Regina merge cu trenul

22 December 2018

Joi, pe 20 decembrie, pe un peron din King’s Cross a apărut nimeni alta decât Regina Elizabeta a Marii Britanii. Urma să călătorească singură cu trenul de 10:42, aproape două ore, până la Norfolk, unde Casa Regală are proprietatea Sandringham. Reședința de unde a transmis în 1952, live, primul mesaj radiofonic de Crăciun. Primul Crăciun fără tatăl ei, primul ca regină, în locul lui.

queen-elizabeth-christmas-broadcast-through-the-years

Cinci ani mai târziu accepta curajoasă să transmită din același loc, în direct, primul mesaj televizat. Un monarh tânăr, modern, curajos.

Puțini au observat o mică încurcătură din care Regina a ieșit admirabil: urma să citeze dintr-un autor, citatul era tipărit pe o foaie pusă între paginile cărții, doar că a luat de pe birou o altă carte.  Și-a dat rapid seama și a întrebat dacă nu există un alt exemplar în bibliotecă…

Citiți și Lecția Reginei Angliei 

Mai târziu, mesajele de Crăciun au fost transmise live de la Buckingham Palace. Cu o domnie atât de lungă și presărată cu atâtea avenimente, acestea s-au tot adaptat vremurilor. Anul acesta, regina va ține al 66 lea discurs de Crăciun adresat națiunii, ca de fiecare dată în 25 decembrie, și așteptat de milioane de britanici.

regina 2

regina

regina 3 copy

regina 3

Îmbrăcată cum o vedeți, păzită atât cât se vede, aproape că a trecut neobservată. Nu tu antemergători ori sirene și bâlci. Or fi fost forțe de pază implicate, nici vorbă, dar discreția și modestia aceasta doar la Regele nostru Mihai le-am mai văzut…

Un pasager declara că n-a știut de prezența reginei în tren până n-a ajuns la destinație și a văzut poliție și fotografi pe platformă. I s-a părut minunat că și regina merge cu trenul, ca orice om obișnuit.

Regina se va întâlni la Sandringham cu alți membri ai familiei regale și vor participa împreună la tradițională slujbă religioasă de Crăciun.Citiţi şi

După douăj’ de ani

Poruncile lui Iosif Brodski

Crăciunul ești tu

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro