Nu mai fugiți după femei puternice, că nu știți cu ce se mănâncă!

27 January 2016

De fapt, bănuiesc că habar n-aveți ce-nseamnă „femeie puternică”. Sună bine, știu, va excită doar auzul cuvintelor „independentă”, „pe picioarele ei”, „știe ce vrea”, „știe să ceară ce vrea” și altele din aceeași sferă. Dacă vi se cere să descrieți femeia perfectă, cam astea-s clișeele pe care le înșiruiți cu ochii sclipind, imaginându-vă, eventual, și că femeia aia gătește purtând tocuri, calcă perfect cămășile, gătește ca mama, nu „o doare capul” niciodată, nu spune  niciodată „nu”, știe să fie doamnă, știe să stea picior peste picior cu un cocktail în față, dar și să se alinieze cu prietenii tăi la o bere, știe să spună ce și de ce o supără, știe să te pună cu botul pe labe atunci când greșești, să se pisicească atunci când trebuie și să țipe atunci când e nervoasă.

femeie

Dragilor… să vă zic adevărul? Voi, când găsiți o astfel de femeie, o pierdeți. De ce? Vă sperie ca dracu’!

Deși toți urâți femeile care, atunci când se supără, răspund suav cu „nimic” la întrebarea „ce ai pățit?”, vă simțiți ca niște băieței muștruluiți de mami atunci când sunteți luați de mânecă și puși la un colț de masă, unde vi se explică ce ați greșit, clar și răspicat. Fiindcă, de fapt, vă place puterea pe care v-o dă o pisică ce miaună în loc să vorbească. Adevărul trist e că femeia care preferă să vorbească în loc să plângă vă prinde cu garda jos.

Deși toți urâți femeile care depind de voi, vă sperie femeia de carieră, care vă lasă deoparte atunci când îi sună telefonul de serviciu. Vă sperie când știti ca nu puteti să-i oferiți nimic, fiindcă are ce-și doreste. Vă sperie că nu acceptă nimic de-a gata, fiindcă vrea să muncească pentru ce își dorește. Fiindcă, de fapt, vă place puterea pe care v-o dă femeia dependentă de voi, aia care se zgâiește la o pereche de pantofi în vitrină și vă dă oportunitatea să fiți adevărați eroi când, a doua zi, vă prezentați la ușă cu o plasă frumoasă Louis Vuitton în brațe și cadorisiți pisica pe care o aveți pe post de femeie lângă voi.

Deși toți urâți femeile care nu știu să deschidă gura la o masă, care socializează doar prin simpla prezență la brațul vostru, deși vă doriți o femeie care atunci când începe sa vorbească, să fie ascultată și admirată, vă sperie femeia care reușește să facă asta. Pentru că vă fură lumina reflectorului atunci când se așază lângă voi la masă. Fiindcă, de fapt, vă place să fiți admirați (doar) voi! Fiindcă vă place să vă admire și ea, să îi păreți veșnic intangibil.

Atunci când ea este, deja, la nivelul vostru, totul se transformă în competiție. Nu mai poate fi un trofeu așezat pe raft, mereu acolo, pe care-l mai ștergeți de praf din când in când și, ocazional, îl mai admirați așa, vreo 10 minute, înainte de culcare. Sau poate doar cinci, că deh, sunteți obosiți.

Când femeia e puternică, va bate cu pumnul în masă pentru ceea ce vrea. Va spune clar și răspicat că nu e fericită, atunci când nu e. Nu vă va menaja de absolut nimic și nu va fi complezentă pentru că nu are de ce. Deși vă speriați, habar n-aveți ce pierdeți. De ce? Fiindcă o femeie puternică nu va sta niciodată cu un pămpălău. Iar alături de ea, veți fi văzuți întotdeauna bărbaţi. Deși nu pare (de fapt, deși nu vă dați voi seama), întotdeauna principala ei grijă va fi să pună reflectorul pe voi. Pe voi doi împreună.

O vei auzi vorbind despre tine cu admirație. Fără excepție! N-o vei auzi niciodată plângându-se în public de faptul că nu-ți strângi șosetele, aia o știi doar tu. N-o vei auzi niciodată povestind că tocmai ți-ai pierdut jobul, aia o știți doar voi. N-o vei auzi niciodată spunând că nu a mai primit flori de mult timp, aia o știi doar tu, va povesti doar cum ai dus-o în vacanța visurilor ei. Fiindcă îi place ca bărbatul la brațul căruia e văzută să fie admirat.

Dar e ok, voi vă speriați și fugiți în brațele unei pisici care va toarce frumos, care vă va admira cu toată ființa ei, alături de care veți sclipi prin comparație, însă alături de care nu veți sclipi niciodată în doi. Și căreia îi veți povesti întotdeauna cât de mult admirați femeile puternice, determinând-o să devină o copie proastă, plină de frustrări. Fiindcă femeie puternică nu devii. Ești, pur și simplu. Nu vă mai amăgiți.

Așa că, nu vă mai doriți femei puternice ca să fugiți de ele. Luați-vă pisici tandre, alea vă fac să vă simtiți bărbați și au nevoie de voi ca să se simtă femei. Și, evident, ca să le cumpărați Louis Vuitton. 🙂

Guest post by Laura Glodeanu



Citiţi şi

“Ești frumoasă, deci ești proastă”

Am iubit-o?

Jurnal de Arizona: Dragă mamă

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

  1. Rares / 7 March 2017 1:10

    Nu ….din tot ce a scris despre asa zisa “femeie puternica ” ….nu regasesc puterea….ci doar o agresivitatea care alunga de fapt …Nici unui femei si nici unui barbat nu ii va place vreodata o persoana cu astfel de atitudine.Voua ca femei va place un barbat asa “agesiv ” gen vagabond …asta aveti …daca nu evitati astfel de persoane. I ar barbatii fac la fel…nu cred ca sa fie barbat sau femeie sa ii placa sa “fie pus la punct” sau cu “botul pe labe” …astea sunt reminiscente balcanice …de la iliri…din peninsula arabica …si nu genereaza un sentiment placut …de asta sunt si “parasiti/parasite. Eu unul personal aleg sa fiu singur decat sa stau cu o astfel de persoana….

    Reply
  2. o femeie / 20 February 2017 11:27

    Parerea mea ca o femeie puternica e curajoasa, fericita si implinita si cu un barbat alaturi si fara, si cand straluceste in sedinte/la masa in societate, si cand pierde job sau e jignita. O femeie puternica isi cunoaste calitatile si defectele, se iubeste, ramane perseverenta (si cand a dat faliment, o ia de la capat de cate ori e nevoie), citeste si danseaza, face sport si iese cu prietenele la un vin. E ca un alergator de cursa lunga, ce termina 3-4-5 marathoane pe an, unele mai repede, unele mai incet, dar termina, si peste 2 saptamani de recuperare incepe iar pregatirea de marathon (bon, puterea pt mine inseamna si inteligenta emotionala, nu doar “determinare” ).

    O femeie cu adevarat puternica va avea alaturi un om cu aceleasi calitati, si isi va urma calea in viata si inainte si dupa intalnirea/despartirea de EL>

    Reply
  3. Raul / 29 January 2017 13:44

    Simplificate în acest mod, lucrurile par simple. Ti-ai trasat cel mai probabil caraacterul, asa cum crezi tu ca este, si l-ai denumit caracter de femeie puternica. Mai apoi, ai trasat in linii mari o fantasma si ai inceput sa ii torni in cap laturile.
    Nu spun ca e un text slab, probabil daca il comparam cu unele comentarii de aici, textul tau este o capodopera, insa asta nu inseamna ca ai reusit sa cuprinzi in el un adevăr.
    Este normal să-ţi verşi unele supărări trecătoare în scris, mai ales dacă acum, toată lumea poate scrie pentru toată lumea, însă de aici la talent şi la capacitatea de a surprinde nuanţele fine, este cale lungă.
    Dacă vrei să vorbeşti despre o femeie puternică, poţi să o caracterizezi mult mai concret, fără să-ţi faci autoportret fantezist, că este o femeie care are, în primul rând, un psihic extrem de puternic. Acelaşi lucru este valabil şi pentru bărbaţi. Rezistenţa psihică este cel mai important atu al unui om puternic, indiferent de sex. Majoritatea bărbaţilor moderni au, este adevărat, grave probleme psihice şi refulează în diverse năluciri, de la dumnezei până la alcool, jocuri de noroc şi violenţă fizică.
    Dacă vrei să vorbeşti despre o femeie puternică vorbeşti despre acea fiinţă capabilă să reziste pe termen lung şicanelor, eşecurilor, dezamăgirilor şi în acelaşi timp este femeia care ştie să fie echilibrată şi independentă în faţa succesului. Este femeia care nu se pierde cu firea când vede un diamant şi în acelaşi timp nu ajunge să-şi taie venele când pierde tot.
    O femeie, ca orice fiinţă vie, poate să-şi aleagă modul în care se comportă, însă asta nu îi arată, aşa cum greşit crezi, puterea şi rezistenţa psihică.

    Reply
  4. Rautoiu Ovidiu / 29 January 2017 10:23

    Buna Laura,
    De ce spui lucrurile astea faci parte din categoria femeilor puternice?!! Crezi că asta e rețeta succesului pentru bărbați. Te înșeli draga mea înseamnă că nu cunoști bărbații…..
    Am sa îți transmit decât atât rețeta succesului intr-o relație nu este “puterea reflectorului ?” ci este “Credința” credința în Dumnezeu mișcă munții din loc pentru că trebuie să fim realiști. Timpul trece amândoi îmbătrânesc și de trec din punct de vedere fizic tentații și ocazii de a călca strâmb sunt destule de ambele părți, ce il oprește pe el sau pe ea sa o facă??!! Puterea??!Nu! Credința,sufletul, iubirea curata izvorâtă din inimile celor doi. Atunci când le ai pe-astea și ai conștiința treci peste toate furtunile și încercările vieții. Altfel daca te bazezi pe putere, sâni, picioare și funduri lucrate la sala, mașini scumpe, apartament in centru și lipsa grijilor…..te duci pe copca de nu te vezi, nici nu știu ce te-ai lovit.
    Pentru că vezi tu Laura…viata este iluzie și fum și cam atât, adevărată viața este in sufletul care trăiește că sa se facă plăcut lui Dumnezeu. Și Dumnezeu nu are nevoie de femei puternice are nevoie de mame de sotii, de surori,samd. El are nevoie de inima ta și atunci când i-o vei da atunci vei învăța ce înseamnă smerenia, mila, bunătatea, credința.
    Credința este puterea omului!!!
    Cu bine.

    Reply
  5. Myakke / 28 January 2017 18:30

    Nici ce-i rau e atat de rau, nici ce-i bine e atat de bine. Personalitatea se cladeste prin trairi

    Reply
  6. Gigel / 25 January 2017 18:58

    Inlocuiti in text “femeia” cu “barbat” si invers. Sa vedem cum va place asa.

    Reply
  7. Alexa / 23 January 2017 15:19

    Barbatii care se cearta si jignesc fara rost autoarea acestui articol mi se par cei frustrati, fara suparare! Va supara ca sunteti pusi cu botul pe labe de asa numitele ‘independente’ si vreti sa jigniti o simpla femeie pe care nu o cunoasteti in speranta ca asa, cine stie, va recapatati suprematia

    Reply
  8. daniela / 19 January 2017 12:45

    generalizari stupide…

    Reply
  9. Florin / 27 December 2016 15:17

    Superb articol! Iti dau intru-totul dreptate!

    Reply
  10. mikadog / 22 December 2016 6:09

    Ce articol urat si discriminatoriu cata frustare pe biata autoare si care e problema ei de fapt,poate daca te pisicesti un pic gasesti si tu in final un partener de viata .:Puternica nu este egal cu fericita cam niciodata.Nu te minti singura !

    Reply
  11. Andrei / 22 December 2016 2:04

    Draga… Glod(eanco)
    Mi-a placut articolul tau semi-frustrat de dama autodeclarata “femeie puternica” si sunt deacord cu el in mare parte dar tin sa te anunt ca nu de asta fug barbatii de tine, ci din cauza ca exagerezi cu puterea ta acolo unde nu e necesar. Ajunge deja o pereche de coaie intr.un cuplu, nu e nevoie de doua, lasa barbatul sa isi poarte coaiele si te vei simti foarte feminina in prezenta lui… DACA se poarta ca un barbat, aici iti dau dreptate.

    In alta ordine de idei, uite ceva ce iti va deschide mintea :
    Oamenii puternici nu se nasc puternici, devin puternici prin efort sustinut, iar o persoana care nu recunoaste asa ceva are un orgoliu imens si e de fapt slaba(mentalitate de “sa nu cumva sa devina mai puternic ca mine”-frica de a pierde controlul). Pentru ca intotdeauna o persoana mareata ii va ajuta pe altii sa evolueze la randul lor, nu se va pune singura pe un piedestal ca ‘vai ce pizda trofeu sunt eu’ si mai mult ca sigur nu va incerca sa le taie altora piedestalul cand vor sa ajunga, si ei, la nivelul tau.

    Te felicit pentru articol, dar mai da-ti o pauza, fatuca, lasa-te mai moale cu dramele ca in momentul in care un barbat dintre cei pe care ii numesti tu ‘barbati’ iti va citi postarea, nu va face decat sa se amuze teribil pe seama ta 😀

    Reply
  12. Anastasia / 3 December 2016 22:50

    O femeie dacă e puternica e și tandra. Dacă e puternica nu înseamnă că nu poate străluci lângă bărbatul ei. Ideea de femeie de cariera a fost construita de femeile care au ajuns singure pentru ca nu au știu sa facă fericit un bărbat. O femeie puternica are la brat un bărbat admirabil cu care își petrece dupa-amiezile, și nu închisă într-un birou, lucrând. Aia nu e femeie puternica,e doar o femeie egoista și orgolioasa. O femeie puternica iartă dacă i s-a greșit, nu da papucii bărbatului doar pentru ca e independenta. Poți fi independenta într-o căsnicie. O femeie puternica nu cauta sa aibă întotdeauna dreptate, ea cauta echilibru și înțelegere în relație. O femeie puternica nu e managerul vreunei companii. O femeie puternica nu iese niciodată în evidenta, nu conduce(din fata), nu îsi da cu părerea,nu bârfește. O femeie puternica asculta, înțelege, iartă, iubește, dacă e rănită, plânge și uita,admira bărbatul de lângă ea, e sincera, vorbește încet. Nu ai sa vezi niciodată o femeie puternica în mijlocul mulțimii, fiind în centrul atenției pentru ca asta fac acele femei care latră ca sunt independente, dar au nevoie de atenție ca să se simtă apreciate, au nevoie sa conducă ca să se simtă puternice. O femeie puternica știe ca e puternica chiar dacă sta acasă și are grija de copii. În viata unei femei puternice e liniște, nu găsești nicăieri un fir de zgomot, nici verbal și nici comportamental.

    Reply
    • Andreea / 19 January 2017 10:20

      E culmea cat de tare se promoveaza femeia la cratita in romania! Adica, dupa tine , femeia care creste copii, nu isi spune parerea si isi admira in tacere barbatul e cea puternica, iar femeia de cariera e aia care nu stie sa faca fericita un barbat. Adica, doar daca nu poti face fericita un barbat iti construiesti o cariera..si uite cate like uri ai…totul se raporteaza la barbati. Un barbat puternic are o cariera de succes si nevasta langa el dar o femeie puternica creste copii si tace din gura…trist. Adevarul e ca atunci cand femeia are o cariera de succes, barbatul fuge cat mai departe pentru ca nu suporta competita si pentru ca barbatii prefera femeile-papisi, femeile- copil care sa depinda de ei. La barbati nici nu se pune problema sa aleaga intre cariera si familie dar femeile sunt in permanenta sfasaiate intre aceste doua aspecte. O femeie e aia care, intr o lume in care nu se ofera unei femei posibilitatea de a impaca aceste doua aspecte, poate spune “fuck you” barbatului de langa ea daca ii pune piedici emotionale sau de orice fel in construirea unei cariere. Poate nu e neaparat o femeie fericita, dar cu siguranta e o femeie puternica.

      Reply
      • Anastasia / 19 January 2017 13:26

        Andreea draga mea, fa cariera dacă asta vrei! Fii tu femeia aia puternica cu cariera, fii tu bossul, dar recitește ce am scris pe la vreo 60,70 de ani când o sa fii bătrână, ridata și singura. Tu chiar nu înțelegi câte abilități ai ca femeie, poți sa conduci bărbați în tăcere și de la cratiță, nu trebuie sa îți pui costum și sa fii șefa. Legile naturii(dacă nu crezi în Dumnezeu) au creat femeia și bărbatul sa se completeze,sa fie în armonie. Sa fii tăcută nu înseamnă că ești sub papuc, înseamnă că ești educata și destul de inteligenta sa rezolvi o neînțelegere,ca o doamna nu ca un,, bărbat de afaceri”. Și încă ceva…. O femeie nefericita nu poate fii deloc puternica.

      • Andreea / 19 January 2017 13:35

        De ce doar barbatii au dreptul la o cariera, iar femeia trebuie sa aleaga, cariera sau familie? de ce femeia trebuie sa vorbeasca “ca o doamna” iar barbatii se pot exprima cum vor? Legea firii? sa fim seriosi! “Legea firii” si “Dumnezeu” (mascul) sunt concepte inventate tot pentru a mentine autoritatea patriarhala, suprematia barbatului. Adica daca eu am mai multe in cap decat barbatu-meu (sau in conceptia misoginilor si anti-feministelor din romania, asa ceva e imposibil?) , trebuie sa raman la cratita, sa nu fac cariera, de teama ca o sa raman singura?? Cred ca e cazul ca daca un barbat e puternic , sa se “descurce” cu o femeie puternica. Problema la noi nu e femeile puternice, i barbatii slabi care se sperie de asemenea femei. In soietatea moderna din pacate, puterea nu se mai masoara in cantitatea de muschi sau marimea organelor genitale, ci se masoara in capacitatea intelectuala si de a face bani. Imi pare rau barbati, dar vremea ‘supermatiei absolute’ a barbatului trece pentru ca studiile arata ca femeile obtin mai multe diplome si se tin de scoala mai tare, si asta va sperie ca naiba. Eu zicsa mai faceti un razboi-doua ca sa va mai masurati si voi puterea in marimea muschilor.

    • Daiane / 23 January 2017 15:31

      Ador comentariul tau. Si Doamne, cata dreptate iti dau. E atat lume in ziua de azi care nu intelege treaba asta cu puterea… din pacate.

      Reply
  13. Claudiu / 3 December 2016 16:25

    Niciodată singur/singura nu vei fi cu adevărat puternic/a. Performanta adevarata se face în echipă.

    Reply
  14. George / 2 December 2016 12:14

    La barbatii adevarati vin femeile puternice din prorpie initiativa si se inteleg reciproc excelent. Imi pare rau daca ai dat numai de oameni slabi. Inseamna ca asta meriti!

    Reply
  15. Remus / 30 November 2016 18:47

    Felicitări…ai definit într.o oarecare măsura partenera ideală, totusi cum s.a mai spus, ai lăsat sa se vadă “frustrările” legate de faptul ca ai întâlnit destul de mulți bărbați “slabi” sau ei au fost prea puternici …si atunci totul s.a transformat in competiție ???
    Poate ma înșel…dar ma repet, felicitări !!!

    Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro