#Colectiv nu e despre corupție

30 October 2017

Nu am cunoscut și nu am pierdut pe nimeni în #colectiv. Dar am suferit. Am suferit pentru toate sufletele arse și pentru toate visele spulberate. Am suferit pentru că românii s-au pierdut în detalii și au uitat de niște principii omenești, până la urmă.

E adevărat, corectitudinea nu este o calitate și nici măcar o caracteristică a României. Dar ce mai contează, când într-o seară de toamnă zeci de „frați” și-au dat ultima suflare?!

#Colectiv nu e despre corupție. Nu e despre cine a greșit. Nu e despre politică. #Colectiv e despre oameni. Despre niște suflete desfigurate, despre ce înseamnă să empatizezi, să ajuți, SĂ FII! E despre eroi, e despre muzică, e despre viață.

colectiv

#Colectiv e mai mult decât o revoluție. #Colectiv e motivul pentru care românii ar trebui să învețe să fie un COLECTIV. Să învețe să-i aprecieze mai mult pe cei de lângă ei atunci când sunt în viață, nu după ce nu mai sunt. E despre tineri care iubeau rock-ul, nu despre sataniști. E despre „Goodbye to Gravity”. E despre fani. E despre prietenie. E despre OMENIE.

Astăzi, după doi ani, observăm cu tristețe că nu am rezolvat nimic. Cei ce se bat cu pumnii în piept că vor dreptate, se lovesc singuri. Iar cei care atunci ieșeau în stradă, unii neștiind bine pentru ce, astăzi au uitat. Suntem chiar acolo. Înainte de 30 octombrie 2015.

Haideți să nu uităm să fim oameni! Haideți să aprindem o lumânare, să spunem o rugăciune și să vărsăm o lacrimă sinceră pentru cei ce au plătit un concert cu viața. Haideți să fim un COLECTIV!

Guest post Geolina

Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

Despre cum să-i lași să plece, având inima împăcată. Despre cum să pleci tu cu grație și recunoștință

O viață

Paulo Coelho, 74 – Fii ca un râu

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro