Locul tău e cu ea. Eu voi fi bine, îți promit

30 December 2016

Noi, sirenele, seducem și distrugem fără milă, pe oricine. Suntem aproape ireale și existența noastră e pusă la îndoială, de cele mai multe ori.

Noi nu visăm familii numeroase și nu ne petrecem duminicile preparand prăjituri. În brațele uneia ai aflat fericirea. Nu te-am așteptat niciodată în pijamale flaușate, m-ai avut doar în dantelă și mătase, iar casa mea nu a mirosit a mâncare, ci a parfum de flori.

Trăiam pe un piedestal și îmi plăcea acolo. Eram admirată și iubită. Mulți au încercat, înaintea ta, să mă coboare și să mă izbească de realitatea crudă. Nu te simți descurajat, nu au reușit nici ei. Te-am rugat de atâtea ori să mă lași să plec, să te întorci în lumea ta îngustă și să mă lași pe mine printre fantasme, unde m-ai găsit. Niciodată nu ai vrut, te întorceai mereu mai înverșunat, oferindu-mi pe  tavă sufletul tău.

Dragule, eu nu știu ce e ăla suflet. Ce crezi că ar putea face cu el o făptură rece ca mine ? Dar asta ți-a plăcut cel mai mult. Sufletul acela de gheață era bine conservat într-un trup fierbinte, de care tu aveai atâta nevoie. Ți-am spus că nu vei avea niciodată mai mult, dar nu părea să îți pese și erai fericit.

femeie-apa-mare

Apoi, realitatea te-a lovit mai ceva ca un val rece. Va trebui să te eliberez de mine, dragul meu. Nu voi fi parte din lumea ta niciodată. Amintește-ți de mine așa cum m-ai întâlnit, seducătoare și misterioasă, purtând în privire tainele mărilor întunecate. Vreau să fiu cel mai frumos vis al tău, nu încerca să mă convingi să-mi las lumea pentru tine.

Ai nevoie de o femeie adevărată. Una care îți va dărui copii și te va aștepta cu masa pusă, seară de seară.  Ți-am fost o fantezie frumoasă, dar e timpul să te trezești. Te rog, nu plânge. Pot să îți văd lacrimile atunci când privești  către mare, sperând că mă vei găsi. Dar locul tău e cu ea. Eu voi fi bine, îți promit. Voi fi cântecul trist al mării din nopțile de vară și geamătul ei dureros, din furtună.

Vei trece peste mai repede decât ai crede. Calmul vieții obișnuite și rutina te vor îndepărta de mine. Atunci vei fi deja așezat la casa ta, în timp ce eu voi fi aceeași poveste, șoptită în taină, seara, în port.

Guest post by Roxana Ștefania

Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

Nu te-am uitat nici azi, iubitule

De ce este atât de important să vă curățați pensulele de machiaj

Cele patru medicamente pentru fericire

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro