Să iubești înseamnă să…

20 September 2010

Iubirea are pentru unii miros de cafea. Pentru mine, e musai să aibă şi un vârf de scorţişoară, plutind jucăuş pe spuma pufoasă de lapte.

Iubirea nu înseamnă neapărat să ai cu cine s-o împărtăşeşti, deşi câteodată e de preferat să da. Iubirea este şi pentru cei care sunt singuri. Până să fie altruistă, e bine ca iubirea să fie şi egoistă. Cum îi poţi iubi pe ceilalţi dacă nu te iubeşti pe tine mai întâi?

Să revenim aşadar la ce înseamnă iubirea… Iubirea poate fi raza de soare de dis-de-dimineaţă, care îţi invadează încăperea şi somnul leneş cu lumina ei caldă şi pe care încerci să o ignori încercând să mai răpeşti zilei câteva ore de somn…

Iubirea înseamnă să ştii când să spui „nu”, atunci când îţi este ameninţat timpul. Timpul tău de făcut nimic, de pierdut vremea, doar tu cu tine. Iubirea înseamnă să îţi laşi hainele şi camera în dezordine şi să zâmbeşti, tot amănând ziua curăţeniei. Pentru că ai timp. Ai timp pentru toate.

Să iubeşti înseamnă să găteşti pentru că vrei să mănânci sănătos, pentru că îţi pasă de tine. Să mănânci cu adevărat înseamnă să guşti iubirea din bucate, atunci când îţi sunt gătite cu drag.

Să iubeşti înseamnă să creezi. Să creezi pentru că simţi, pentru vrei să transmiţi mai departe, pentru că vrei să împărtăşeşti, să dai din ceea ce ai primit.

Să iubeşti înseamnă să înveţi să vezi, să auzi, să simţi tot ceea ce pulsează în jurul tău.

Iubirea înseamnă să dai ştiind că s-ar putea să nu primeşti înapoi. Iubirea înseamnă să alergi până rămâi fără suflare şi să te bucuri de aerul pe care îl tragi în piept cu toată energia de care mai eşti în stare, ca şi cum ar fi primul… Ca şi cum ai inspira pentru prima dată în viaţa ta.

Să iubeşti înseamnă să poţi să aştepţi cu nerăbdare, dar să ştii să preţuieşti răgazul care ţi se dă când poate ar trebui să te mai gândeşi o dată. Să iubeşti înseamnă să râzi cu poftă, tare, molipsitor şi fără ruşine. Să iubeşti înseamnă să îţi dai voie să plângi cu lacrimi ce ar inunda Sahara când simţi că… simţi prea mult.

Să iubeşti înseamnă să crezi. Că mâine va fi mai bine. Că după ploaie, va răsări soarele. Cel mai frumos soare pe care l-ai văzut vreodată. Şi cel mai pur curcubeu.

Iubirea nu înseamnă, însă, să îţi pui singur piedici şi ochelari de cal. Nu înseamnă să îi respingi pe ceilalţi pentru că te simţi ameninţat de ei. Iubirea nu înseamnă să faci doar ceea ce trebuie. Viaţa se savurează mai bine cu un strop de simţire.

Să iubeşti înseamnă să te accepţi aşa cum eşti, cu bune şi cu rele. Să pui întrebări şi să ştii să asculţi răspunsurile. Să iubeşti înseamnă să trăieşti.Citiţi şi

Celor care acuză

Nu toate relațiile sunt menite să devină căsnicii

Filmul ideal pentru femei. Filmul ideal pentru bărbați

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS

Your tuppence

 1. Andrei / 23 September 2010 13:46

  Iubirea inseamna si piedici si ochelari de cal. Asta pentru ca iubirea inseamna pur si simplu tot. De la rau la bine, de la negru la alb. Sa ii trasezi coordonate inseamna s-o rationalizezi prea mult. Tema cafelei in iubirea este la fel de frecventa precum dilmele in Plesu (sau Plesu in Dilema). Interesant exercitiu. Desi cred ca iubirea de care vorbesti tu este mai mult o iubire a teoriei, a obiectivitatii. Cum ar fi iubirea fata de pictura. Sau muzica.

  Reply
  • Corina / 26 September 2010 21:10

   Multumesc, Andrei:) Sunt de acord cu partea rationalizarii excesive a iubirii, intr-adevar, atunci parca i se pierde tot farmecul… Dar cum bine ai observat, aici este vorba mai mult de iubirea placerii de a iubi, in pictura, in muzica, in tot ceea ce exista ea in jurul nostru:)

   Reply
 2. Corina / 21 September 2010 15:36

  Va multumesc frumos pentru comentarii:) Le-am citit cu mult drag si va mai astept pe aici:D

  Reply
 3. Cristina Filimon / 21 September 2010 7:35

  Foarte frumos articolul.
  Interesant conceput si f.sensibil.
  Felicitari autoarei.
  O “fana” a frumosului si a sensibilitatii.

  Reply
 4. wz / 20 September 2010 14:07

  to love is to suffer. to avoid suffering one must not love. but then one suffers from not loving. therefore, to love is to suffer; not to love is to suffer; to suffer is to suffer. to be happy is to love. to be happy, then, is to suffer, but suffering makes one unhappy. therefore, to be unhappy, one must love or love to suffer or suffer from too much happiness. (zice personajul sonja, din love and death al lui woody allen)

  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro