Portarul

30 March 2020

Cățeluș cu păru’ creț, pe la cuiburi se adună, fură rața din coteț

Trece lebăda pe ape și se jură că nu fură

Se ascund prin rămurele dar l-am prins cu rața-n gură!

Noapte bună!

Sau despre cum poți controla credibil HAOSUL în situația, contextul și conjunctura actuală.

Stai în casă și privești online la oglinda lumii. Ești asaltat printre multe altele de sfaturi, metode, soluții, exemple despre cum să-ți petreci timpul ingenios stând în casă, ce acțiuni normale, logice, ciudate sau exagerate să faci pentru a suplini lipsa de activitate. Sunt o grămadă de lucruri absolut banale, simple, ingenioase sau cel puțin penibile care au menirea să te distragă și să-ți dea putere acum, când treci printr-o situație făra precedent.

Dar nimeni nu-ți spune absolut nimic despre stare: dacă nu ai pur și simplu chef să faci asta. Paradoxal, discuțiile pe mess sau telefon se diminuează, simți cum oamenii se retrag în cochiliile nautilice, închid porți și geamuri, trag obloane, își pun măști peste zâmbete, se dezinfectează de comunicare, se înstrăinează, se măsoară, se cântăresc doar pentru a căuta elemente contrarii, se resping. E ca și cum ar goli galopant rafturile de produse într-o înghesuială de însingurați.

Panica, stresul, regulile noi, rutine întrerupte, angoasa unui viitor sumbru sau incert împreună cu presiunea știrilor amestecate cu telecomanda disperării mascate conduc la o stare abulică, în care ființa ta chinuită se cufundă resemnată, devorată încet și implacabil de misterioasele nisipuri mișcătoare, căutându-și pacea, liniștea, scăparea.

Amore e Psiche | Daniele D’Andreti

Toate astea au efect asupra ta pentru că ești imperfect, omule! Ești plin de defecte. Ești greșit. Ești stângaci. Ești șovăielnic și slab. Și, mai ales, ești superficial pentru că te cauți doar în exterior. Autoizolarea e o ocazie unică, o oportunitate miraculoasă care strigă mut la tine să te cauți în interior. Trebuie s-o auzi doar. S-o traduci. Poți fi mai bun, în orice mediu, în orice împrejurări. Află că oameni imperfecți fac lucruri minunate! Supune-ți imperfecțiunea și pune-o să lucreze pentru tine, acceptă-ți defectele și jonglează cu ele, primește provocarea autoizolării!

Unde ești – FII! Unde vrei să ajungi – DEVINO! Adună-ți temperatura emoțională interioară transpirată din adâncuri ascunse, răspândește-o strănutat și tușește-o contagios în jur! Molipsește-i și pe ceilalți de sens, de iubire, hai, nu fi timid, doar știu că ești imperfect! Abandonează scuzele, justificările penibile, blocajele, nu-ți mai pune piedici, contaminează-te, fii bolnav de pasiune!

Dacă ai și un animăluț pe lângă tine, agață-te de privirea lui și fă din ea biciul destinului tău. Lovește-ți cu el îndoielile și neîncrederea, spaimele și frustrarea!

Asculta-ți dimineața ecoul aburit din cana de cafea care-ți șoptește aromat că poți crește oriunde, numai dacă tu  vrei asta, doar e în ADN-ul u tău. Privește-ți  sincer minunăția, bucuria, puterea, frumusețea, pentru că și ele te privesc pe TINE. E ca și cum te-ai afla în fața unei porți. O poartă magică. O poartă prin care odată intrat realizezi că de fapt nu există nicio poartă. O poartă spre simțire, imaginație, intuiție, creativitate și întrebări scormonitoare adânc în ființă.

Lasă-ți umbra să bată la poartă. Strigă-te afară. Răspunde-ți. Dezbracă-te de TINE și pășește gol dincolo de umbra ta fară sa judeci. Întâmpină-te. Ascultă-te. Trăiește-ți clipa, căci dincolo te așteaptă fapta. Fapta ta. Asadar, înfăptuiește!

Tu, cel care intri, lasă afară orice îndoială, spaimă, suferință sau prejudecată. Îndrăznește, omule, și pășește! Eu sunt doar portarul. Te aștept dincolo. DINCOLO de TINE

Intri?

Pe Bogdan îl găsiți și aici

Curaj, și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, în format .doc, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

Aș fi vrut să-mi fi spus cineva

Antrenamente pentru creier. Te interesează?

Ori ea, ori el…

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro