Supa de orz “LaPallo”

3 February 2013

Cum tot mai mulți se întrec să ne dea sfaturi despre cum să trăim sănătos, dar fără argumentul propriului exemplu – fie sunt prea tineri pentru a trage concluzii, fie trecuți prin 6-7 decenii de viață, dar cu o înfățișare neconvingătoare, de ce n-am pleca urechea la ce spune supercentenarul nostru, Bernando

La cea de-a 111-a aniversare, între două dansuri, acesta le-a răspuns reporterilor curioși despre cum se atinge și depășește suta de ani: „Am un mare sfat: păstraţi-vă colonul curat!” Așa încât, după rețeta pentru salata sănătății, v-o oferim și pe cea a supei de orz, cu precizarea că aceasta mai are încă o virtute știută de multă vreme: era mâncarea întăritoare a muncitorilor egipteni care lucrau la înălțarea piramidelor… 🙂

Supă de orz

– o cană de orz, clătit şi lăsat în apă rece peste noapte

– 4 căni de legume tăiate (ceapă, morcovi, ardei gras şi varză)

– o jumătate de ceașcă de ulei (LaPallo foloseşte uleiul de rapiţă, fiindcă cel de măsline îşi pierde proprietăţile dacă este folosit la temperaturi mari)

– apă în care a fiert carne de pui

Încingeţi uleiul, lăsaţi legumele să se călească nu mai mult de 15 minute, apoi adăugaţi orzul cu apa în care a stat peste noapte şi supa de pui. Măriţi focul până ce apa dă în clocot, apoi micşoraţi-l şi lăsaţi să mai fiarbă la foc mic vreo jumătate de oră. Adăugaţi sare şi piper.



Citiţi şi

Este posibilă inversarea biologică a vârstei?

12 mai 2025, la ora 19:55, Lună Plină în Scorpion (horoscop)

Bryan Johnson, capitolul doi: când sănătatea devine algoritm

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

  1. Belle d”Imagination / 4 February 2013 11:43

    Mere şi uleiul de măsline.
    Doar că legumele se fierb şi atât, iar uleiul se adaugă la final. Sau iaurt.

    Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro