Ipocrizie

6 February 2012

”Rolul femeii e să aducă pe lume copii şi să îi educe”. 

Am auzit sub o formă sau alta replica de mai sus de atâtea ori încât îmi vine să vomit când o aud.

E chintesenţa opiniei occidentale faţă de femeie. O reduce la un uter ambulant pe de o parte şi i se reduce drastic orizontul doar la cei patru pereţi ai casei. Desigur, periodic, aceşti pereţi trebuie să se deschidă, atunci când e nevoie la câmp de mână suplimentară de lucru neplătită. Sau când trebuie să se ducă la serviciu să aducă încă un ban în casă pentru că un singur salariu este insuficient. Dar încă se consideră că o femeie care face carieră este o chestie atât de perversă încât nici nu se merită numită.

Ca să revenim. Fetiţa e educată din leagăn că trebuie să devină mămică. Şi mirare a mirărilor, într-o zi chiar devine! Dar cum nu e educată să devină şi soţie, în mod natural, va considera că şi-a îndeplinit misiunea, iar soţul va deveni doar mijlocul prin care şi-a îndeplinit scopul. Desigur, băieţelul care nu a fost educat nici să devină soţ, nici tată, în momentul în care devine şi una şi alta intră în vrie şi cum programul de lucru e de doar 8 ore, iar drumul, de două, îi rămâne mult prea mult timp liber de stat pe cur şi cujetat şi devine frustrat. Femeia pe care a luat-o ca să fie sigur că nu o mai împarte cu nimeni, brusc nu mai e disponibilă ori de câte ori are el chef, iar asta e impardonabil. Lipsa de disponibilitate a femeii devenită mamă pentru sex devine crimă capitală. Poziţia secundă după o mogâldeaţă urâtă, urlătoare şi neajutorată chiar nu i se potriveşte!

Iar din acest punct, revenim la aceeaşi veche arie. Copilului i se spune că a fost adus de barză. De preferinţă de către mamă, că tata e ocupat, citeşte ziarul sau se uită la tv. I se induce ideea unei minunate familii fericite şi asexuate. Dar e expus unei sexualităţi bolnave prin agresivitate. Creşte şi devine ceea ce vede: o creatură sexuată şi sexuală dincolo de limită. Iar în momentul în care ajunge să îşi asume rolul de soţ şi de părinte, se trezeşte vechiul model al familiei asexuate şi fericite în absenţa sexului. Îl aplică şi devine fundamental nefericit.Citiţi şi

O poveste grecească

Gargară cu educația

Cum e Adeline după cinci ani

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS

Your tuppence

 1. picatura / 9 February 2012 16:02

  asta poate fi sintetizata mult mai prozaic in urmatoarele forme:
  – toti, care n-ar trebui, fac copii
  – copii vin pe lume fara manual cu instructiuni de utilizare.

  0
  0
  Reply
 2. Mirela Baron / 8 February 2012 20:13

  Foarte pozitiv articol ! Si chiar plin de imaginatie!!!

  0
  0
  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro