Șase idei pentru a ne menţine mereu tinere

28 July 2020

 1. Ia decizii bune în legatură cu sănătatea ta! Oamenii mai inteligenți iau pur și simplu decizii mai bune în legatură cu starea lor de sănătate. Informeză-te, fă-ţi regulat controalele medicale, cultivă o atitudine conştientă şi relaxată în legatură cu starea ta de sănătate.
 2. Fii o persoană cu o mai mare „deschidere spre experiență” – persoanele deschise către experineţe noi sunt asociate cu un IQ mai ridicat. Acest lucru se poate datora faptului că un nivel ridicat de inteligenţă ne ajută să procesăm cu mai multă ușurință informații complexe, ne creşte curiozitatea despre lume, iar sentimente precum entuziasm, curiozitate şi poftă de viaţă ne fac să ne simțim mai tineri. De altfel, deschiderea spre experiențe noi este una dintre trăsăturile de personalitate „Big Five” fiind deci recunoscută ca o trăsătură importantă şi prezentă de-a lungul vieții.
 3. Când ai făcut ultima dată ceva pentru prima dată? Fă tot timpul ceva nou! Cei care practică stabilitatea și rutina nu vor putea deveni niciodată aventurieri şi nu vor putea trăi viaţa la adevarata ei intensitate. Să încercăm cât mai mai multe lucruri noi și să ne păstrăm mintea deschisă ideilor noi pentru a ne păstra tinereţea cât mai mult timp. Deschiderea către nou este bine să înlocuiască stereotipurile legate de vârstă. Oricând poţi învăţa o limbă nouă sau călători undeva unde nu ai mai fost. De exemplu, dacă n-ai vizitat Brașovul, acum e mai ușor să găsești cazare brasov și ai putea alege atractii turistice din brasov. Totul depinde de cât de liber gândeşti şi de cât îţi dai voie să acţionezi.
 4. Bucură-te de aventură şi experienţă, dar şi de stabilitatea emoţională! O gândire echilibrată nu ne oferă doar un stil de viaţă sănătos, ci şi longevitate. Este forte important să ştim să ne adaptăm situaţiilor pe care viaţa ni le oferă şi să nu percepem evenimentele într-o maniera atât de personală. Este important să vedem jumătatea plină a paharului, ştiind că nu evenimentele în sine contează, ci modul în care noi le interpretăm.
 5. Nu-ţi mai impune restricţii! “Am 50 de ani, deci nu mai pot să mă îmbrac ca la 20…” Acesta poate fi un exemplu de credinţă limitativă după care multe persoane trecute de 50 de ani îşi ghidează viaţa. Ele reprezintă doar limitări pe care noi înşine ni le impunem mental şi apoi fizic. Din ce în ce mai mulţi oameni îşi dau seama cât de important este să fii tu însuţi şi să faci ceea ce simţi că vrei să faci. Iar odată cu vârsta, acest lucru îţi este tot mai la îndemână. Doar dă-ţi voie să fii tu însuţi!
 6. Trăieşte în prezent, nu în trecut şi continuă să îţi faci planuri de viitor! Majoritatea persoanelor în vârstă trăiesc din amintiri, iar tinerii, cu planurile. Ei bine, din momentul în care ai început să te raportezi la trecut ca şi cum viitorul nu mai există, atunci se accentuează procesul de îmbătrânire. Fă în aşa fel încât să ai tot timpul noi proiecte de viitor, fă ceva pentru cei din jurul tău, implică-te şi dăruieşte din experienţa şi înţelepciunea pe care le-ai acumulat.Citiţi şi

Aventura

Bărbaților nu le spunem “Uite o cremă pentru a pretinde că nu ai îmbătrânit.”

Este îmbătrânirea atât de îngrozitoare cum am fost învățați să credem?

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro