29. Adresa de livrare

12 November 2014

Ras copy

Tanti Lia a schimbat multe adrese la viața ei. De câte ori s-a mutat, și s-a mutat de multe ori, după fiecare bărbat al ei, a învățat imediat adresa exactă. Și le amintește pe toate.

– Ce memorie, tanti Lia! mă minunez când o aud. Eu mereu mă încurc. Și am stat toată viața la aceeași adresă.

– Asta de pe Piscului, la care stau acum e a unșpea, îmi spune mândră. De când a murit bărbatu-meu de-al șaptelea, gata! Am zis că altul nu mai iau. Și nu mă mai mut.

Gicu, unchiul meu de-al șaptelea e mort de mult. Și, între noi fie vorba, tanti Lia e acum mai aproape de petrecanie decât de măritiș.

– Și să vezi ce pățesc zilele trecute! Comand și eu oala aia minune. Aia, o știți, de la Teleșop. Că venise pensia și să o iau înaintea Lenei.

Știam. Anunțase toată scară.

– Am sunat și le-am spus că vreau oala aia. Repede. Și le-am dat adresa clar: strada Piscului nr. X, …, fără să mă încurc, doar știi că o spun ca pe apă.

– Îhî!

– Și operatoarea, distrată, că așa sunt astea tinere, ce crezi că scrie?

– Ce? întreb curioasă.

– Livrare pe strada Fiscului nr. X, răspunde tanti indignată.

Strada Fiscului! Mi-o închipui pe tanti singura locatară pe persoană fizică de pe strada Fiscului. Oare de unde această onoare? N-apuc să reacționez că tanti e pornită:

– Piscului, doamnă, Pisc! Ca la munte! I-am explicat clar! N-am stat niciodată pe Fiscului. Oare o fi undeva mai în centru? se întreabă luând pauză de la poveste. Apoi reia:

– Azi m-au sunat să îmi livreze oala. Pe bulevardul Ficusului nr. X!

– Ce? exclam eu.

– Asta a fost culmea! Nu mai stau pe Ficusului de 30 de ani, îmi clarifică imediat. De la bărbatu-meu de-al doilea. Tu nu l-ai prins, Tincuțo. Bun băiat. Mort de tânăr și îngropat.

O lacrimă de amintire ștearsă în grabă cu șorțul de bucătărie. Apoi tanti se apucă de despachetat oala minune.

Autor: Anca-Maria Moldovan

Regulamentul concursului, aici. Dacă v-a plăcut acest articol, votați-l, în intervalul prevăzut de regulament, aici.Citiţi şi

Sunt bărbat, nu băiat

Ceri mult, zise el. Valorez mult, răspunse ea.

M-au numit “instabilă emoțional”

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro