O iubea, dar ceva îl împiedica să meargă mai departe

28 April 2017

După 40 de ani, pasiunile sunt mai profunde, mai aprinse, mai intense. Ba chiar, în anumite cazuri, mai periculoase decât cele de tinereţe, schimbând radical cursul vieţii celor doi parteneri. Pentru o astfel de pasiune, cunosc femei şi bărbaţi care au renunţat la tot ce construiseră până atunci – familie, carieră, situaţie socială etc -, alegând o viaţă complet diferită, dar alături de cel (cea) pentru care li s-au aprins nu numai călcâiele, ci întreg corpul cu tot cu minte!

Un astfel de amor matur are însă şi dezavantaje, mai ales după ce trece de prima etapă de nebunie. După ce se aşază, încep să iasă la iveală „amănunte” pe care, iniţial, nu prea le-ai luat în seamă. Da, aşa e la orice vârstă până la urmă, însă numai acum „amănuntele” sunt întruchipate de copii adolescenţi sau chiar maturi care numai cu ochi buni nu văd relaţia, de câte o soţie sau un soţ abandonaţi care se lasă cu greu convinşi să accepte situaţia cu zâmbetul pe buze şi… lista e deschisă.

barbat in varsta

Eu vă pot spune de ce „amănunt” era să se împiedice o prietenă de-ale mele, care tocmai împlinise 40 de ani. Îşi căuta de mult un suflet care să-i acompanieze zilele pustii şi ceasurile serbede ale nopţilor. Nu are copii şi nici foşti recenţi, un mare avantaj pentru orice relaţie. În schimb, fără a fi o femeie pretenţioasă, nu mai acceptă orice doar de dragul alungării singurătăţii din aşternuturi. Când şi-a cunoscut actualul partener, totul părea perfect. El – divorţat de ceva timp, bărbat bine, cu 6-7 ani mai mare, grizonant, cu o privire pătrunzătoare de fost dandy, fermecător, cam prea bun să fie adevărat…

Și primele semne de îngrijorare au apărut cam de început: când se întâlneau pe la vreo cafenea sau restaurant, se tot scuza și dispărea… la baie. Când a început s-o viziteze, primul lucru pe care a vurt să-l știe a fost unde e baia, nu dormitorul… Nu, nu văzuse ea prea multe reclame, dar episoadele astea se repetau în mod deranjant. În plus, din motive pe care ea nu şi le explica – pentru că, altfel, el părea foarte îndrăgostit – momentul marii intimităţi se tot amâna, deși era neîndoios că și-l doreau amândoi. Şi asta chiar că era frustrant. Insuportabil. Așa că şi-a luat inima în dinţi şi i-a mărturisit fără ocolişuri că ea nu mai poate continua aşa. Ce se întâmpla, de ce fugea de ea??

El s-a jurat că nimic, desigur între două drumuri la baie… Şi asta pentru că i se părea jenant lui, ditamai bărbatul, să recunoască că are… probleme de sănătate intimă, și, mai mult, să nu știe exact ce. Dar punând în balanţă posibilitatea pierderii ei cu perspectiva de a se face de râs (din punctul lui de vedere), a ales, totuşi varianta a doua şi i-a împărtăşit câteva dintre simptome. Iar toate – durerile, usturimile, nevoia de a merge des la baie şamd – ei, asta semăna leit cu ce simțise și ea când a făcut o cistită zdravănă! dar să existe cistită la bărbaţi?… Da, există, le-a explicat doctorul, și poate semnala probleme mai grave. Noroc că n-a fost cazul.

El se ruşinase mai ceva ca un adolescent (de ce bărbaţilor li se pare „ruşinos” să fii bolnav, e greu de înţeles), în timp ce ei i se luase o mare piatră de pe suflet. Până la urmă, tratată corect – de preferat cu ajutorul unui tratament natural şi eficient, aşa cum sunt suplimentele alimentare de la SECOM, de exemplu – e doar o problemă de sănătate minoră care se vindecă, fără a mai afecta ulterior viaţa de cuplu. Şi dacă tot au făcut pasul ăsta atât de intim (după 40 de ani, să mergi împreună la medic este, într-adevăr, un act de maximă intimitate), ea i-a şoptit tandru să cumpere şi seleniu pentru că, dacă tot vor începe o viaţă împreună, să nu excludă nimic din bucuriile pe care aceasta le aduce unui cuplu de îndrăgostiţi… şi i-a făcut cu ochiul.

Cum spuneam, sunt şi azi împreună şi faptul că relaţia lor a început cu o astfel de situaţie i-a scutit de multe viitoare jene şi false pudori, apropiindu-i, deschizându-le minţile şi inimile. Ca să înţelegeţi, acum chiar se gândesc la urmaşi…Citiţi şi

Bărbații care știu

Ți-e bine unde ești? Rămâi acolo sau mergem mai departe?

Povestea Rozaliei

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro