Femeia ta, Everestul tău

29 July 2016

Cosmin NeidoniFiind întrebat „Cum ar fi bărbaţii fără femei?”, Mark Twain a răspuns: „puţini, din ce în ce mai puțini!” – şi veţi crede că se referea doar la numărul lor, la faptul că femeia este responsabilă strict cu multiplicarea vieţii, dar e mai mult decât atât. Mark Twain se referă și la faptul că fără femei bărbaţii ar pierde rațiunea competiţiei și a estetizării relațiilor sociale.

Eu aşa îmi reprezint femeia – ca pe ceva ce se cucereşte, ca un Everest pe care, străduindu-te să-l atingi, cazi de mai multe ori și, de fiecare dată când te ridici, eşti şi mai aproape de tine însuți, de zenitul tău. Uneori, ducând imaginaţia la extrem, văd cum pe sufletul fiecărei femei flutură un steag al escaladei bărbatești sau poate mai multe steaguri. Este frumos să cucerești o femeie, dar să o cucerești cu eleganță, cucerindu-te mai întâi pe tine însuți, înţelegându-ți propria singurătate, abia apoi te vei putea bucura autentic de comuniune.

Am greșit de multe ori până în momentul revelator al înțelegerii că nicio izbândă nu este eternă, că, după ce crezi că ai cucerit sufletul unei femei, vei începe să o recucereşti aproape zilnic, iubind-o, înțelegându-i nevoile, temerile și speranțele. A cuceri o femeie nu are de a face cu abilitatea cu care o convingi să-şi dezgolească trupul și să-și desfacă picioarele. Poți spune că ai cucerit o femeie când i-ai câștigat încredera și respectul, când ea, femeia, îşi deschide inima și îşi dezgoleşte sufletul. Abia apoi va fi a ta, niciodată în sens posesiv, și îşi va dezgoli trupul cu totul.

Kristoffer Albrecht - Small Apples, 1984

©Kristoffer Albrecht – Small Apples, 1984

Spunând asta, îmi amintesc de Scrisoarea lui Charlie Chaplin – o recomand ca lectură obligatorie -, adresată fiicei sale Geraldine care împlinise 21 de ani: „trupul tău dezgolit trebuie să aparţină numai celui care îţi iubeşte sufletul dezgolit.”

Trăim într-o lume de amanți, o lume a delirului pasional, ne credem într-o permanentă competiţie cu alți bărbaţi, numărându-ne victoriile, femeile cucerite, dar, în realitate, suntem atât de mici,  nu suntem în stare nici suspinul unei femei să-l înțelegem și nici oftatului nostru să-i găsim cuvinte. Se cunoaşte pe sine, cucerind cu adevărat, doar acel barbat în stare să înţeleagă că între șoapta și suspinul unei femei e o lume infinit mai bogată decat frumuseţea care se întinde seducător între sânii și coapsele ei. Dacă ar trebui să găsesc o formulă adecvată rostită sub forma unui îndemn, acesta ar suna cam așa: apropie-te de inima unei femei cu răbdare, ascultă-i bătăile, înţelege-i șoapta, tăcerile și suspinul, abia apoi vei fi cucerit Everestul tău, având dreptul să înfigi un steag ca însemn ca al victoriei…

 Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂 Trimite-ne textul pe office@catchy.ro.Citiţi şi

Dragă (încă) amantă a celui însurat

De optzeci de ori Joan Baez

Nu mai vin, am hotărât ca asta e ultima dată

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro