La brazi, se poartă falsurile!

8 December 2014

Acum, când toată lumea umblă după ei, mi s-a făcut o milă de brăduții tăiați ceva de neînchipuit. După toate dezastrele provocate de oameni nesăbuiți și hrăpăreți prin codrii României, nu-mi mai vine să iau nici măcar unul în ghiveci, necum un falnic vârf de brad care-a lăsat undeva, neștiut, în vreo pădure fără câini, un copac ciuntit.

cel mai frumos brad

Și m-am gândit io, așa, oare ce-ar fi să intrăm în grevă, punându-ne frumușel în cui pofta de-a avea anul acesta un brad adevărat? Că trist ar fi ca doar într-un biet copac tăiat să stea toată magia sărbătorilor… Să renunțăm la plăcerea, cam ciudată altfel, de-a băga un “mort” în casă de Crăciun și să cumpărăm un brad de plastic. Pentru că, spre  deosebire de o geantă Vuitton, Hermès, Prada sau Dior, la brazi nu e de prost gust să-ți iei copia, dacă nu-ți permiți originalul. Mulți își permit un brad adevărat, dar cei care nu-l vor cumpăra vor fi înțeles înaintea celorlalți că e poate singurul fals de bonton și că cel mai frumos brad de Crăciun rămâne tot cel din pădure: nins și cu conurile înghețate sclipind în lumina lunii.

brăduțCitiţi şi

Asta era! Va trebui să renunţi la ciocolată!

La spartul târgului de trăiri

Lui nu-i plac surprizele

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS
2,262 views

Your tuppence

 1. alex / 14 December 2014 12:43

  Deși are sens la prima vedere, lucrurile nu stau chiar asa. O simpla cautare pe google dezvăluie ca, inclusiv in opinia organizațiilor de protecție a mediului, brazii naturali sint de preferat.

  Thumb up 1 Thumb down 0
  Reply
  • Dani / 15 December 2014 13:19

   Cred ca e valabil, dar doar pentru primul an, sa zicem. Dar un brad de plastic il poti pastra ani de zile, timp in care am salva sute-mii de brazi. Daca ai cumpara un brad de plastic in fiecare an, atunci da, cred ca ar fi de preferat unul natural…

   Thumb up 0 Thumb down 0
   Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro