Nu mai lupta cu tot ce ți se întâmplă

14 January 2015

Carmen TrăistaruCeea ce urmează nu e un discurs motivaţional, deşi acum sunt la modă, nu asta a fost intenţia. E doar realitatea constatată din banala mea existenţă.

Atunci când am luptat, nu am obţinut nimic, decât o zbatere inutilă care mă lăsa fără vlagă. Când am încetat să mai alerg, am început să văd mai atent tot ce mă-nconjoară, să simt mângâierea divină. Părea că cineva se bucură, în sfârşit, că m-am ostoit şi-mi aşeza în faţă piesele unui puzzle pe care eu îl răvăşisem din prea multă ignoranţă.

Atunci am început să văd culoarea şi valoarea fiecărei bucăţi de hârtie, să-i simt conturul neregulat, să-i percep faţa şi reversul. Nu era niciuna egală cu cealaltă, la absolut nimic, dar fiecare avea propria valoare.

Începusem să aştept, la început timid, apoi cu resemnare şi împăcare, ca altcineva să-mi croiască drumul, lăsându-mă pur şi simplu în voia sorţii. Paradoxal, atunci mi s-au întâmplat cele mai frumoase lucruri, pe care nici măcar nu mi le închipuiam înainte, la care nici nu îndrăzneam să visez. Iar toate astea au venit în momentul în care nu am mai încercat niciun fel de rezistenţă, în care nu m-am mai opus la absolut nimic, luând totul ca pe un dar.

curaj

Când am acceptat în viaţa mea oameni capabili să mă rănească sau să mă bucure, când nu am mai cântărit ziua de mâine, gândindu-mă doar la cea de azi, când m-am lăsat fără o leţcaie în buzunar, doar aşa, să văd ce are de gând Universul cu mine.

Nu ştiu de ce, dar de când mi-am propus să am încredere în viaţă şi în destin, aproape nimic nu m-a mai dezamăgit. Pare greu de crezut, dar în momentul în care mă gândeam că e 1 Iunie şi nu aveam bani să-i duc copilului acasă o jucărie, am găsit pur şi simplu bani pe stradă, când eram în şomaj am vizitat pentru prima dată o ţară străină, cu ajutorul unor oameni minunaţi, iar la câteva luni după ce am fost diagnosticată cu un cancer incipient, analizele mi-au ieşit foarte bune.

Nu am privit cu disperare niciun moment, gândindu-mă doar că mi se întâmplă ceea ce trebuia să se întâmple, nu am căutat vinovaţi şi justificări inutile. O bună perioadă de timp am crezut că acest ultim rezultat mi se datorează, având în vedere că nu am luat niciun medicament şi nu am făcut intervenţiile chirurgicale recomandate. Acum realizez că totul s-a întâmplat datorită oamenilor pe care cineva, mai presus de mine, mi i-a scos în cale. Am văzut însă în fiecare individ întâlnit un semn, am crezut că de la toţi poţi învăţa câte ceva şi mi-am propus doar ca-n fiecare zi să fiu mai bună, mai calmă, mai înţelegătoare. Am început să am încredere în visele mele, la propriu, pentru că de cele mai multe ori s-au dovedit premonitorii, şi am încercat să desluşesc mesajul primit de la ceea ce generic numesc sursă.

Aşadar, nu vă opuneţi şi nu vă mai luptaţi cu tot ceea ce vi se întâmplă, lăsaţi viaţa să curgă normal. Dacă sunteţi oameni buni şi dacă nu v-aţi împlinit menirea pe acest pământ, veţi supravieţui, oricât de sumbru vi s-ar părea viitorul. Uneori, puzzle-ul făcut de “altcineva” s-ar putea să fie mai bun şi mai interesant decât al vostru. Şi nu neapărat în ultimul rând, dar aşa s-a nimerit, să nu vă fie teamă să muriţi, mai ales dacă ştiţi ce aţi făcut pe acest pământ.Citiţi şi

Exercițiile fizice, una dintre soluțiile de luptă cu cancerul?

Vaccin

Securismul a făcut metastaze

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS

Your tuppence

 1. Livia Blaga / 5 February 2016 18:06

  Ati fost mult mai inteligenta/norocoasa decat mine pentru ca sunteti foarte tanara. Eu am inceput sa aplic “voia vantului” abia acum trei ani. Si mi-e tare bine!

  0
  0
  Reply
 2. Ioana / 1 November 2015 13:50

  O sa-ti urmez sfatul. Trec printr-o perioada mai grea si cred ca am descoperit si citit acest articol exact cand aveam cea mai mare nevoie. Multumesc !

  0
  0
  Reply
 3. Catalin / 29 April 2015 18:58

  Adevarat! Insa din pacate nu oricine intelege lucrul asta. Tine cu siguranta de un anumit nivel de spiritualitate.

  0
  0
  Reply
 4. Roxana / 29 April 2015 7:51

  Nu pot decat sa vad felicit pentru articol din toata inima! Exact asa mi s-a intamplat si mie in viata, m-am straduit din rasputeri si totul a iesit prost in schimb cand am obosit si acceptat sa traiesc pur si simplu fara asteptari totul s-a schimbat de parca s-au deschis usile raiului special pentru mine! Este foarte adevarat tot ce ati scris! Multa sanatate va doresc!

  0
  0
  Reply
 5. Britta / 28 April 2015 9:53

  nu stiu de celelalte dar, daca aveti un cancer, care din fericire a fost descoperit in stadiul incipient, va sfatuiesc cu toata convingerea sa-l tratati, operati, radiati…etc…ce recomanda domnul doctor…ca altfel SIGUR devine avansat si va omoara.

  0
  0
  Reply
  • Carmen / 28 April 2015 12:09

   Multumesc! Pentru ca v-ati rupt din timp si v-ati gandit la mine, dar si pentru ca mi-ati adus aminte ca am o responsabilitate: aceea de a ma monitoriza permanent. Da, am avut un cancer descoperit in faza incipienta si chiar inainte de face interventia chirurgicala recomandata de doctor, am refacut analizele si au iesit foarte bune. Asta nu inseamna neaparat ca am scapat, ci doar ca momentan anumite lucruri s-au echilibrat. Inca o data, multumesc din suflet!

   0
   0
   Reply
 6. Veronica / 7 February 2015 15:01

  Mi-ar place sa incerc si eu ,dar mi se pare ca risc si nu am dreptul sa ma gandesc numai la mine.

  0
  0
  Reply
 7. dara / 16 January 2015 11:02

  din experienta mea iti spun ca ai dreptate in tot ce ai scris 🙂 In momentul in care am incetat sa mai lupt zi de zi cu tot ce se intampla in jurul meu, totul s-a linistit si a prins contur…fiecare problema ivita are o rezolvare si totul se leaga atat de frumos, chiar si lucrurile urate, incat ma bucur de fiecare zi pentru ca este mai frumoasa decat cea care a trecut….

  0
  0
  Reply
 8. nicolae / 15 January 2015 9:14

  ”… lăsaţi viaţa să curgă normal. Dacă sunteţi oameni buni şi dacă nu v-aţi împlinit menirea pe acest pământ, veţi supravieţui, oricât de sumbru vi s-ar părea viitorul.” adevarat si frumos !

  0
  0
  Reply
 9. Lidia G. / 14 January 2015 21:57

  ÎȚI MULȚUMESC! 🙂

  0
  0
  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro