Și, din ziua aceea, am rămas împreună

11 February 2019

Alina Emandi
 M-am îndrăgostit de el la înmormântarea soției lui. Înalt, arătos, cu ochi albaștri și spirit altruist. Un bărbat frumos, înlăcrimat și cu umerii căzuți de durere. Miriana, soția lui, murise la 38 ani de cancer la sân, după șase ani de chin și zbatere.

Pe Miriana o cunoscusem la un atelier de bijuterii pe care l-am susținut pro bono, pentru femeile din cadrul Asociației Oncohelp. Ne întâlniserăm ulterior, în cei trei ani până la moartea ei, de vreo câteva ori. Comandase o pereche de cercei, pentru o prietenă de-a ei. Apoi, încă o pereche pentru ea. Și un colier. În februarie 2016 mi-a scris. Își dorea o broșă mărțișor și mă rugase să i-o aduc la spital, dacă am disponibilitate. Știam că făcea periodic chimioterapie și nu mi s-a părut suspect că era internată.

În mai, într-o seară, mi-a apărut pe Facebook o fotografie care anunța decesul ei. Am plâns toată noaptea… Am mers la înmormântarea ei, să îi duc broșa mult dorită, pe care nu reușisem să i-o dăruiesc în timpul vieții ei. Acolo l-am văzut pe el. Și m-am îndrăgostit nebunește.

cuplu iubire

Știam, aflasem că avusese grijă de ea, că îi fusese extrem de devotat în ultimele luni de viață.

L-am rugat să îmi dea voie să așez broșa lângă Miriana și să o ia cu ea… A fost de acord.

Duminică seara, după înmormântare, mi-a scris. Era singur și la capătul puterilor. Voia doar să vorbească, să comunice cu cineva. Să simtă căldură sufletească… După două zile de la înmormântare ne-am întâlnit, doar noi doi. I-am cerut voie să îl îmbrățișez, gest pe care-mi dorisem să îl fac la înmormântare, dar nu mi-am permis, nefiind apropiați. Nu îl întâlnisem niciodată în timpul vieții Mirianei.

Și, din ziua aceea, am rămas împreună.

Guest post by Alina Emandi

Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

Nu mai vin, am hotărât ca asta e ultima dată

Te scoli și-n dimineața asta, ca în oricare alta…

Te iert, dacă și numai dacă…

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS

Your tuppence

 1. Bia / 12 February 2019 23:38

  Felicitari pt. sufletul tau mare… totusi, te-ai indragostit atunci de acest barbat sau te-a impresionat f mult suferinta lui?

  0
  0
  Reply
 2. Corina / 12 February 2019 23:00

  Cuvantul potrivit nu-i bolnava, dar imprejurarea e sunt destul de neobisnuita. Oricum traim din ce in ce mai singuri, mai bolnavi si mai chinuiti, cu toate atelierele de binefacere, organizatiile umanitare etc.

  0
  0
  Reply
 3. Loredana / 12 February 2019 14:24

  Wow, asa nu! :)))

  0
  0
  Reply
 4. Cris / 11 February 2019 20:17

  Ce poveste bolnava.

  0
  0
  Reply
 5. Valentina / 11 February 2019 19:18

  Majoritatea oamenilor spirituali, ale caror postari le urmaresc pe fb. scriu ca boala porneste de la creier, ea vine prin ganduri.Pai ,conform logicii lor ,fosta sotie a respectivului ,singura s-a imbolnavit de cancer si a murit tanara, ca na sigur a gandit negativ, a fost vina ei, nu a lui dumnezeu sau a mostenirii genetice.

  0
  0
  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro