Rooney Mara va fi Audrey Hepburn

6 January 2023

Anunțat încă de acum aproape un an, filmul biografic despre actrița Audrey Hepburn va intra în lucru se pare în această primăvară. În rolul principal, dar și unul dintre producători (pentru a patra oară în această poziție), cu Apple finanțând producția, va fi actrița Rooney Mara, 37, de două ori nominalizată deja la Oscar.

Sigur vi-o amintiți dintr-unul din filmele Fata cu tatuajul dragonului, Carol, O poveste cu fantome, Aleea coșmarului de Guillermo del Toro sau Women Talking a lui Sarah Polley. Și i-ați remarcat jocul, pielea de porțelan, sprâncenele, zâmbetul. Dar și silueta ori preferința pentru negru, chiar pentru creațiile Givenchy… 🙂 Asta purta și Audrey. Destule asemănări ca să nu fie selecționată la casting pentru rolul principal. (Nu ne-a întrebat nimeni, dar parcă Lily Collins semăna mai bine… :))

Aici, cu Joaquin Phoenix (Joker), pe care l-a întâlnit în 2013, au început o relație trei ani mai târziu, pe care au făcut-o publică după încă trei ani și apoi s-ar fi căsătorit fără zarvă după nașterea băiețelului lor în 2020. Împreună și-au deschis o casă de producție, Valentine Pictures.

Regizor va fi Luca Guadagnino (I Am Love, A Bigger Splash, Call Me by Your Name și Bones and All), iar dramaturgul Michael Mitnick va scrie scenariul. Despre care încă nu se știe nimic.

Dar știm despre ce a fost documentarul din 2020, Audrey, More Than An Icon – copilăria ei în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, perioada în care a fost balerină la Londra și apoi actriță la Hollywood în anii ’50.

Tot ce se poate ca noul biopic să fie despre cele mai cunoscute filme ale lui Audrey (Roman Holiday, Sabrina, Funny Face, Breakfast at Tiffany’s, My Fair Lady), cele trei povești de dragoste majore (cu Mel Ferrer, Andrea Dotti și Robert Wolders) și munca ei ca ambasadoare a bunăvoinței Unicef.

Revista Vogue amintește de o potențială “amenințare” la adresa filmului produs de  Mara: în aprilie 2021, a fost anunțat că Jacqueline Hoyt (The Good Wife, The Leftovers și The Underground Railroad) va scrie un serial TV care descrie anii de formare ai lui Hepburn. Se bazează pe un material scris de jurnalistul Luigi Spinola și fiul lui Hepburn, Luca Dotti, și urmează să fie produs de Wildside (The Young Pope și My Brilliant Friend).

Ne bucură această atenție care i se acordă în sfârșit fabuloasei Audrey Hepburn. E greu să umpli pantofii sau pălăria ei, dar Rooney știe că un om bun e mai ușor de jucat decât cineva năzuros, cu orgoliu nemăsurat și mereu cu o agendă ascunsă care dictează prietenii și dușmănii.Citiţi şi

Neoficial, 20 mai e ziua Eliza Doolittle, florăreasa din My fair Lady

Breakfast, Lunch & Dinner At Tiffany’s

O tragedie umană în clarobscur – Nightmare Alley

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro