Nu-nțelegi, fă, că nu dansez?

20 October 2015

Emanuel PârvuNu-nțelegi, fă, că nu dansez?

Ea, cu sărmăluțe-n cap, c-așa știe ea că se merge la nuntă, el, cu unghiile făcute cu lac, c-așa știe el că “se merită” să aibă omu’ cu talent.

Ea cred că a făcut-o din iubire pentru el, cred că și-a dorit să fie cea mai frumoasă de-acolo, pentru el, cred că spera să nu aibă ochi decât pentru el. Într-adevăr nu e vreo lumină, e mai plinuță acum – probabil de la pastilele pe care le ia ca să rămână însărcinată -, și totuși….

Nu știu exact încă dacă un bărbat își merită femeia pe care o are. Dacă ce are un bărbat lângă el este o nimereală, o întâmplare, o potrivire sau o căutare. Cred că de multe ori, deși știm – sau corpul o simte – că ceva e în neregulă, mergem înainte din spaimă. Din frica de a nu rămâne singuri, din frica de eșec, din spaima că iar trece timpul și până îți găsești pe cineva – că și-așa toți beau, toți sforăie și mai aruncă câte-un ochi după proastele alea slabe, mai bine-l iert, că și-așa îl iubesc puțin.

cuplu

Câteodată văd oameni tare nepotriviți unul lângă altul. Sau cel puțin așa mi se par mie. Nu judec, nu știu ce e între ei. Dar, la prima vedere, unii așa mi se par. Cum e cazul cuplului din fața mea. Nu îmi dau seama exact ce caut la nunta asta, nu știu dacă datoriile de familie trebuie onorate (“N-ai cum, tată, să nu te duci, mergi din partea familiei, stai și tu, mănânci, lași banii și zici că ți-e rău și gata.” “Nu pot să le dau banii și să nu stau?” “Nu-i frumos, stai și tu o oră-două, ce, mori?”), nu-mi dau seama ce-o să înțeleagă cei cu care stau la masă din tăcerea mea.

Citiți și Dansează, dansează sau suntem pierduți!

Ea, se vede că-l iubește. El, un fel de chec crocant, cu atitudine de cozonac, cu cheile de la mașină pe masă (vechiuță, după cheia briceag pe care o are, dacă era “cu talent”, vorba lui, era cu cip), cu unghiile date cu lac, gel “pe freză” și pantofi cu limbă. Vorbește tare, fără pauze, e cu ochii în alte părți când o face, poartă cămașa descheiată la primii doi nasturi de la gât și bea whisky cu degetul mic plutind ușor și “finez” în sus. Dar nu ostentativ, a auzit el ceva despre asta cu degetul mic, da’ nu se poate abține.

Ea l-a chemat să danseze. O dată, de două ori. O dată la o melodie săltăreață, a doua oară la una lentă. El nu face nimic special, stă cu ochii-ntr-un iphone cu ceva husă cu sclipici, ea ar vrea măcar puțină atenție. Nu-nțelegi fă că nu dansez?

Nu știu exact ce e de capul ei, se văd multe și din ea. Dar sigur unii oameni sunt foarte nepotriviți.

Curaj, și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, în format .doc, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

Am 31 de ani și am depresie – o confesiune manual

Povestea merge mai departe

De ce să nu-l iubesc?

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS

Your tuppence

 1. Gelu / 22 October 2015 10:27

  În ultimii 6-8 ani cred că am mers la vreo 18-20 de nunți. Dacă nu chiar la mai multe. Doar anul trecut au fost 6. Aproape toți prietenii mei s-au căsătorit în 2013, pe ultima sută de metri. Anul ăsta au fost deja 2 nunți.  Ar mai urma una luna viitoare. Multe. Enorm de multe nunți – pentru mine.

  La cele mai multe nici nu-mi mai aduc aminte unde am fost, ce am făcut, cum a fost petrecerea, cu cine am fost, cum m-am simțit. Decât foarte vag. Consider, din capul locului, nunta în Romania o imensă irosire. De timp, de bani, de nervi, de toate. Și voi explica și de ce cred eu asta și cum văd eu rezolvarea, succint și la obiect. Și mai știu că 99 % dintre voi mă veți dezaproba. Dar tocmai de aceea scriu. Că nu există 100%. Pentru că știu că există și acel procent cu ochii deschiși, dar care nu au curajul să protesteze sau să-și spună public nemulțumirea și nedumerirea. O fac eu aici și pentru ei.

   Primul moment greu în legătură cu o nuntă, dar mult înainte de ea, cu câteva luni înainte, este atunci când deșteptul cade răpus de farmecele divei noi. Cunosc pe unii răpuși la intervale regulate, cam din 5 în 5 ani, sau mai des, dar asta este o altă discuție, o voi face separat și curând. Revenim la amorez: îl vezi cum dă ochii pe spate când vorbește despre ea, observi că lipsește din ce în ce mai des de la fotbalul de duminică și de la berile cu băieții și, semnul cel mai vizibil este atunci când te anunță candid: “Frate, cred că mă însor … !”. Crede el, dar nu știe că decizia e luată deja. De divă. De cea nouă, că cea veche a ratat milimetric. Eu aud în clipa aceea scrâșnetul infernal al cursei, al ghearei de fier, care i-a prins piciorul și intenționează să-i zdrobească, metaforic, oasele imobilizându-l. E adevărat, de multe ori, este valabilă și viceversa. De foarte multe ori. Dar să nu deviem.

  Am văzut și revăzut scenariu asta de ”n” ori, cvasi-neschimbat de fiecare dată. Ferice de ei! Și să fie într-un ceas bun! Chiar și a doua oară. La doi dintre ei – a treia oară.

  Acum vine al doilea moment greu: te invită la nunta lui. Verbal inițial.

  https://mnmlistro.blogspot.ro/2014/09/nunta-in-ro-o-pierdere-de-timp-de-bani.html

  Reply
 2. Diodor / 20 October 2015 17:52

  Nuntile la romani sunt cele mai nereusite si obositoare evenimente.Zgomotul insuportabil al”muzicii”-interminabilele chelalaieli-tiganisme(manele),mincarea proasta( aperitivele,rulourile dubioase si”gorgonzola”etc.).Partea buna e ca ai ce barfi in drum spre casa si inca o luna dupa.Cuplurile?…sacul si peticul.Autorul greseste,se potrivesc.Aia cu sarmalute cu ala cu iphone-ul.Sunt din acelasi film.

  Reply
 3. Miriam / 20 October 2015 14:33

  O prietena mia-a spus odata, ca barbatii care danseaza bine, sunt si buni in pat. Da, are dreptate. Asa ca “Nu-ntelegi fa ca nu dansez” e al unui barbat mitocan si nasol la pat.

  Reply
 4. Dani / 20 October 2015 12:29

  Trist, totusi.

  Reply
 5. o femeie / 20 October 2015 12:28

  sunt majori? Ok, atunci au ales sa fie impreuna. Ce noua ni se pare deplasat poate e de bine intre ei.

  P.S. nu ma duc la nunti de complezenta – daca mi-s dragi, merg, daca nu, stau acasa si dau un plic/cadou ceva.

  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro