România are cele mai periculoase drumuri din UE

9 July 2019

Un studiu realizat de Comisia Europeană a confirmat ceea ce noi bănuiam deja de mai mulţi ani: ţara noastră are cele mai periculoase drumuri din Uniunea Europeană. Cifrele arată faptul că rata anuală de decese pe drumurile din România este de 96 de persoane la un milion de locuitori.

Citiți și Cum să rămâi o doamnă la volan

Pe poziţiile 2 şi 3 ale acestui clasament al fatalităţii se află Bulgaria şi Lituania, cu rate de 88, respectiv 78 de decese la milionul de locuitori, dar destul de aproape ţin şi ţări ceva mai dezvoltate precum Croaţia (77), Polonia (76) sau Ungaria (64).

În schimb, la polul opus al ierarhiei se află Marea Britanie, care pare să aibă cea mai mică rată de decese înregistrate anual pe drumurile sale: 28 la milionul de locuitori. Podiumul siguranţei este completat de Danemarca (30) şi Irlanda (31). De altfel, în Marea Britanie a fost înregistrată o scădere de un procent a numărului de accidente pe şosele comparativ cu anul trecut, însă până în 2022 este de aşteptat ca rata fatalităţii să continue să scadă, în urma implementării unor dispozitive care să-i împiedice pe şoferi să depăşească viteza legală.

Antonio Avenoso, director executiv la Consiliul European pentru Siguranţa Transportului, spune că se impune luarea unor măsuri urgente pentru securizarea şoselelor din ţările membre ale Uniunii Europene:

“Statele trebuie să adopte măsuri îndrăzneţe, cum ar fi creşterea numărului de echipaje de poliţie, al campaniilor de conştientizare a riscurilor în cazul excesului de viteză, al consumului de alcool şi droguri sau al distragerilor din timpul şofatului. De asemenea, trebuie asigurată infrastructura de care şoferii au nevoie pentru a ajunge în siguranţă unde au nevoie. Abordarea acestei probleme poate stârni controverse, pe care social media are tendinţa de a le amplifica şi distorsiona. Însă moartea a 70 de persoane în fiecare zi sau a 500 de persoane în fiecare săptămână nu poate rămâne ignorată”.

SursaCitiţi şi

Înapoi în anii nopților magice

Anthony Hopkins: “La mulți ani, distracție plăcută! Dacă vei fi mahmur după, amintește-ți de mine”

Sunt de neoprit! Efectul Mercedes

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro