5 greșeli care te îmbătrânesc. Află cum se face corect!

26 September 2018

Multe femei greșesc zilnic, convinse că fac ceea ce trebuie, și ceea ce obțin este o îmbătrânire accelerată. Păi, normal o fi să mai și plătești pentru asta? Nu știm cât cheltuiește o româncă într-o viață doar pe cosmetice, dar o englezoaică de mijloc am aflat că dă cam 18.000 de lire! Cu mai mult sau mai puțin folos, depinde de cât de informată este. Și pentru ca să nu aruncăm nici noi banii pe geam, făcându-ne mai mult rău decât bine prin aplicare incorectă, iată câteva lucruri pe care e bine să le știți.

1. Aplică produsele cosmetice în ordinea corectă

Mai ales dacă ai cheltuit o mică avere pe ele – cele cu o consistență mai fluidă (ulei, serum, elixir), mereu înaintea celor mai dense (creme).

femeie ritual frumusete

2. Nu folosi cremă în exces

Nu, mai mult produs pe față nu înseamnă rezultate mai bune ori mai rapide! Nu faci decât să încarci și să iriți, mai ales în zona ochilor. Nu merge pe principiul că pielea absoarbe atât cât are nevoie. Da, absoarbe, dar ea nu știe cum să scape de excesul care îi blochează porii. Cum ajungi la dozajul corect? Începe cu puțin produs, întins prin mișcările potrivite, fără să agresezi pielea. Dacă simți că nu e de ajuns, mai ia cu spatula (nu cu vârful degetelor!) încă puțin. Din aproape în aproape până la dozajul corect.

3. Nu te lăsa tentată de produse scumpe, dar nepotrivite

Dacă ai tenul gras ori mixt, e o eroare să cumperi un hidratant care promite rezultate spectaculoase. Nu vei avea parte de toate beneficiile, ba, mai mult, tenul tău va reacționa, dându-ți semne inestetice că nu e potrivit pentru el. Învață să-ți citești pielea. Este un organ care chiar reacționează vizibil când nu-i convine ceva.

4. Nu supra-curăța fața și nici nu apela prea des la exfoliere!

Îți lași pielea fără apărare în fața noxelor din mediu și a soarelui. Produsele care au ca beneficiu declarat anti-îmbătrânirea și între ingrediente retinol sau compuși cu alfa hidroxi acizi impun respectarea întocmai a indicațiilor din prospect și aplicarea de cremă cu protecție solară. Niciun exces nu e bun.

5. Aplică crema de ochi absolut diferit de restul feței

Tehnica adecvată zonei ochilor înseamnă cremă cât un bob de mazăre împărțită pe vârfurile degetelor de la ambele mâini, pe care o aplici mai întâi pe sărite în mici puncte în jurul ochilor și apoi revii și prin mișcări ușoare de tamponare folosind cel mai slab deget – inelarul. Nu întindeți prin mișcări repezi și apăsate pielea fină din jurul ochilor. Dacă pielea a fost corect pregătită, crema se absoarbe și migrează singură în straturile profunde, fără un masaj viguros.Citiţi şi

Un nou început

În fiecare zi folosesc o cremă, un ruj și un parfum

Twyla Tharp: nu îmbătrânirea este dușmanul, ci stagnarea

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS

Your tuppence

 1. Ai peste 40 de ani și vrei oprești timpul inteligent? - Catchy / 14 March 2019 11:17

  […] – vrei să afli modul în care anumite alimente și substanțe pot schimba felul în care îmbătrânim atât din punct de vedere mental cât și din punct de vedere fizic. – vrei să afli trucuri […]

  0
  0
  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro