Tu ești de vină dacă nu merge!

13 August 2014

Marta UșureluȘtiu cum e să nu mai ai încredere în tine. Cum te simți când jumătatea ta ar vorbi cu oricine altcineva, despre orice, decât cu tine. Știu cum e când orice ai încerca s-o faci să-i pese, nimic nu dă roade. Știu cum e și să aștepți să-i vină mintea la cap. Să crezi că într-o zi va înțelege. Să te gândești că poate își da seama că tu faci tot posibilul să-i fie mai ușor și mai bine. Știu cum e să fii capabil să faci orice doar că să zâmbiți din nou împreună!

Am învățat însă că în viață sunt momente în care ajungi să vezi problemele și cu alți ochi. Din păcate, se întâmplă doar după ce ai atins limita de jos. După ce-ai trecut prin toate chinurile iadului și ai epuizat toate căutările și explicațiile. Grijile, nesomnul, momentele în care nu-ți găsești locul și nu mai știi de tine, trec! Totul trece. Nu e bine, sunt de acord! Și nici nu e ușor, dar, dacă înveți din toate, ajungi să te liniștești. Ajungi să înțelegi că cel mai important om din viața ta ești Tu.

Când începi să înțelegi că este mai bine să te gândești și la tine, să te îngrijești și să faci ceva ce-ți place, o să-ți amintești că o relație înseamnă doi oameni. Nu, nu sunt vorbe goale. Te-ai gândit în ultima vreme ție ce-ți mai place? Ție, cea de azi? Ce îți dorești pentru tine, doar pentru tine? Ce te liniștește și îți umple bateriile? Când ai făcut planuri și pentru tine, nu pentru voi sau doar pentru familie?

Din păcate, într-o relație se ajunge mereu în situația în care tu ești de vină dacă nu merge ceva. Tu ai făcut sau n-ai făcut ceva și atunci el/ea a căutat acel ceva lipsă în altă parte. Sau că ești de vina pentru că n-ai știut să-i spui altfel ce aveai de spus… Ori că neînțelegerile nu au legătură cu tine. Că tu ești perfect(ă), dar că perfecțiunea inhibă…

tu ești de vină

Când ajungi în stadiul în care știi, înaintea unei discuții, că orice reproș e pentru tine și că nimic din ce ești și faci nu este suficient, trebuie să te oprești și să înțelegi că da, Tu ești de vină! Da, tu, cel care ai uitat de tine. Cel care nu te-ai mai gândit și la liniștea și mulțumirea ta. De câte ori ai auzit că, dacă nu ai tu grijă de tine, nu o să aibă nimeni? De câte ori? Înțelege, nu ești un un martir. Doar ai devenit, din greșeală, tot așteptând să ți se recunoască meritele. Tot căutând explicații ai deraiat de la normalitate.

Nu, nu are legătură nici cu cele câteva kilograme în plus sau cu ridurile apărute. Este vorba despre tine. Ești împăcat cu ține? Ești mulțumit de cum arăți? De cum te îmbraci? Când ai râs ultima dată? Când ai făcut ceva doar pentru tine? Când ai spus tu o glumă și te-ai bucurat de viață?

N-ai cum să exiști doar pentru celălalt. Viața ta nu este doar această relație. Dacă crezi așa, te înșeli. Viața ta ești Tu, cel care știi ce vrei și ce-ți place, care vorbești cu perechea ta și undeva la mijloc va întâlniți și faceți împreună ce vă place.

N-am o experiență de neconstestat în domeniul relațiilor și nici nu pot să spun că eu am dreptate. Știu doar că nu câștigi nimic dacă renunți la tot pentru nimic. Și că orice singurătate este mai bună decât cea în doi.

Când văd atâția oameni care suferă pentru că au fost părăsiți, știu că la un moment dat oamenii aceia s-au părăsit pe ei primii. Tu, așa cum ești, contezi la fel ca cel de lângă tine. Nu renunța să exiști. Renunță doar să mai aștepți o schimbare. Fă Tu primul pas. Alege să fii și Tu bine. Alege să zâmbești. Vei fi ori un om liniștit și fericit, având alături pe cineva care se gândește și la tine, ori doar un om liniștit. Te vei bucura mai mult de viață așteptând perechea cu care să împarți momente frumoase, decât chinuindu-te lângă cineva, știind că la un moment dat vă veți despărți. Crede-mă, liniștea ta este cea care îți dă putere. Cea care te face să ai atitudinea corectă și încrederea care te modelează și te înfrumusețează.

Pe Marta o găsiți cu totul aici.Citiţi şi

20 octombrie 2021: Luna Plină în Berbec și mesajele ei pe zodii

Nu pot să mulțumesc decât o persoană pe zi. Astăzi, mă aleg pe mine

Ce am eu și nu ai tu

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS

Your tuppence

 1. Lidia G. / 22 December 2014 22:28

  Da.. trist, dar extrem de adevărat. Nu poți duce în spate o relație în care să joci două roluri: tu și tu ca să fie celălalt încântat. Într-o relație sunt întotdeauna doi… când compromisurile vin dintr-o singură direcție, nu e bine. Când auzi numai „vaiete”, nemulțumiri și pesimis în orice situație, îți vine să mergi pe jos până la capătul lumii.

  0
  0
  Reply
 2. Anastasia / 21 December 2014 9:52

  Da…cât se poate de adevarat…exista oameni care să te aprecieze la adevărata ta valoare,cu care să te simţi liberă,iubită,respectată…trebuie doar căutati. Eu am ales să fiu liberă şi linistită,deşi încă îl mai iubesc…la un moment dat linistea sufletească este mult mai importantă decât tot! Şi dacă tot timpul am fost “vinovată” pt toate cele…îmi asum răspunderea şi ultimei decizii…despărtirea(în viziunea lui) linistea în viziunea mea! Baftă tuturor!

  0
  0
  Reply
 3. Andreea / 20 December 2014 23:08

  Sotul meu mi-a zis inca dinainte sa ne casatorum: daca o sa ne despartim vreodata, tu o sa fii de vina.
  E tare trist sa auzi asa ceva. Sper, totusi, sa imbatranim frumos.

  0
  0
  Reply
 4. mihaela lungu / 11 November 2014 17:00

  Adevarat,si cat se poate de real, cand se tergiverseaza din tot felul de motive(copilul, mama, colegii, prietenii, etc) nu e decat o boala lunga, urmata stim de ce…odata fenomenul declansat e in cadere libera, a mai trai cu speranta si in iluzia ca ceva se mai poate reface nu este decat o cumplita cacialma, o autopacaleala menita sa adanceasca problemele ce ulterior degenereaza in frustrari, si depresii,oricum ar fi tot acolo se ajunge, e pacat sa pierzi luni ani, chiar si zile, nu se vor intoarce, si nu aduc decat si mai multa suferinta. Taiatul raului de la radacina ramane cea mai sanatoasa solutie.

  0
  0
  Reply
 5. lumi / 4 November 2014 12:12

  de unde stii povestea mea? tot in divort am ajuns … 🙁

  0
  0
  Reply
 6. Dana / 13 August 2014 10:27

  “Când ajungi în stadiul în care știi, înaintea unei discuții, că orice reproș e pentru tine și că nimic din ce ești și faci nu este suficient,”…am intentat divort. End of story.

  0
  0
  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro