Cum voi împăca și capra, și… bradul

12 December 2015

Anul trecut, scriam “La brazi, se poartă falsurile!“, convinsă că voi renunța pentru totdeauna la mirosul de cetină doar de mila brazilor căzuți la datoria lor de Crăciun. Și uite că, anul ăsta, îmi pare că voi reuși să împac cele două dorințe care se cam băteau cap în cap: să am un brad adevărat, dar să nu fi fost tăiat din locul în care a crescut. Un fel de să mănânci prăjitura, dar s-o și ai, cum zice englezul când ceva îi pare imposibil.

Brăduții în ghiveci nu sunt o noutate, desigur. Numai că ei erau de obicei mai mici, scoși din pepinieră și replantați în ghiveci, ceea ce le micșora șansa de prindere la a doua replantare, în luna martie. Nemaisocotind toată tevatura cu depozitatul până atunci, cu transportul și găsitul locului unde să crească mai departe, ca să poți, de vrei, să mai treci pe-acolo, de-un Crăciun, să-i atârni un glob sau un fir de beteală, și să-ți amintești de vremea când ați fost tovarăși de sărbătoare.

brăduț

Ei, bine, toate grijile astea dispar odată cu vestea bună că există cineva care face, în premieră, nu doar livrarea unor exemplare vii, perfecte, în două variante de înălțime – 1.5 -1.75 m și 1.75-2 m , dar și ridicarea, depozitarea și replantarea lor cu șanse aproape de 100% să supraviețuiască în natură, tocmai pentru că au fost crescute în ghivece!

flori-brad-crescut-in-ghiveci-175-200-cm-33166

În București, replantarea brazilor se va face în parcul Herăstrău. Cei care aleg serviciul de replantare pentru bradul de Crăciun primesc diploma de prieten al naturii, iar bradul lor le va purta, la cerere, numele. Ceea ce mi se pare și mai grozav! 🙂

Sărbători fericite!

***

Brazii de Crăciun din colecția Floria.ro sunt brazi din soiul Nordmanniana, cei mai populari în întreaga lume, cu un trunchi mai gros decât cel al brazilor românești și o coroană deasă, conică, ușor de împodobit. Brazii sunt livrați gratuit, oriunde în România, în maximim 24h de la comandă.  

Întreaga colecție de Crăciun, aici.Citiţi şi

Cadrilul feminității – Little Women

Dacă nu suntem live în noaptea dintre ani, nu existăm

Mârlanul, tot mârlan

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro