11/12/12 – 2013 în 12 propoziţii (6)

11 December 2013

1. A început prost, a continuat şocant, apoi am cîştigat liniştea – nu ştiu exact când s-a instalat şi nici dacă eu am adus-o sau altcineva. Bănuiesc că e de origine umană şi extraterestră în acelaşi timp, aşa cum e umorul sau cum sunt dulciurile cu multă vanilie.

2. Am scris, dar nu cât aş fi vrut – aveam dead-line de la mine însămi cu o carte nouă până la final de an, too late. Mă fac vinovată de lene, deşi îmi vin idei. Le las să plece, totuşi, aştept mereu altele mai bune. Sunt sigură că se vor înghesui printre literele mele, doar că nu acum.

3. Mi-am găsit, mi-am regăsit şi mi-am pierdut prieteni – sunt în grafic.

4. Am descoperit că iubirile nu ţin pentru totdeauna – eu aşa credeam; pentru totdeauna ţin numai iubirile care contează – aşa cred acum, mai vorbim la anul. Cred că, în străfundul sufletului meu fluturesc, sunt monogamă şi mă mândresc cu asta. Până la proba contrarie :).

5. Am stat la mare vara, m-am bucurat de toamna prelungită – blândeţea lumii nu are limite şi ni se oferă sub mii de forme. Am purtat turbanele răsucite din zecile de eşarfe, am fost pin-up girl sau asiatică misterioasă sau călugăriţă cuminte.

6. Şi acum mi-e bine şi sigur şi cald, foarte cald, deşi e 11.12.13. Uneori obosesc şi mi se face frig. Dar nu pentru multă vreme.

7. Am învăţat că ajutorul acordat persoanelor total necunoscute e greşit, nicidecum traductibil în gesturi frumoase si nobile. Drept consecinţă, de acum înainte voi cere garanţii absurde.

Anotimpuri

8. Oamenii mei au făcut progrese în toate sensurile, spre libertate, trezire, relaxare sau profunzime. Trăiesc printre indivizi atât de spirituali, de plini, de vii, încât uneori mi-e teamă ca acest echilibru să nu se rupă brusc, aducând cu el bezna şi nimicul altor perioade.

9. Cărţile citite nu au fost nici mai bune, nici mai rele ca în alţi ani. Dar au fost şi asta are importanţă.

10. Încă mă încăpăţânez să susţin că nu regret nimic, dar simt că acest lucru este pe cale de a se schimba. O să regret. O să regret că trece timpul. O să regret că se duc anii. Nu, nu vreau să fiu înţeleaptă şi împăcată cu lumea, vreau să fiu mereu tânără şi prostuţă.

11. Mă enervez că trebuie să scriu cum a fost 2013, în vreme ce eu încă mai trăiesc un 2001 întârziat sau poate chiar ceva mai vintage, cum ar fi 1997.

12. Câteodată vreau să mă retrag lângă foc, cu un pahar de vin, cu nişte pagini inspirate, pe care să le las să cadă pe podea, de somn şi de nepăsare. Câteodată vreau să fug, să mă ascund puţin. De la depărtare văd mai clar. Asta o să fac zilele acestea. Ne vedem la primăvară!

Celelalte încercări de a celebra scriitoricește această ultimă dată secvențială a secolului – 11.12.13 –, care este și singura a mileniului III cu două numere prime, le găsiți aici, aici, aici, aici şi aici.Citiţi şi

Poveste TV pe nv

Citesc Catchy, iar acum am și eu niște întrebări

Zeiță să fi fost

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro