Scara luminată din Caltagirone, Sicilia

19 September 2020

Scara Santa Maria del Monte din localitatea siciliană Caltagirone este o splendidă “cascadă” de 142 de trepte, fiecare spațiu dintre ele fiind acoperit cu minunata majolică multicoloră. Efectul este absolut spectaculos.

Meșteșugarii locali au făcut pe la mijlocul anilor ’50 plăcile de ceramică glazurată cu metal special pentru scara construită în 1604. Plăcile redau cronologic stilurile tradiționale și decorațiunile celor mai faimoși meșteri ai orașului între secolele X și XX. Acesta este și motivul pentru care scriitorul sicilian Leonardo Sciascia a numit-o scara-colecție și a descris-o astfel:

“Dacă scara este mereu spectaculoasă, ea devine fantasmagorică în noaptea Sfântului Iacob. Un sistem ingenios de lumini, protejate de hârtie divers decorată construiesc o imagine de-a lungul scării – de obicei, un sfânt. Este o muncă formidabilă, incredibilă ce produce un efect admirabil care nu durează mai mult de două ore.”

Două ore de frumusețe strălucitoare.

sursa Citiţi şi

Onisim

“Dumnezeul fotografilor a văzut ce fac, a râs și m-a iertat”

Nu te culca cu nevasta altuia!

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS

Your tuppence

 1. sal / 25 September 2020 17:11

  Scarile sunt tratate cu zincat de sodiu, din care rezulta o aurora spectaculara magnifica.

  0
  0
  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro