Selfie-ul MAMA și FIICA sau dovada că ne tragem din maimuțe

5 January 2020

Nu există fotografie pe facebook din categoria “MAMA și FIICA la SELFIE” fără ca o prietenă – dar sunt și mulți masculi duși cu pluta – să nu se ȋntrebe, pe un ton mirat, care e mama și care e fiica! Că nu-și dau seama, măi!

Sau să nu afirme despre ele că-s surori!

Pe bune? Surori? Dar tu ce crezi, că tac-su a fost Anthony Quinn, a făcut primul copil la majorat și pe ultimul cȃnd era c-un picior ȋn groapă? Tu nu te uiți la mă-sa? Ai orbul găinilor? Serios, se vede de la o poștă! Mă-sa e persoana care, cu tot respectul, aduce cu Dacia 1300! Hai, Dacia 1310. Fiica, țin-te bine, e ailaltă, cea care seamănă cu Dacia Logan, Stepway sau chiar cu un Duster! Mai concret, e cea cu dată de fabricație mai recentă! Ta nau! Nu te așteptai, nu? Cel mai probabil, fiica e tipa care face selfie-ul, care știe să folosească tehnologia mileniului al treilea.

Știu că tu vrei s-o complimentezi pe mă-sa, dar o jignești cumplit pe fii-sa!

La polul opus al acestor comentarii stupide se găsesc articolele oligofrene ȋn care autorul (femeie/bărbat/whatever), mȃndru posesor al unui IQ 45, e stupefiat să descopere că actorii au ȋmbătrȃnit o dată cu trecerea timpului. “Nu ai să crezi cum arată Pamela din Dallas la 70 de ani! Și uite ce tȃnără era cȃnd juca alături de Bobby și JR!“

Sfinte Sisoe, femeia are cu 40 de ani mai mult! Cum dracu’ ai vrea s-arate corpul ei? Nepȃrguit, cum e creierul tău?

Dar aici e ghinionul Pamelei, credeți-mă! E ghinionul ei că nu e romȃncă. Dacă era, sigur lumea comenta pe facebook că seamănă cu fii-sa (ea n-are copii, dar pricepeți ideea) și se deducea, implicit, că arată azi la fel de bine ca ȋn epoca Dallas.

Totuși, cȃnd trăiești la Hollywood, cȃștigi milioane de dolari și ai fost și măritată cu un medic plastician, de unde mijloacele să te menții tȃnără ca mamele romȃnce din generația Pamelei? Numai ele și fiicele lor zici că sunt surori! Cȃnd ești Victoria Principal, Melanie Griffith sau Meg Ryan, e imposibil. Arăți ca naiba la 60-70 de ani.

Apropo, de ce nu spuneți același lucru și despre poza ȋn care o fată apare cu bunica? Gen, vai, nu ȋmi dau seama care e bunica și care e nepoata! Ori cealaltă: parc-ați fi două picături de apă! Sau, mă rog, de leuștean!

Dacă tot o faceți, duceți treaba pȃnă la ultima verigă, aflată ȋn viață, a arborelui geneaologic!

Eu, spre exemplu, trăiesc această senzație de multiplicitate a identității cȃnd urmăresc seriale pe Discovery. Dacă filmul documentează viața unei familii de maimuțe, lemurieni, elefanți sau a unei hoarde de bivoli, niciodată nu ȋmi dau seama cine e cine. Fiecare animal e botezat distinct de realizatori, dar pentru mine toate sunt la fel. Numai puii ȋi diferențiez de restul, că sunt mai mici, dar nici pe aceștia ȋntre ei. Ca să nu spun că habar nu am care e mascul și care e femelă.

Dar maimuțele, din nefericire, nu au facebook. Că atunci aș scrie și eu pe pagina lor:

-Vai, Jane (maimuța tȃnără ce tocmai a născut), cȃt de mult semeni cu Jane a bătrȃnă ! Dar și cu tac-tu! Nu mai zic de bunică-ta, ȋnțeleapta Ngombo! Sau de bărbatu-tău! Sau de frații și surorile tale! Sau de toate cele care vă dați huța prin copaci. Aceleași apucături de maimuțe aveți, mi-e și greu să vă diferențiez! Numai la oameni mai vezi așa ceva! Parc-am descinde din același strămoș!

Mihnea există virtual doar AICI

Curaj, și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, în format .doc, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

Șase idei pentru a ne menţine mereu tinere

A murit Ennio Morricone

21 mai 2020 – cronica știrilor pozitive

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro