Vaccin pe șestache

29 January 2021

Brutală și violentă reîntoarcere într-un trecut niciodată depășit, vaccinarea “pe sub mână” m-a umplut de silă și, pe undeva, de deznădejde.

Am o mamă ce “merge pe 82”, de care m-am bucurat că s-a vaccinat, două surori pe care nu le-am văzut de peste un an, prinse în restricțiile severe din două țări europene, mulți prieteni care s-or întreba, la ora la care scriu, cât de lung mi-a crescut părul, prieteni pe care, tot așa, am ales să nu-i întâlnesc până când mama nu-și face a doua doză de vaccin, cel mai bun prieten țintuit în casă, cu covid, sub tratament, și tovarășa mea de peregrinări elene și pan-europene blocată în țara ei mică și aproape perfectă, închipuind la telefon voiaje azurii sau doar întâlniri la buza mării sau pe străzile Bucureștiului, întâlniri cu care atât de tare ne-am obișnuit și de care e dor nespus.

Am respectat toate restricțiile impuse, m-am văzut, totuși, aproape pe ascuns, cu doi-trei oameni pe care-i știu grijulii și responsabili, cu care am împărțit un prânz sau o cină și povești.

Nu mi-am pierdut nici o secundă cumpătul, nici curajul, nici speranța, am așteptat și aștept disciplinată să-mi vină rândul la vaccinare, n-am nici vârsta, nici bolile, nici calitatea profesională care să mă înscrie în al doilea “val”.

Nu mi-a trecut nici o secundă prin minte să apelez la mulții mei prieteni și cunoștințe medici pentru “o doză” pe șest, deși aș fi putut și, probabil, aș fi și obținut-o!

Și năvălește peste mine trecutul prea recent și nicicând vindecat, cu încrângătura lui sordidă de soluții, relații, pile, rezolvări speciale pentru oameni cărora li pare că sunt deasupra “prostimii” care se eternizează pe platforma de vaccinare sau la call center, încercând să smulgă o programare pentru cei dragi, părinți, bunici, rude sau apropiați, îndrituiți să primească vaccinul.

În timpul ăsta aflu că mii de persoane s-au vaccinat fără drept, ocolind rândul firesc, intrând pe ușa din dos a nimicniciei lor morale cu complicitatea îngălată a unei mentalități fără leac, în care corupția e fală și să obții ceva ilegal e prilej de umflat în pene!

Am vorbit zilele trecute despre cei ce propăvăduiesc nevaccinarea cum că ar fi criminali!

Spun acum că cei ce s-au vaccinat fără drept, răpind șansa la viață unui vârstnic sau a unui bolnav, sunt criminali!

Suntem în război și ar trebui judecați și pedepsiți conform legii marțiale!

Sper ca autoritățile să o facă!

Să vă fie rușine, deși știu că nu vă e!

Pe Monica o găsiți cu totul aici

Curaj, și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, în format .doc, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

Dragă coronavirusule, îți mulțumesc pentru că…

În loc să postești de carne, postește de egoism

Noi și Ei (II) – ”Altfel” nu înseamnă ”fix așa, da’ invers”

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro