Toți sunt experți în fericire

18 May 2015

george colangCa orice poveste frumoasă… fericirea nu ţine să aibă tipare, nici să fie căutată. Mai precis, nu are reguli formale, nu înseamnă lumânări, trandafiri şi nici măcar frişcă ori orgasm mirobolant. Şi câţi nu se despart pentru că ştiu cum e cu fericirea? Câţi nu renunţă la viaţa lor pentru o alta? Câţi nu o iau pe nu ştiu ce drumuri doar ca să demonstreze celor din jurul lor că totul este minunat? Destui!

Din păcate, omul actual este încorsetat de răspunsuri – toţi stiu cum e cu fericirea, cu binele, cu răul, toţi sunt experţi în toate. Şi dacă nu sunt, nu-i nimic, există cărţi motivaţionale! Deci, trăim într-o lume care abundă în răspunsuri, e suficient să te duci la raft, la reduceri, şi găseşti soluţia la orice. Asta e lumea de astăzi, lumea răspunsurilor, niciodată a întrebărilor, lumea lui „eu ştiu”, niciodată a lui „nu ştiu”. În fond, săracul Socrate nu a ştiut o viaţă întreagă şi uite că a rămas în istorie tocmai cu faptul ăsta! Noi? Le ştim pe toate! Şi mai ales pentru cei din jurul nostru, pe care-i sfătuim şi le arătăm drumul, fără să ni-l ceară.

Woman-with-her-fingers-in-013

Într-o lume pocnind a autosuficienţă mai este rost de genuin? Dacă totul este bătut în cuie, iar fericirea este la raft, mai este vreo cale să dăm de zvâcnirea genuină din noi? Dacă iubirea este „în cutare fel”, atunci nu e totul simplu, nu? Ce ne trebuie să ne mai luăm la goană? Doar avem răspunsuri în toate!

Fericirea, la câte răspunsuri se dau în agora, e o nimica toată în Etica Nicomahică a lui Aristotel. Toată filosofia păleşte în faţa nătfleţului din faţa calculatorului, ori individului de la colţ de stradă care sparge seminţe. Ce este fericirea? Nici nu are sens să dau un răspuns, pentru că nu ştiu care ar putea să fie, însă sunt convins că voi ştiţi deja cum e cu fericirea, doar e pe buzele tuturor!

Pe George îl găsiți cu totul aici.Citiţi şi

“Toți avem un înger. Nimeni nu merge singur: nimeni!” (Papa Francisc, de sărbătoarea îngerului păzitor)

„Femeile care vor să facă sex…

Întrebările de la un interviu mai altfel

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro