Jupiter retrograd în Scorpion pentru toate cele 12 zodii: Minerul și diamantul

13 March 2018

cristina lotruPrin natura lui introspectivă și de detectiv, Scorpionul este minerul care sapă adânc ca să ajungă la esența a ceea ce este omul cu adevărat: un diamant neșlefuit. Scorpionul caută și când nu știe ce caută pentru că e curios din fire, iar energia lui Jupiter îl ajută să înțeleagă scopul mai înalt și perspectiva de ansamblu. Cu alte cuvinte, Scorpionul este minerul plin de pământ, care sapă zi și noapte, fără să știe că sapă după zăcăminte valoroase.

În următoarele 4 luni (9 martie – 10 iulie 2018), Jupiter va merge în mișcare retrogradă în semnul Scorpionului, sub influența căruia se află, de fapt, până în octombrie 2018.

Fie și retrograd, Jupiter este expansiv ca influență astrologică și, chiar în mișcare retrogradă, așază lupa exact pe aspectele din viața noastră care necesită o atenție sporită. Mișcarea în retrograd înseamnă că toată această muncă de reevaluare (perspectivă din avion oferită de Jupiter) se va petrece în forul nostru interior, ca un foc încins pe care Scorpionul, va împinge carburant: intensitate, emoționalitate, misticism, secretomanie, obsesie, nevoia de transformare.

O energie a Scopionului care gâtuie realitatea pe care o trăiești deja, dacă nu e în acord cu adevăratul tău potențial. Scorpionul te obligă să spui ce-ți dorești cu adevărat de la viață și să o spui acum. Transformarea nu suportă amânare în lumea Scorpionilor.

Berbec: Jupiter retrograd afectează casa a 8-a la tine, adică sexualitatea și aspectul financiar. Este un moment prielnic să-ți reevaluezi viziunea generală asupra acestor două mari energii. Ambele domenii, banii și sexualitatea, țin de aspectul creativității în viața noastră, iar atunci când nu facem ceea ce ne place sau în acord cu inima noastră, ambele energii sunt consumate în exces, și ne secătuiesc, în loc să ne îmbunătățească viața.

jupiter

Taur: Cu Jupiter în casa a 7-a a parteneriatelor, ar fi potrivit să folosești această perioadă de introspecție (retrograd) pentru a vedea ce parteneriate sau relații îți slujesc sau ce relație îți consumă energia inutil. O perspectivă mai amplă ar fi susținută de energia lui Jupiter. Încearcă să privești relațiile din viața ta onest (ai tendința să devii dependent de relații și oameni), deși concluzia la care ajungi poate fi dureroasă.

Gemeni: Pentru Gemeni, Jupiter retrograd afectează casa a 6-a a sănătății și a obiceiurilor zilnice. Deși cu toții cunoaștem la nivel teoretic ce e benefic pentru sănătatea noastră, adesea avem probleme la implementarea obiceiurilor sănătoase. Aceasta din urmă fază a schimbării necesită, în primul rând, schimbarea perspectivei asupra vieții: eu sunt responsabil de corpul meu, și nu invers.

Rac: E momentul propice pentru Raci să se mai și distreze și să iasă din melancolia caracteristică. Energia copilului interior poate fi adusă în prim plan în această perioadă de incubație, cu Jupiter retrograd în Scorpion, iar atmosfera interioară poate fi astfel mai relaxată făcând loc și distracției în programul zilnic.

Leu: Pentru Lei, aspectul familial este din nou de interes major în viața lor. Cu Jupiter retrograd în casa a 4-a, poți reflecta la conflictele familiale, cum să comunici mai clar cu membrii familiei și alte treburi nerezolvate din trecut.

Fecioară: Încearcă să ajungi la miezul credințelor tale, să vezi dacă sunt cu adevărat în acord cu tine. Ai fi surprins să vezi câte credințe limitative înmagazinăm în familie, la școală și din educație. Asta ți-ar putea îmbunătăți semnificativ comunicarea cu ceilalți (Jupiter retrograd în casa a 3-a, a comunicării).

Balanță: Jupiter se află în casa a 2-a la tine, adică atinge tot ce are legătură cu veniturile, jobul de zi cu zi și investițiile. Deși banii nu sunt un aspect de neglijat în viață, poate ar putea folosi energia de introspecție din perioada lui Jupiter retrograd pentru a verifica cu tine însuți de unde vin banii: din ceea ce îți place sau din ceea ce trebuie să faci ca să faci bani?

Scorpion: Cu Jupiter încă în semnul Scorpionului până în octombrie 2018, perioada de Jupiter retrograd te obligă la o analiză de-a dreptul acută. Deoarece traversează casa 1 (a identității personale), Jupiter retrograd în Scorpion răstoarnă perspectiva amplă asupra vieții și credințele despre viață, astfel încât să te împingă cât mai aproape de cine ești cu adevărat. Cu asemenea muncă interioară, următoarele patru luni sunt o perioadă bună de vindecare, relaxare, obiceiuri spirituale și solitudine.

Săgetător: Jupiter retrograd va afecta a 12-a casă pentru Săgetători. Relația cu spiritualitatea și tot ce are legătură cu o viață interioară sunt de interes în această perioadă pentru tine. Dacă practici deja meditația sau orice altă formă de a intra în contact cu tine însuți, atunci vei avea susținere pentru a vindeca anumite răni din trecut.

Capricorn: Jupiter retrograde în Scorpion afectează casa a 11-a pentru Capricorni. Rețelele sociale pot să ne ridice energia sau să ne-o fure, adică să ne-o consume prin lamentări, văicăreli și victimizare. Căutați în voi înșivă în următoare perioadă răspunsul la întrebarea: Prietenii mei sunt partenerii mei?

Vărsător: Jupiter retrograd afectează casa carierei pentru Vărsători. Deși nu e momentul să faceți o schimbare în carieră (atunci când o planetă este în retrograd, în general, nu este indicat să începeți ceva nou), folosiți această perioadă de introspecție pentru a răspunde  la întrebarea: Este această carieră potrivită cu abilitățile mele native?

Pești: Următoarele patru luni în care Jupiter este retrograd în Scorpion, vă afectează casa a 9-a, a educației și călătoriilor. Pentru că este o perioadă de retrograd, nu este neapărat susținută începerea unei școli sau a unui curs, însă vă puteți gândi dacă nevoile dumneavoastră intelectuale și cerințele profesionale necesită să vă apucați de studiu din nou.

 Pe Cristina o găsiți întreagă aici.

Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

20 octombrie 2021: Luna Plină în Berbec și mesajele ei pe zodii

Tristețea de a fi o pițipoancă ratată

„Femeile care vor să facă sex…

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro