Unde m-aÅŸ duce anul acesta, dacă m-aÅŸ duce…

14 June 2011

Oraşele turistice impulsionează redresarea financiară, arată un nou studiu realizat de MasterCard Index. Cercetarea, care a vizat 132 de oraşe, arată creşteri de la an la an pe segmentul vizitelor turiştilor străini şi al cheltuielilor realizate pe pieţele emergente. Cele mai importante oraşe din lume, inclusiv cele afectate puternic de criza financiară, contribuie la revenirea economiei globale, din postura de destinaţii de călătorie pentru turiştii străini.

Studiul propune o nouă perspectivă de înţelegere a economiei globale prin prisma felului în care oraşele lumii interacţionează, în special atunci când vine vorba de turismul internaţional şi de cheltuielile transfrontaliere. Imaginea interactivităţii dintre oraşele turistice, care rezultă din această nouă abordare, poate servi drept reper important pentru o înţelegere mai profundă a fluxurilor dinamice ale comerţului global. Per ansamblu, Londra este oraşul cu cei mai mulţi vizitatori din lume, cu un număr de 20,1 milioane de turişti care sunt aşteptaţi să sosească aici în 2011, înaintea Parisului, care ocupă locul al doilea, cu 18,1 milioane.

Oraşele din Asia/ regiunea Pacificului sunt poziţionate pe 8 locuri din Top 20. Bangkok ocupă locul al treilea, cu un număr de vizitatori estimat la 11,5 milioane în acest an, urmat Singapore, cu 11,4 milioane şi Hong Kong cu 10,9 milioane de vizitatori. Doar un oraş din America de Nord este în Top 20, New York, plasat pe locul 12, cu 7,6 milioane de turişti aşteptaţi să sosească.

În ceea ce priveşte rata de creştere a numărului de turişti, Barcelona este pe primul loc, cu o creştere estimată la 24,3%, în acest an, urmată îndeaproape de Kuala Lumpur din Malaysia, cu o rată de creştere de 21,8%. Istanbul se plasează al treilea, cu o creştere de 20,4%.

De asemenea, Londra ocupă locul întâi atunci când vine vorba de cheltuielile transfrontaliere, devansând New Yorkul, care ocupă locul al doilea, şi Parisul, care ocupă locul al treilea. Cheltuielile estimate în aceste oraşe, la nivelul anului 2011, ating valorile de 25,6 miliarde de dolari, 20,3 miliarde de dolari şi, respectiv, 14,6 miliarde de dolari. Bangkok ocupă locul al patrulea, fiind preconizate cheltuieli transfrontaliere de 14,4 miliarde de dolari, urmat de Frankfurt cu 14 miliarde de dolari.

Conform studiului, Istanbul are cea mai mare rată de creÅŸtere a cheltuielilor transfrontaliere, estimată la 30,1%, pentru 2011, înainte de Barcelona, care are o rată de 28,2% ÅŸi Dubai – cu 24%. De asemenea, o creÅŸtere importantă a cheltuielilor se estimează în oraÅŸele din Asia / regiunea Pacificului, cu Singapore (23,9%), Hong Kong (23,6%), Tokio (20,8%) ÅŸi Taipei (20,3%), toate fiind plasate în Top 10 destinaÅ£ii de călătorie, devansând oraÅŸe precum Melbourne (19%), Seul (18,6%) ÅŸi Bangkok (18,6%).

Lonely Planet a realizat un top 10 al oraşelor care merită a fi vizitate anul acesta. Să le vedem 🙂



Citiţi şi

Povestea poveștilor

Prințesa sturionilor

La răscruce de Medeleni

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro