Între timp, te-am iubit

Catchy

17 October 2016

A fost plăcere la prima vedere! Irosea timpul cu băieții în fața blocului, în timp ce eu îmi eliberam o cameră de hârțoage și alte minunății pentru a mă muta.

Nu știu sigur dacă el sau unul dintre ceilalți au remarcat în treacăt strugureii de pe fustă. Apoi au urmat ani în care doar l-am zărit. Îngrijindu-și mașina, sporovăind cu amici, întreținându-i la telefon și nu numai. Un dute-vino viața lui văzută din ochii mei.

Până într-o zi de iarnă în care zăpada cuprinsese totul. Și-a ridicat ochii din zăpadă și, pentru un moment, am crezut că tot albastru cerului s-a revărsat în ochii mei.

cuplu

Nu am știut ce să fac cu acea privire, dar atunci am aflat c-a fost dragoste la prima vedere… Și neant la primul cuvânt. Cuvânt rostit după alți ani. Între ani, ca între timp, oameni veneau și plecau din viaţa mea ca pe o scenă, neînțelegând ce nu e-n ordine cu distribuția și dacă în afară de mine mai capătă și altcineva un rol principal. Într-un târziu, i-am zis. Stingher, aiurea și, sigur, fără rezultat că-l plac.

Ce ți-e și cu timpul ăsta care trece doar pentru a se afla-n treabă…! Alte situații, alţi oameni, multe gânduri, mereu noi. Să fi trecut de atunci aproape patru ani. 1440 de zile, 34560 ore, 2073600 de minute în care am așteptat doar să-l zăresc, să-l aud, să-l știu aproape. Un freamăt continuu de pași între două telefoane și o sală, o încercare imbecilă de abordare pe Facebook, câteva vorbe amicale și multe plecări. „Am plecat după tine, ce bine că te-am găsit fericit!” să-i fi spus când îl întâlneam în treacăt. Sau: „Serios?! Chiar ești fericit?”.  Dar nu, nu i-am spus o vorbă în plus în afara banalului salut. Încă mai cred că ar trebui să știe că trăiesc în locul lui la propriu, iar el ocupă locul nu-mi dau seama cui sau că n-a existat în toţi acești ani zi în care să nu îl caut în mine pentru a-l convinge ca e mai plăcut trupul și sufletul unui bărbat ca el decât frivolitatea mea și deci de a-l pofti afară.


Ceea ce nu i-am zis atunci și ar trebui să știe este nu că îl plac, ci că-l iubesc într-o tăcere cruntă și fără sfârșit. Poate voi schimba locul la un moment dat, lucrul și chiar oamenii cu alții într-un nou context pentru a schimba ce simt.

Așadar, când așteptările nu dau rezultate, gândurile nu vorbesc și timpul nu așteaptă, te trăiesc. În toate formele tale. Pe îndelete și totuși grăbită. Mâine e zi de lucru.

Guest post by Gabriela Pocovnicu

Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

Tată, eu nu mă mai grăbesc…

Ce mașini conduc cele mai frumoase femei din lume

Povestea ei, povestea lui…

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS
5,078 views

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro