17. Viaţa la bloc

5 November 2014

Ras copyOra 3.20 dimineaţa. Bubuituri puternice în uşa apartamentului. Convins că vecinul petrecăreţ de deasupra, amendat cu o oră în urmă, a venit să-mi ceară socoteală pentru bucuria făcută, deschid uşa furtunos, având în vedere că mă ajută şi fizicul (cam 105 kg în viu), când … surpriză! Vecinul de sub mine, Sorin, bun prieten de altfel:

“Hai repede că mi s-a spart o ţeavă la bucătărie şi curge apa ca la Urlătoarea. M-a trezit vecinul de la parter, până la el a ajuns apa!”

Cu o aversiune împotriva matematicii de mic, nu mă pot opri totuşi să fac un calcul rapid: apa a ajuns la parter, prietenul meu Sorin stă la etajul 6, rezultă ca 5 etaje+Sorin s-au transformat în lagunele veneţiene. Ura, bine ca nu stau sub Sorin (primul meu gând, egoist). “Gata, fratele meu, cobor acum”.

La el în casă nebunia de pe lume. O parte din vecinii afectaţi trepidau pe acolo, cu cârpe, castroane, găleti pentru adunat apa, care ajungea lejer până la glezne. Sorin, uitând să mă prevină care e nivelul apei, aceasta fiind rece iar eu în papuci, am facut rapid priză cu realitatea şi am purces la treabă. În jurul orei 6 am reuşit să adunăm toată apa, după care am comentat evenimentul la o cafea.

Gata, ora 7, ajung acasă. Soţia, care aţipise cât eu făceam pe vidanja, vine în bucătărie (unde stăteam ca prostit, rememorând ultimele 24 de ore), mă priveşte cu compătimire şi zice: “Auzi, ce-ar fi să ne mutăm la ţară? Ce zici? Aici o să ajungem să dăm “bună ziua” când ne urcăm în metrou”.

Vorba lui Arhimede: Evrika! Am stat să cuget, având în vedere starea sufletească acumulată în ultimele 24 de ore, precum şi în anii din urmă, ale căror zile cam semănau (în ce priveşte multitudinea de evenimente petrecute), am zis: ”Corect, hai să ne mutăm la ţară! Vreau să vad Bucureştiul doar la ştiri!”

Autor: Cătălin Constantin

Regulamentul concursului, aici. Dacă v-a plăcut acest articol, votați-l, în intervalul prevăzut de regulament, aici.Citiţi şi

N-avem nicio scuză

7 curiozități despre cafea – a doua cea mai populară băutură din lume, după apă

Ce faci? Osim haim, adică mă bucur de viață

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro