Clanță (și alte oglinzi)

10 February 2019

Andrei 2Vocala Olguță de la Craiova, care se mărită iar și se așază la conacul plin de clanță haurită, este tot o oglindă.

Nici nu s-a isprăvit bine simfonia greierilor din călcâie și dregătorul lui românache vrea să se boierească, să etaleze, să se fudulească.

Practic trăim într-o societate de Serghei Mizil corcit cu Prodanca. Bună dimineața, noi, bravo.

Iar poliglota Olguța-Clanță de la Craiova, ieșită de sub mantaua patriotelui Vadim, în marșul neostoit al tramvaiului oltenesc, doctoră în științe, mai ceva ca Leana Ceaușeasca, este, dacă românache ar fi onest o clipă electorală cu el însuși, hâmpărăteasa de drept divin a carpato-danubiano-ponticului. Le dă fatalitate tuturor pe partea economică, direct.

Olguta vasilescu

Iar pentru ca totul să fie caragialesc (salut, Nenea!) adversarul politic al cucoanei în care s-au sublimat tupeul și profunda competență e alde Iohannis, președintele-vacanțier, dând, iată, palide semne de viață după atâta rigor mortis în geamul Cotrocenilor.

Mai avem, totuși, și altă oglindă deosebită. Doamna Carmen Dan de Teleorman recent rejuvenată, operă de artă strălucită, care-i dă rușine chirurgului impostor, arată cealaltă preocupare a omului politic, întâmplător femeie, la românache.

Poleiala cu haur prin locuință (atenție mare la priză!) trebuie dublată de chipul omului nou care e, prin excelență, bambuist și dubaist. Ministresa Internelor, splendid exemplar al Școlii de Gândire de la Videle, pălește însă în fața șefii dumisale pe linie politică.

Viorica (fostă Rodica)-Vasilica e cel mai înalt monument în viu al ideii de excelență în politică la românache, care, cât umblă doamna prin mani-pedi, își lasă bugetul pe mâinile lui Vâlcov (când nu are cătușele puse) și ale infractorului condamnat penal Dragnea, care dacă trebuia să-și depună cazierul nu ocupa niciun post de vidanjor la Palatul Parlamentului.

Cine să le stea alături? Poate doar inenarabilul domn Daea, în delirul său rural-mistic, în care se amestecă oaia și cormoranul în înaltul devenirii și lacrima ploii care creează bune condiții pentru pește.

Cum să nu ți se facă, atunci, dor de ingenuul Dănuț Andrușcă de la vulcanizare? Înțelegem inflația, înțelegem kilometrul de autostradă presărat cu pipeta, o înțelegem până și pe Ecaterina Andronescu la Educație.

Dar de ce, de ce ni l-ați luat pe Dănuț?

Pe Andrei îl găsiți cu totul aici.

Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

Vom fi niște morți superbi

În căutarea satrapului pierdut

Dragnea, la pușcărie. Cu ce ne-am ales

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS

Your tuppence

 1. Cris / 12 February 2019 8:01

  Acrii, lol.
  Un articol bun! Pacat ca doar se scrie despre mangafale.

  0
  0
  Reply
 2. Mazarine / 11 February 2019 20:24

  Doamne, căt de acrii sunt strugurii! Aguridă, ce mai!

  0
  0
  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro