Nu mai am timp de pierdut

29 February 2016

Marietta DobrinCu cât înaintez în viaţă, cu atât sunt mai conştientă şi mai hotărâtă, mai dornică şi mai pregătită, mai tolerantă cu mine şi mai intolerantă cu tot ce nu-mi dă linişte.

Nu mai am voinţă să ascult văicărelile neîntemeiate, să-mi pierd timpul în preajma persoanelor negative, persoanelor pline de sine şi de prostie. Multă prostie.

Mă enervează invidioşii, cei care încearcă să-i sape pe ceilalţi în speranţa că le-o fi lor mai bine, mă irită cei care ajung sus fără merit şi fără decenţă.

Nu mai am timp pentru şedinţe în care se vorbeşte de toate şi de nimic, de lucruri absurde despre care se ştie din start că n-o să aibă viaţă, nici măcar una scurtă. Nu mai am răbdare cu persoanele oportuniste, meschine, false.

Nu mai am timp de pierdut cu persoane mature care se comportă ca nişte copii răsfăţaţi.

Îmi confecţionez din nepăsare un soi de armură împotriva răutăţilor, a mediocrităţii, a bârfei ieftine, a celor care îmi provoacă decepţii şi trădează încrederea mea în ei.

Lumea e plină de „profesori” care pretind că fac tot, ştiu tot, dar sunt repetenţi la educaţie şi bun simţ. Prefer persoanele imperfecte şi adevărate, care-ţi luminează calea fără să facă din asta un drapel.

femeie desculță

Mă simt la jumătatea drumului şi încep să dau o altă valoare timpului. Timpul meu, timp preţios. Vreau să treacă aproape de persoanele care mă fac să mă simt bine. Vreau să trăiesc lângă persoane pozitive, umane, generoase, gentile.Vreau esenţa şi nu aparenţa.

Vreau persoane care zâmbesc. Care iubesc. Care respectă. Care ştiu să râdă şi să accepte propriile defecte. Oameni care nu-şi dau aere de vedetă de doi lei. Oameni responsabili şi corecţi. Oameni care nu calcă în picioare demnitatea şi bunătatea celor mai slabi. Oameni care respectă regulile convivialităţii pacifice.

Vreau persoane care lasă binele şi frumosul în urma lor, care-ţi încălzesc sufletul prin simpla lor prezenţă. Vreau persoane bune, oneste, înţelepte, drepte, sincere şi iubitoare. Vreau persoane care, în pofida nefericirii şi a greutăţilor vieţii, au rămas frumoase, pline de dragoste, îngăduinţă, înţelegere. Vreau persoane care ştiu să-ţi intre în suflet şi să rămână acolo.

Vreau să-mi curgă timpul lent, duios, să gust din el ca dintr-un măr parfumat, crocant şi plin de seva dulce a vieţii.

Acum ştiu că prioritatea şi obiectivele meu sunt să trăiesc fără să am regrete şi păreri de rău, în pace cu mine şi cu cei dragi. La sfârşit de drum vreau să zâmbesc!

Pe Marietta o găsiţi întreagă aici.

Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

Eşti a nu ştiu câta rană

Am nevoie de tine ca de moarte!

O viață fără greșeli? No, thanks!

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS
993,769 views

Your tuppence

 1. o femeie / 15 March 2017 10:04

  E mai simplu daca ne iubim si ne respectam suficient, daca avem o viata simpla si linistita, cu vise si planuri si actiuni spre asta. Lumea in jur se selecteaza dupa sufletul si felul nostru.

  Cu ani in urma aveam o amica ce se complacea in obezitate, probleme financiare, si facut nimic. Din motive de job, personale, timpul s-a dus si relatia s-a racit. Dupa ani ea e in acelasi punct, si m-am intrebat ce s-a intamplat cu relatia noastra ca imi era draga?
  Eu m-am schimbat…

  Hot debate. What do you think? Thumb up 7 Thumb down 8
  Reply
 2. Florina moldovenu / 12 March 2017 23:18

  Obiectivul meu este sa traiesc fara regrets!

  Hot debate. What do you think? Thumb up 7 Thumb down 1
  Reply
 3. Niculina Cărăbăț / 26 January 2017 17:16

  Totul pare ideal, teoretic… practic, nu e atât de simplu… avem o existență atât de imprevizibilă…

  Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 29 Thumb down 0
  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro