Femeia deșteaptă e o pacoste pe capul bărbatului

27 August 2016

Monica NistorescuÎn primul rând, citește. Ocupație vetustă și mâncătoare de timp. E curioasă, agilă, vivace, carevasăzică obositoare… Pe urmă, are păreri, pe care le susține și argumentează cu indecentă limpezime. Cel mai adesea, nu gătește, deși, uneori, o face, iar când o face, o face bine…

De multe ori bea, fumează și înjură ca un birjar (meserie exclusiv masculină), nu prea vrea copii, din varii motive, ba, chiar, îndrăznește uneori, să spună că nu-i plac copiii…

Detestă nunțile, botezurile și înmormântările. E, adeseori, agnostică, nu face cruci largi pe piept, nu se înduioșează ușor…

E independentă, are nevoie de spațiul ei, nu prea atârnă de nimeni și de nimic. E, adeseori, atentă, exigentă și egoistă în pat și în viață. Vorbește clar, te privește în ochi, nu se smiorcăie, e ironică, cinică, luptătoare și indiferentă deopotrivă.

femeie tigara

Femeile cu adevărat deștepte s-au prins că cel mai bine e să fie mai puțin deștepte, că altfel rămân singure cu deșteptăciunea lor și bărbații se duc să caute ființe catifelate, cu unghii lungi, lăcuite, ființe care mestecă caramele și merg de trei ori pe săptămână la coafor.

Femeia deșteaptă e un fel de bărbat cu sâni, sensibilă și tăioasă, un fel de struțo-cămilă absolut indezirabilă la casa omului!

Dacă mai e și frumoasă, nu face decât să strice și mai tare treburile bărbătești… importante.

Deci, nu mai fiți deștepte, proastelor!

Citiți și De ce iubesc bărbații inteligenți

Pe Monica o găsiți cu totul aici

Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

Ți-e bine unde ești? Rămâi acolo sau mergem mai departe?

Am trei copii și nu sunt mama perfectă

Lasă totul în ordine

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS

Your tuppence

 1. Monica Nistorescu / 22 October 2019 17:17

  Cu mine vorbiți, doamnă?

  Reply
 2. allcont / 27 April 2019 10:23

  “Eu nu ti-as dori vreodata/Sa ajungi sa ne cunosti/ Nici ca Dunarea sa-nnece/Spumegand a tale osti”

  Reply
 3. Roxana / 29 April 2017 1:53

  Cam plina de frustrari femeia asta “desteapta”,penibila,si probabil cu probleme in relationarea si socializarea cu barbatii-asemenea autoarei probabil.penibil articol.Doamna monica invatati ce i aia feminitate.cineva zicea asa :daca femeia si ar sti locul, tare bine i ar mai fi in relatia cu barbatul ei.mai e timp.sa fii feminina nu e sinonim cu a fi proasta.

  Reply
 4. lion / 20 April 2017 10:01

  Culmea, sunt bărbat si îmi plac femeile astea…nu mi-ar plăcea sa insele aiurea, de dragu experientei si “traieste clipa”…o părere sinceră de-a mea si a tovarășilor e ca femeile care se duc des la coafor, se dau cu glet mult si au o atitudine de parca merita totul fara nici un motiv nu sunt apreciate deloc, din contra…mi-e cam scarba de ele. E o intreaga dezbatere aici…

  Reply
 5. Barbat2 / 5 April 2017 16:21

  Autosuficienta și vanitoasa nu deșteaptă. Una deșteaptă știe cum să abordeze bărbații , să facă și pe proasta la nevoie ca sa-și facă o relație /căsnicie fericita. Apoi genul ăsta de femei sunt în 100 % din cazuri tinere sau foarte tinere care pentru construirea unei relații se bazează pe raportul cerere/ofertă mai ales dacă e și frumoasă. Poate refuza un barbat de cele mai multe ori , o și face convinsa ca mai sunt alții 100 la rand. Da nu face mâncare nici copii ( le considera sub demnitatea ei de ființă inteligentă ) și prefera relații trecătoare de cele mai multe ori cu bărbați bogați. Apoi odată cu vârsta când raportul cerere/oferta devine subunitar fie își ia unul la plesneala cu care sa dea înainte indiferent de împrejurări pentru a recupera timpul pierdut fie intra în depresie și rămâne fata bătrână consiliind în același timp pe altele mai tinere de același gen.

  Reply
  • Alexandra / 28 February 2018 21:00

   Am auzit de multe ori expresia asta : “ femeia trebuie sa facă pe proasta, câteodată, pentru a menține fericirea/ armonia in relație”.
   De ce ?! Cine a stabilit lucrul asta ?! De ce sa ne prefacem doar pentru a spune la final ca e un lucru înțelept. Bărbatul ar face “ pe prostul” de dragul soției / iubitei ? Hm…

   Reply
 6. Georgiana / 2 April 2017 22:13

  Ce descrie doamna aici este pe ea însăși, încercând să găsească validări pentru comportamentul de tip răsfățat și merit totul care o caracterizează. E prototipul femeii autosuficiente, lipsite de empatie și conștientizarea propriilor probleme. Ar fi haios dacă nu ar fi trist și dacă nu ar valida și pe altele la fel…

  Reply
  • lala / 3 April 2017 12:29

   Nu. Ma descrie pe mine, de exemplu. Cu fiecare propozitie. Si ii multumesc ca ma valideaza astfel desi stiam exact ce si cum sunt.

   Reply
 7. Jo / 23 October 2016 9:31

  Vorbele astea par mai degrabă pornite din frustrare. Veșnicul apanaj al femeii nemăritate: dom’le, sunt prea deșteaptă, d-aia nu stau bărbații pe lângă mine…Femeia deșteaptă cred ca e exact opusul celei din descriere: cred ca vrea si copii, nu i se pare ca e înjositor sa mai gătească, si mai ales nu înjură ca la usa cortului, dimpotrivă, vorbește si se exprima elegant! Apoi sesizez Contradicțiile astea… odată deșteapta e total insensibila, n-o mișcă nimic, apoi mai pe la sfârșit e, de fapt, o sensibilă. Si apoi, dacă sunt asa deștepte abia acum s-au prins ca trebuie sa mai facă si pe proastele uneori cu bărbații? Asta e de pe la Cleopatra..Si in plus, chiar femeie fiind, dați-mi voie sa nu-i subestimez in halul asta pe bărbați si sa nu cred despre ei ca vor alături o tuta, fără opinii si atitudine. Vorbesc despre cei deștepți!

  Reply
 8. Radu / 22 October 2016 20:09

  Femeie desteapta! Car’ va să zică: citește, bea, fumează, înjură, nu vrea și nu-i plac copiii, nu-i plac evenimentele de familie, agnostică(I?), frumoasă (hai că nu chiar mereu, cică…). E curioasă, agilă, vivace și are păreri, da’ nu or’ce păreri, ci d’alea susținute cu indecentă limpezime (aci, vezi bine, cuvantul cu greutate e “indecență”). I-auzi: gătește, da’ num-așa, cănd îi vine ei pe chelie și ca să îți intre bine în capul tau de bolovan masculin că gătește bine la-o-adică!
  Doamna Monica, să mă ierți, da eu unul fusei în eroare. Greu fuse dumul si de-a lungul său am crezut adesea ca am întâlnit femei destepte, acu-mi dau seama nici vorbă nu era de așa ceva, căci, vezi bine, le lipseau multe, daca nu majoritatea celor calități mai ‘nainte culese de la matale și d’aci ‘nainte bine păstrate, sa-nebunesc! Nu erau dăștepte, bre! Erau și ele doar niște fete, de care mie, recunosc spașit, mi-a plăcut. Am greșit, gata, d-acu’ le caut pe aceste de zici, poate mai spăl din datoriile lasate de bărbați la matale!

  Reply
 9. Petre / 22 October 2016 7:34

  Îmi aduc aminte ,de un banc genial! Dumnezeu și cu Sfântul Petru, coborâti pe Pământ, au dăruit femeii trei calități : cumințenia, deșteptăciunea și frumusețea, dar stând ei așa la vorbă, s-au gândit că trei sunt prea multe, așa că le-au luat una dintre calități! Deci, dacă femeia este cuminte și frumoasă ,nu este deșteaptă, dacă este frumoasa și deșteaptă ,nu este cuminte și dacă este cuminte și frumoasă, nu este deșteaptă! !

  Reply
 10. Bărbat / 9 October 2016 11:23

  Wow, cata “genialitate”! Fratilor si surorilor, priviti ve se intampla in Occident, si ce a facut ideea asta de cuplu destept in care ambii parteneri sunt independenti. A creeat o societate eficienta, dar depravata, imbatranita si, d.p.v social, muribunda.

  Sincer, ceea ce vad scris in acest articol (sau mai bine spus, confesiune) sunt frustrarile interne ale unei persoane suferinde. Femeia care bea, fumeaza si injura ca un birjar e la fel de fermecatoare ca barbatul cu igiena precata, burta de bere si vocabularul limitat.

  O femeie e fermecatoate prin faptul ca e suava, discreta si misterioasa. Egoismul e un handicap intr-o relatie, altruismul fiind ceea ce aduce fericire.

  Reply
 11. Ar / 8 October 2016 15:02

  “Un fel de bărbat cu sâni”. Serios?
  “Nu prea vrea copii”. Din nou, serios?
  Una e sa stii exact la ce trebuie sa renunți ca sa ai copii (ceea ce femeile deștepte știu si hotărăsc daca si cum) si alta e sa faci o virtute din a vrutul sau nevrutul cuiva.
  Desteapta, egoista si falsa? Nu, multumesc.
  https://m.youtube.com/watch?v=iCvmsMzlF7o

  Reply
 12. YO / 8 October 2016 2:46

  Am citit de curand o fraza care mi-a placut tare mult!!: “Numai mediocrii fug de femeile inteligente…”. Consider mai ales ca intr-o relatie, unul trebuie sa se completeze cu celalalt iar femeia sa fie mai inainte de toate, inteleapta. Desigur, o femeie inteligenta si cu pretentii isi doreste alaturi un barbat si mai inteligent, doar d-aia e capul familiei iar femeia gatul… Iar ca sa vorbim de societate, cei ce se simt frustrati de femeile destepte ce le au in jur (job, afaceri, etc.), consider ca este problema lor…daca nu sunt capabili sa fie la “inaltime”….sa mai “studieze”…

  Reply
 13. Lynn / 6 October 2016 22:00

  Ultimele fraze sunt geniale si conforme cu realitatea. Insa restul… doar reciclari de feminisme grosolane, deplasate si deja uitate de femeile cu adevarat inteligente, care se bucura de feminitatea lor. O femeie desteapta nu se deghizeaza in barbat ca sa-si arata desteptaciunea. Ea e inteligenta fix prin ceea ce un barbat nu poate nicand fi. Nota 3/10

  Reply
 14. doze / 6 October 2016 12:00

  deh, toate femeile se cred destepte. dar alea urate se cred cele mai destepte. de obicei astea se organizeaza in societati feministe. si urasc barbatii pentru ca sunt acri.

  Reply
 15. Marinela Petreanu / 6 October 2016 10:44

  Barbatii destepti vor prefera intotdeauna femei destepte. Nu inteleg aia cu “bea, fumeaza si injura ca un birjar”. Daca preia din obiceiurile barbatului, pe cele mai rele, inseamna ca e desteapta ???

  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro