Pentru cel ce n-a fost să fie

21 June 2021

Oradea mon amour, oare câte povești de iubire încep cu tine?…

Eu – din București, tu – din nordul țării. Ne-am cunoscut întâmplător la Oradea. Ne despărțeau 500 km, dar nu conta, îi străbăteai nerăbdător de fiecare dată, pentru că dorul și sentimentele pe care le nutreai față de mine erau mai presus de orice. Mai presus de orice îmi plăcea și mie să cred, dar n-a fost așa. La Oradea, îmi spuneai că ești singur și că ai ieșit dintr-o relație în urmă cu doi ani. Și ai venit după mine la București și totul s-a transformat rapid într-o poveste de iubire plimbată și trăită în multe dintre colțurile țării.

Nici distanța, nici pandemia nu ne stăteau în cale. Simțeam că ne aparținem unul altuia de 100 de vieți. Și totuși a fost doar un miraj…

Penultimul mesaj de la tine spunea cât de dor îți este de noi și că nu poți trăi așa într-un dor continuu, dar ultimul mesaj a fost și mai frumos, în ultimul mi-ai trimis o poză, atât. O poză cu un test de sarcină pozitiv. Și în niciun caz nu era al meu. Oare cum s-ar simți femeia care îți este soție și îți poartă acum copilul în pântece să știe că nu cu mult înainte de a o lăsa însărcinată îmi jurai iubire și ne iubeam ca doi nebuni? Nu vreau să fiu în pielea ei. Ca de la femeie la femeie, deși nu o cunosc, o compătimesc. Dar nici în pielea mea nu mai voiam să fiu.

Știi când ți-am spus că cel mai plin de conținut te iubesc a fost cel pe care ți l-am spus ție? A fost real. Dar nu real, ca atunci când ne-am văzut ultima dată și mi-ai promis plângând că ne vom mai vedea și de atunci n-ai mai venit. Și nici real ca atunci când îmi spuneai că nu mai poți să fii cu altă femeie și că te sfârșești de dorul meu, dar tu te sfârșeai în alte brațe făcându-i și un copil.

Am simțit că tot ce am investit, toate sentimentele mele au fost fără sens. Am simțit că toate eforturile și așteptarea au fost în zadar. Am simțit că tot ce a fost frumos s-a anulat, când mi-ai spus că ai lăsat-o gravidă. Inima mea nu a crezut că poate cuprinde atâta durere cum am simțit în acel moment. M-am simțit trădată. Am simțit că a fost călcată în picioare toată încrederea ce o aveam în tine, în noi. Nu știu ce m-a durut mai tare. Că n-ai luptat pentru noi, că mi-ai trădat încrederea sau că ai făcut un copil cu ea.

M-am întrebat de mii de ori dacă dincolo de faptul că și-a împlinit pentru o scurtă perioadă fiecare nevoile în povestea asta, a mai fost sau nu și altceva între noi…

A fost o poveste cu vacanțe frumoase, cu momente de amor nebun, cu declarații de iubire, cu îmbrățișări lungi, cu ochi umezi și conversații interminabile la lumina lumânării. A fost o poveste prea frumoasă ca să aibă un asemenea final… A fost o poveste, pe cât de intensă, pe atât de usturătoare.Tu te-ai ales cu un copil și eu cu terapii, doctori și afecțiuni cardiace la propriu. Eu vedeam iubirea noastră o iubire pentru eternitate, iar tu, o iubire de sezon. Și faptele tale au fost în consecință. Ți-ai trăit filmul cu mine, sper că ești fericit. Nu știu ce faci și nici nu vreau să știu. M-a îmbolnăvit fizic și psihic tot, încât nu vreau să mai intru în ce a fost, nu voi găsi vindecare unde m-am îmbolnăvit. Încă sunt în procesul de vindecare după tine și astăzi. Dar spre deosebire de atunci, când te vedeam omul alături de care aș fi îmbătrânit, astăzi știu că ai fost un simplu trecător în viața mea. Nu te-am putut urî niciodată, dacă asta te alină cu ceva, deși poate mi-ar fi fost mai simplu dacă o făceam. Am recunoștință pentru clipele petrecute împreună, dar și pentru lecția de viață pe care mi-ai dat-o.

Mai sunt și azi momente când te mai simt, dar fug cât pot de tare de aceste trăiri. Poate că ai fost egoist, laș, neasumat. Și m-ai rănit cum n-a mai făcut-o nimeni. Și poate atât poți, astea îți sunt neputințele. Dar spune-mi tu, tu, cel care m-ai cunoscut cu totul, cu dorul pe care încerc din răsputeri să-l înăbuș ce fac? Și toată cu iubirea pe care am simțit-o, ce fac cu ea acum, unde se duce?

Am revenit la Oradea după o vreme, dar nimic nu mai era la fel. Nici orașul, nici locul unde ne-am cunoscut. Oradea mon amour, oare câte povești de iubire încep cu tine?..

Astăzi este ziua ta. Și de ziua ta aleg să-mi fac eu mie un cadou. Aleg să las în urmă acest capitol dureros. Îți doresc tot binele alături de familia pe care o vei avea în curând formată din trei…

Guest post by Anonimă

Curaj, și tu poți scrie pe Catchy! 🙂
Trimite-ne un text încă nepublicat, în format .doc, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

Fran Lebowitz – Public Speaking

Rușinos. Umilitor. Inutil

De la sapă pân’ la apă

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

  1. Belle / 13 July 2021 7:52

    Ce nebună ești, Femeie! Păi dacă gândești cu ovarele😂

    Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro