Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experianta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experianta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie

O altă sinucidere – Anthony Bourdain

20 June 2018

Emisiunile lui erau o combinaţie minunată între jurnalism cultural şi eseu personal. Plin de umor şi extrem de inteligent, reuşea să spună nişte poveşti rar de găsit. Este vorba despre Anthony Bourdain a cărui moarte a uluit o lume întreagă. La doar 61 de ani, celebrul chef şi omul care a reuşit să revoluţioneze emisiunile de televiziune de travel & cooking a decis să plece din această lume. Nu înainte, însă, de a ne arăta pasiunea sa pentru lumea fascinantă a gastronomiei mondiale. “No Reservations” de la Travel Channel şi, mai apoi, “Parts Unknown” de la CNN, l-au făcut pe Bourdain să ajungă în inimile tuturor. Americanul ne-a arătat că fiecare farfurie spune o poveste despre mâncare, dar şi despre oamenii care o fac şi despre locurile de unde provine.

Anthony Bourdain

A devenit om de televiziune după ce a scris, în 2000, “Kitchen Confidential”. O carte de succes care a anunţat şi impactul enorm pe care l-a avut Bourdain în televiziune. Iar primul său show, difuzat la Food Network, “A Cook’s Tour” a fost un hit. Emisiunea era un jurnal extrem de călătorie în care Bourdain vorbea despre experienţele sale gastronomice. Unele extreme. Însă poveştile erau incredibile.

(…)

Ce l-a făcut pe Bourdain să fie un jurnalist foarte gustat era tocmai faptul că îşi punea întrebări. A acceptat că nu ştia totul, că putea să greşească. Şi începea fiecare întâlnire cu gândul că putea învăţa câte ceva de la fiecare. Aşa a putut să le asculte poveştile şi să ni le prezinte şi nouă. Poţi să călătoreşti în toată lumea şi să colecţionezi experienţele de acolo ca pe nişte trofee pe care le poţi pune în albume foto sau poţi, aşa cum a făcut Bourdain, să vezi fiecare loc nou ca pe unul cu care trebuie să interacţionezi, aşteptând să schimbe, poate, ceva în tine.

Chiar şi pentru cineva care nu este gurmand sau interesat în vreun fel de gastronomie, să îl vezi cum mănâncă şi cum vorbeşte despre mâncare era incredibil. Pentru Bourdain mâncarea era o expresie fidelă a culturii fiecărui loc. Era geografie, era economie, era politică. Era despre oamenii care trăiau acolo, dar şi despre cei care o cumpărau sau o consumau. Şi de multe ori, în aventurile sale avea invitaţi – l-a învăţat pe Barack Obama arta vietnameză a supei cu noodles.

Citește tot articolul aici

Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, cu diacritice, pe office@catchy.ro.



Citiţi şi

Se spune că părinții nu mor niciodată…

„Plecați, că nu mai e nimica de făcut în țara asta!” Mai bine plecați voi!

De Ziua Educației – Mai avem (cumva) nevoie de profesori?


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS
2,752 views

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro