Mă întreb cam ce trăiește bărbatul care stă cu așa ceva în casă

14 October 2015

Emanuel PârvuDe mult timp nu am mai ieșit în trafic dimineața. Am făcut-o azi, din nevoie.  Am rămas mut…

Am revăzut zecile de oameni mutilați de ură, încordați din nimic, claxonând cu ambele mâini, strâmbându-se unii la alții și nefiind în stare de judecată coerentă pur și simplu din cauza dorinței de preșcolar – „primu’!”, „prima!”. Încerc să-mi dau seama de unde atâta ură, de unde atâta încordare în ceva fără miză, de unde atâta dorință de „punere la  punct” – „ce bă, ești șmecher? Na, că nu te las să te bagi, mă p_ș pe bmw-u’ tău”… Evident că aici e o frustrare, o demonstrație, o dorința a lui de a arăta ceva, nu mai are nicio legătură cu traficul. Chestiunea e că, de multe ori, lucrurile astea vin și de la „ăla cu bmw-u’”. Probabil și el are de demonstrat ceva.

Cred că suntem un popor care trăim prin demonstrații. „Băi, tu știi cine sunt io?” – de câte ori n-am auzit asta… Într-un dialog direct, chestia asta poate sau nu poate fi existentă dar, cel puțin, sigur poate fi auzită. Din păcate, sau din fericire,  dintr-o mașină în alta, e greu să te auzi. Am văzut azi dimineață tot felul de oameni care (presupun) urlau la mine niște chestii pe care nu le-am înțeles. La un moment dat,  unul a fost mai deștept, a lăsat geamu-n jos, și-a dat seama că nu o să-l aud. Și m-a înjurat cu sonor. Și s-a făcut că se dă jos la mine și mă ia la bătaie. Probabil tot din demonstrație.

cearta in trafic

Am văzut oameni pe care traficul îi schimbă total. Am văzut o femeie transformată în Smeagol (ăla din Stăpânul Inelelor, cu my precious) din cauză că i-am tăiat calea. Nu am vrut, am ocolit o groapă, i-am cerut și scuze. A venit la mine la geam la următorul semafor și a urlat schimonosită de ură „băi, boule, vrei să fac accident, f*tu-ți morții mă-tii?”. I-am răspuns că nu, dar nu m-am putut abține să nu râd, chiar semăna cu Smeagol. Și la voce semăna. Mă întreb cam ce trăiește omul care stă cu așa ceva în casă. Mă întreb cum e să stai cu așa ceva. Mă întreb dacă oamenii care se poartă așa sunt fericiți. Cu ei, cu viața lor, cu mașina pe care o au, cu nevasta pe care o au, cu casa pe care o au, cu tot ce au în viața lor. Eu cred că nu. Și, probabil, de aici și urletele.Citiţi şi

Știi prostiile alea de pe net cu 10 semne că un bărbat nu te vrea? 1) O lasă pe alta gravidă!

Fabrica de halucinații și de extremism

Urgența solidarității

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS

Your tuppence

 1. mihaela / 23 July 2016 19:26

  Trebuia sa scrii pentru alt popor. Din tot ce ai scris, romanii au inteles ca esti un sofer nepriceput

  0
  0
  Reply
 2. o femeie / 20 October 2015 12:34

  nu am masina. Nu am intarziat niciodata cu copilul la scoala. la munca da, dar cel mai adesea din motive de blocat transport in comun.

  Citesc si imi dau seama ca la nevoie o sa scot bicicleta dar nu imi voi lua carnet si masina, nu vreau sa ma dezumanizez asa cum ii descrii tu (bine, recunosc, nu imi permit financiar iar o presiune financiara in plus nu imi doresc)

  0
  0
  Reply
 3. Faiantaru' / 18 October 2015 0:05

  Chiar la prima d-voastra aparitie pe Catchy, asadar fara ca cineva sa va fi stimulat sau sa va fi invitat sa luati o anumita directie, vi s-a recomandat sa va infranati pornirile si sa va stapaniti limbajul. Ce mai vreti, domnule Parvu?

  0
  0
  Reply
 4. anca / 15 October 2015 14:52

  Mai, eu nu am nimic de catsigat. Poate ceva timp ca sa imi duc si eu copilul la ora potrivita la scoala, la gradinita, sa nu intarzii iar la serviciu… Dar cei care depasesc coloana prin stanga desi stiu f bine ca apoi trebuie sa se bage in fata altuia, ei ce au de castigat? De ce trebuie mereu sa ii lasam in fata noastra? De ce noi, cei care stam cuminti la coada, trebuie mereu sa cedam in fata lipsei de respect a celorlalti. De ce timpul nostru sau motorina noastra sunt mai ieftine sau mai putin importante decat timpul si combustibilul lor? Iar tu cu ocolitul gropii…. daca femeia a trebuit sa se fereasca sa nu dea peste tine, daca a trebuit sa franeze, daca pentru doar o secunda – atata e nevoie! – ai pus-o in pericolul de a face accident, atunci da, ai meritat injuratura. Eu ti-as fi adresat-o in gand, e adevarat. Daca ai iesit intr-o singura dimineata si te-au injurat mai multi, ba unul a vrut sa te si loveasca, poate ar fi bine sa te intrebi cum conduci tu. Poate ai si tu partea ta de vina in asta, poate nu e numai vina celorlalti. O zi faina sa ai!

  0
  0
  Reply
 5. Lexy2006 / 14 October 2015 19:59

  Total de acord cu tine, in general. Te-ai gandit totusi, daca tot esti repetitiv injurat, ca ai si tu o problema in ale sofatului? Solutia nu este sa urlam cum nu este nici sa tacem malc la infinitiv, am ajuns o tara de muti, nu mai stim sa facem diferenta intre a lua masuri cand trebuie si a ne tinem gura de asemenea cand este nevoie. Pacat ca suntem la extrem, iritati vesnic sau morti (muti) in viata

  0
  0
  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro