Voi credeți că femeile acestea păpușă se trezesc direct machiate?

20 July 2019

E la modă acum chestia asta cu a fi ”influencer.” Oameni care par mereu fericiți, care mănâncă foarte sofisticat, care își petrec viața prin tot felul de “locații”, care poartă haine de firmă și se poziționează departe de tot ce înseamnă simplu și comun. Mulți dintre ei amestecă limba engleză cu limba română, fără să o cunoască exact pe vreuna dintre ele. Nu dă bine să folosești termenul ”machiaj”, ci ”make-up.” La fel de perimat este și cuvântul ”ținută”,  ei folosind mereu și mereu “outfit”.

Dacă doriți să influențați lumea și mai ales tinerii prin calitatea de ”influensăr” de care vă bucurați, de ce nu o faceți la modul responsabil? Nu mai amestecați limbile! Dacă vrei să ai un discurs în limba engleză, folosește exclusiv limba engleză! Dar deh, e mai ușor să arunci câte un ”cute”, ”cool”, ”ugly” și să pari ”ultra, mega, super” interesant! Nu, e ceva penibil cu iz de limbă “corcită”, o marcă a superficialității.

Altfel, ce nu știu adolescenții care îi au drept modele, e că ”influensării” aceștia primesc BANI pentru produsele de care sunt atât de autentic încântați! Primesc haine, produse cosmetice, alimente pe care trebuie să le promoveze!

Ei prezintă o viață perfectă prin poveștile de pe Instagram. Și pentru că mulți copii/ adolescenți au fost educați prin metoda comparației, ei asta fac: se compară cu acești oameni și ajung la concluzia că viața lor e plictisitoare, că nu sunt la fel de frumoși și de interesanți precum acești ”influensări.”

Citește și Cinci conturi de Instagram din care poți învăța ceva

Mi-ar plăcea ca acești oameni să promoveze respectul față de sine, față de frumos, simplitate și față de limba română! Să prezinte viața așa cum este ea: cu bune, cu rele, cu mers la serviciu ori la facultate! Să nu se mai filmeze conducând, pentru că nu e deloc responsabil, mai ales pentru adolescenți cărora li s-ar părea ”cool” să le urmeze exemplul! Să se accepte așa cum sunt, mizând pe modestie și pe decență.

Sunt câțiva ”influenceri” care reprezintă repere demne de a fi urmate. Dar sunt puțini și știți vorba aceea, cu o floare nu se face primăvară!

E plină lumea de tinere ce o iubesc pe Bianca Drăgușanu și de băieți fascinați doar de mușchi și de cluburi!

Citeşte şi Cum îţi câştigi traiul? Sunt influencer

Nu e normal să vă comparați cu astfel de personaje, dragilor! E rușinos să nu dai pe la școală, să te postezi în lenjerie intimă pe rețelele de socializare – Drăgușancele cu asta se ocupă, iar voi nu sunteți plătite pentru asta – să nu ai maniere și respect față de tine și față de oamenii din jur! Voi credeți că oamenii ăia sunt așa de fericiți precum par în poveștile de pe Instagram? Voi credeți că femeile acestea păpușă se trezesc direct machiate? :))

Nu, cu toții sunt oameni, deci nu se elimină nefericirea din ecuație. Și nu e rușinos să accepți că ai o zi proastă, că ai probleme cu greutatea, cu familia ori cu propria persoană. Nu e penibil să accepți că azi nu ai bani de pâine, dar ai un prieten la care să apelezi. Nu e jenant să știi să faci o ciorbă, o salată ori o mâncare ”ca la mama acasă”. Viața nu se consumă prin restaurante, cluburi ori cafenele. Iar fericirea nu poartă machiaj sau make-up, cum ziceți voi.

Guest post by Roxana Maria Ştefan

Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

Banalitatea războiului

Fugi, inimă, fugi!

“Maria și Machiavelli”, o carte intrigantă și interesantă precum este în spațiul public autoarea ei, Iulia Motoc

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

  1. Ana-Maria / 22 July 2019 10:43

    Ce sa facem… Asta e cultura moderna.

    Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro