Anti-resemnare

29 June 2018

Luciana Petrescu okIubita mea,

Unde te grăbeșți? Pleacă trenul din gară, dar nu pe drumul tău. Mai stai. Așteaptă-mă. Te caut și știu, te voi găsi. Ce cauți la Galați? Vreau să vedem Parisul, mână în mână, braț la braț. Să ne plouă în noapte. Să fim doi copii, alergând uzi, înfrigurați, dar fericiți. Să râdem nebunește de cum îți curge rimelul și de urmele de băltoacă de pe pantalonii mei.

Nu contează, pentru mine ești frumoasă oricum. Și ce dacă ai dâre pe față? Mai bine să fie rimel sau lacrimi de fericire. Nu vreau să te pierd. Așteaptă-mă. Sunt puțin rătăcit. Nu găsesc exact drumul. Încerc și cumva mă împiedic. Ajută-mă să te găsesc. Dă-ne timp. Știi, povestea spune că oamenii care se iubesc și sunt destinați a fi împreună sunt legați cu un fir roșu, pentru restul lumii invizibil.

Eu îl văd. Îl văd cum pornește din mâna mea stânga și te caută. Câteodată trag de fir și simt că se încurcă în ceva. Și, dacă am răbdare, peste câteva secunde simt că tragi și tu de el. Îl simt cum se întinde. Uneori cu disperare, ca și cum ar vrea să se rupă. Nu-l rupe, iubita mea. Nu te zbate. Ne vom găsi curând.

Pentru mine tu ești perfectă. Nu-mi pasă câți ani ai, ce munceșți sau câte școli ai făcut. TU ești sufletul meu. Cu râsul tău, cu sclipirea din ochi. Da, ești puțin timidă. Nu-ți place să ieși din zona de confort. Îți cunosc inima mai mult decât ti-ai putea imagina, dar, te rog, dă-mi o șansă. Ieși din colivie, caută-mă. Fii împăcată cu tine. Trăiește fericită. Cântă, dansează, scrie, salvează căței și pisici, mergi pe munte, cazi cu bicicletă sau rupe-ți tocurile dansând în club, dar ieși. Ieși cu lumina în sufet ca să te văd în întuneric. Dacă tu strălucești în tine, eu te văd. Uneori te zăresc. Aproape că știu cum arăți. Aproape că-ți simt răsuflarea pe piept când mă strângi în brațe. Da, sunt mai înalt decât tine. Și știu că îți place.

N-am uitat de invitația la nunta prietenilor tăi. Sigur că vreau să mergem împreună! Și la botez. Vreau să facem tot ce vrei să faci și tu împreună cu mine. Da, uneori vreau la pescuit sau la baschet cu băieții. Dar și tu vrei bârfe și cafele cu fetele tale. Perfect! Nu te pierde în mine și nu te pierde pentru mine. Te iubesc! Te-am iubit din prima secundă în care am văzut acel fir roșu de mătase.

Dar uneori mă sperii, uneori se lasă o pâclă neagră și nu mai văd încotro se întinde firul roșu. Uneori îți aud lacrimile de disperare. Aș vrea să-ți spun că exist și că sunt aici pentru tine. Dar, te implor, nu mai plânge. Nu te resemna! Nu dispera! Ești tânără, frumoasă, deșteaptă, romantică și haioasă, iar eu te iubesc ca un nebun!

femeie floare zeita

Nu pleca la Galați! Nu tăia firul crezând că n-ai să mă găsești niciodată. Sunt chiar după colț! Vino înspre mine. M-am pregătit atâția ani pentru tine. Mi-am vindecat rănile, mi-am învățat lecțiile. Îmi înfrunt temerile în fiecare zi. Și când am să te întâlnesc, am să te recunosc. Dacă nu mă crezi, uită-te la “Meet Joe Black”. Nu-s nici moartea, nici taxele, dar sunt băiatul acela vesel, care toarnă tone de zahăr în cafea. Nu mai știu dacă Brad Pitt punea atât zahăr în cafea, dar mie îmi place dulce. Foarte dulce! Vezi? Deja știi ceva foarte important despre mine.

Te vreau. Liniștită, împăcată, mulțumită, fericită, și, mai ales, curajoasă. Urăsc normele sociale. Mi se rupe de reguli și prostii. Vrei să te măriți cu mine? Ok, sunt cel mai fericit bărbat din lume. Vrei să facem un copil? Promit să fiu cel mai bun tată. Dar te voi iubi la fel de mult dacă vrei să mergem în Himalaya sau în Peru, să fumam toate prostiile și să pierdem nopțile lângă focuri de șamani. Nu vreau să porți fusta mai lungă pentru că ai peste 20 de ani. Vreau să-ți porți fusta cum îți place ție. În sufletul tău. Te vreau desculță, rebelă, sobră, sofisticată. Te vreau autentică. Te vreau așa cu ești: dezgolită de cutume sociale tâmpite, de frici sau depresii. Ești cea mai frumoasă femeie din lume pentru că ești viața mea. La propriu! Lumina și dragostea ta pentru mine te fac perechea mea perfectă.

Lasă-l dracului de Galați. Pe noi ne strigă Parisul! Știu, îți place Edith Piaf. Te-am ascultat cântând “La vie en rose”. Știi, acela este darul tău pentru mine. De câte ori îl cânți, știu că mi-l cânți mie. Iubito! M-am îndrăgostit de tine de la primul acord! Te-am adorat când ți-am simțit privirea întoarsă în interior, iar inima ta mă cauta. Știi bine că m-ai găsit. De aceea și cânți cu atâta pasiune. Mă chemi. Știu. Te simt.

Să tragem împreună de firul roșu. Puțin câte puțin, până ne aduce față în față. Nu te opune. Trage ușurel, astfel încât să vii – cu fiecare pas – în calea mea. Voi face la fel. Știi, când ne vom întâlni, vom fi la depărtare de un sărut. Acela va fi primul sărut din viața noastră. Rece și cald, cu lacrimi și râsete. Atunci am ajuns amândoi acasă. Fiecare în inima celuilalt.

Ține minte: sunt după colț! Mă poți întâlni în fiecare clipă, dar trăiește intens și luminează. Fii farul meu! Pentru că, fără tine, iubita mea, viața nu are sens. Iar mie îmi place tare mult să trăiesc. Trăiesc pentru tine și pentru bărbatul care sunt când sunt cu tine.

Te iubesc,

Tipul cu cafeaua foarte dulce și zâmbetul ușor stupid… dar cu un fir de mătase la mâna stângă

Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

Bravo, ai fost și tu deșteaptă o dată în viață!

Cheia fericirii tale nu poate fi un bărbat

Cea mai fericită zi

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro