZERO.Pline de tampenii si preconceptii de fetite si baieti neglijati, care ne invata pe noi cum e treaba cu femeia si barbatii puternici.Ba vezi sa nu,mah!Mai mai ca o sa cred in aberatiile pe care le scrieti voi oe aici cu mintea voastra plina de preconceptii si aberatii.

  Like 8
  Dislike 3
  Reply
 7. tom / 4 March 2018 12:15

  Apar tot mai des aceste expresii legate de relatii: “femei puternice” si “barbati puternici”. Fiecare trece le trece prin prisma vederilor sale. Va intreb: O femeie puternica nu poate fi si “slaba”? Un barbat puternic poate fi si el asa, adica “slab”? Daca nu ar fi asa, nu ar fi fiinte umane! Fiecare persoana poate fi putenica sau slaba, depinzand de context si de persoana cu care interactioneaza. Si fiecare om are libertatea de a alege cum sa se poarte. Sa stea pentru o geanta sau sa plece. Poate ca acea geanta exprima iubirea celuilalt, si nu puterea pe care si-o exprima in acest mod. Iar daca darul trezeste frustrari in cel care primeste…. inseamna ca el nu receptioneaza iubirea. De fapt, in acest articol lipsesc total cuvintele “iubire” si “dragoste”….

  Like 6
  Dislike 2
  Reply
 8. Giorgiana Sascau / 6 October 2017 2:34

  Un articol cam “dezlânat”, cu formulări ciudate uneori: ”..Deși nu pare (de fapt, deși uneori nu va dați voi seama)..” – o schimonoseală a limbii române, care este atât de bogată…
  Articol ce pare a izvorî din frustrare și ceva inspirație…mă opresc aici.

  Like 4
  Dislike 2
  Reply
 9. Mohamed ali / 16 August 2017 1:10

  O femeie credincioasa este o femeie bogata și frumoasa și cu poziție sociala și bine educata și cu personalitate puternica . Asta ne trebuie exact și asta am cautat și asta am găsit. Nothing more is needed.

  Like 4
  Dislike 4
  Reply
  • Giorgiana Sascau / 6 October 2017 2:40

   Ce vreți sa spuneti prin acest comentariu?
   La o prima vedere s-ar înțelege ca femeile care nu sunt bogate, care nu au poziție socială și care au beneficiat de o educație obișnuita și mai sunt și urate sunt automat considerate necredincioase?

   Like 1
   Dislike 1
   Reply
 10. mihai / 6 May 2017 21:08

  Femeia puternica e autentica, sincera si stie cand sa fie orgolioasa sau nu. Din pacate postul e scris de catre o femeie care are impresia ca stie tot. Draga mea femeia puternica e femeia care are incredere in ea si emana feminitate dar nu o foloseste ca o arma. Defapt postul e despre o femeie un pic cam frustrata ca a tot fost parasita si care se considera puternica. O femeie puternica tine si cel mai slab barbat langa ea daca a vazut mai mult decat o simpla impresie. Femeia puternica stie cine e se iubeste si accepta defectele si stie ca e imperfecta si nu o sa caute perfectiunea ci ceea ce ii lipseste si un barbat ii va oferi.

  Like 6
  Dislike 4
  Reply
 11. Dan / 20 April 2017 13:24

  Saaau, titlul ar putea fi: “Femei puternice din toata lumea, nu mai cautati barbati slabi”.

  Like 1
  Dislike 3
  Reply
 12. mitch / 8 March 2017 22:01

  vrei sa stiu si eu ce femeie puternica cunoasteti voi!# si care a fost evolutia ei in viata!!!

  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro