De Ziua Cărții, 10.000 de volume vor fi făcute cadou

22 April 2014

Pe 23 aprilie este Ziua Mondială a Cărții. În această zi, în anul 1616, au murit Miguel de Cervantes și William Shakespeare. În alți ani, dar la aceeași dată, au murit sau s-au născut scriitori celebri precum Maurice Druon, Vladimir Nabokov sau Josep Pla. Pornind de la aceste considerente, în anul 1995, Congresul General UNESCO a declarat 23 aprilie Ziua Mondială a Cărții și a Drepturilor de Autor, pentru a aduce astfel un tribut tuturor scriitorilor și, în același timp, pentru a-i încuraja pe toți, dar în special pe tineri, să (re)descopere plăcerea lecturii.

Noaptea Cartilor Deschise 2014

 

Editura Litera și Ziarul Ring sărbătoresc Ziua Mondială a Cărții prin cea de-a doua ediție a evenimentului Noaptea Cărților Deschise. Cu această ocazie și în contextul anului aniversar Litera – 25 de ani de la înființare – , editura oferă 10. 000 de cărți și de flori de primăvară. Ideea acestei celebrări este legată și de o tradiție catalană: pe 23 aprilie, ziua onomastică a patronului catalan Sant Jordi (Sfântul Gheorghe), bărbaților li se dăruiesc cărți, iar femeilor, trandafiri roșii.

Pe 23 aprilie, în Piața Universității (scuarul din fața sediului central al BCR), începând cu ora 18, editura Litera va oferi gratuit cititorilor de toate vârstele 10.000 de cărți însoțite de flori. Volumele oferite gratuit fac parte din colecțiile consacrate ale Editurii Litera: Biblioteca pentru toți copiii, Bestseller internațional, Biblioteca pentru toți, Mari interpreți de jazz și blues, Mari Compozitori, Biografii, Cronica ilustrată a omenirii, Disney, Tom & Jerry, Thriller, Marvel etc.Citiţi şi

Și dacă toată viața mea a fost o greșeală?

O răceală abisală – The World After Us

O puternică pledoarie pentru educație – The Exam

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro