Secretul Ancăi

30 July 2018

Lucrez doar între femei. Femei deștepte, asumate, fiecare cu o poveste interesantă, fiecare cu un talent aparte. Și asta îmi place și mă motivează, deși nu pot să ignor subtila competiție dintre noi. Ei, bine, da, și femeile deștepte nu scapă de tentația de a se compara cu restul femeilor, chiar dacă, de cele mai multe ori, o fac doar pentru a mai învăța câte ceva.

Aceste fiind zise, nu mi-e rușine să mărturisesc că o admir pe Anca. Mereu în mișcare, dar niciodată obosită. Mereu punctuală, deși lucrăm într-o zonă extrem de aglomerată, astfel că punctualitatea nici măcar nu mai este obligatorie, având o marjă de jumătate de oră. Și nu, Anca nu locuiește vizavi de serviciu. Mereu în formă, deși nu am văzut-o niciodată luptându-se cu salata sau vorbind despre diete, așa cum face noi, celelalte. Desigur, teoretic știu ce trebuie să facă o femeie pentru a-și menține tonusul fizic și psihic. De fapt, știu o grămadă de „rețete”, dar nu știu ce face, în concret, Anca. Cumva, simt că am ceva de învățat de la ea… De aceea, cu prima ocazie – o deplasare mai lungă în care am mers doar noi două – nu am ezitat să o trag de limbă. Ce face, cum face, când face… știți voi. Dar, cu siguranță, nu știți cu ce a început, că nici eu nu mă așteptam la asta… Însă ce idee bună!

„Secretul meu e bicicleta!” ce-i drept, nu e vorba de o bicicletă oarecare… Mi-a plăcut de mică să merg pe bicicletă, dar, în ceea ce privește sporturile, cam atât. Așa că acum mi-am dat seama că, dacă vreau să mă simt bine în pielea mea făcând mișcare fără să-mi mănânce timp suplimentar și fără să mă chinui prea tare, cea mai bună soluție e tot vechea mea prietenă, bicicleta.

femeie bicileta 2

Însă una deșteaptă, electrică. Așa că mi-am cumpărat bicicleta electrică Airwheel R5 de la AirMotion. E sexy, ușoară (sub 19 kilograme), din aliaj de aluminiu. Fiind electrică, o pot folosi pe post de scuter atunci când mă grăbesc și nici nu vreau să depun efort, dar funcționează și asistat electric, precum și clasic, doar pedalând. Și îți mai spun ceva. Vin și la muncă cu ea. Ajung devreme, o las jos, în garaj, merg și mă schimb în camera de serviciu și sunt ca nouă. La plecare, renunț la fustă în favoarea pantalonilor scurți și la sandalele elegante, în favoarea tenișilor, și o iau spre casă. De obicei, la întoarcere, aleg un traseu mai lung și merg pedalând. Dimineața, ca să nu întârzii, folosesc celelalte variante. Și iată-mă! De aceea, eu nici nu țin cure de slăbire. Evit să mănânc mult, e adevărat, dar nu mă abțin de la nimic, așa că nici nu fac foamea, nici nu mă frustrez…”

Ce spuneam, eram sigură că am ceva de învățat de la Anca. Bicicleta ei suportă greutatea maximă a conducătorului până la 100 de kilograme și poate fi folosită în egală măsură de elevi, studenți sau adulți. E ușor de manevrat și atinge o viteză maximă de 20 de kilometri pe oră… Pentru o persoană ca mine, relativ certată cu sportul și cu dietele, o astfel de bicicletă este, evident, cea mai bună alegere pentru acea viață sănătoasă despre care toți vorbesc și la care eu, deși jinduiesc în secret, încă nu am ajuns…Citiţi şi

Imunitatea ta, puterea ta

Dacă dormi puțin, ai mai mult timp să mănânci

Beneficiile unui consum moderat de cafea (ce spun ultimele studii)

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro