Totul e din vina ta, are dreptate bărbatul

12 June 2015

S-a ars becul? Schimbă-l, că e vina ta. Cum, nu când ai vrut să-l aprinzi tu s-a ars? Păi, și ce dacă…? Dacă tu cumpărai becuri de o calitate mai bună, acum nu se mai ardea. Deci, e vina ta.

Copilul a căzut și s-a murdărit? S-a și lovit puțin și plânge? Nu ți-am spus eu? E vina ta, dragă. Că-l tot cocoloșești și plânge din orice! Că nu l-ai învățat să meargă cum trebuie, să caște ochii. Vezi ce are, fă-l să tacă, că mă doare capul. Tot din vina ta. Și maica-mea, iar m-a chemat să-i sap curtea. Păi, eu sunt om de săpat? Vezi, dacă nu îi băgai tu ideile alea în cap că m-am făcut bărbat de casă și ce alte prostii i-oi mai fi zis, acum mă lăsa în pace. Deci… e vina ta.

E vina ta și că, dacă plouă, e frig și umezeală, e vina ta și că, dacă e soare, e prea cald, e vina ta că mă zdruncini cu mașina, ce dai prin toate gropile? Nu le-oi fi făcut tu, dar ocolește-le. Pe șoseaua de centură, dacă nu ai pe unde, prin altă parte… Și la televizor, numai porcării, emisiuni de tot… e vina ta că ai vrut cablu, acum fă-i educație copilului, ce să vadă, că banii se câștigă făcând fundul mare și gura pungă prin canapelele emisiunilor de spart semințe?

Cum, meciurile mele? Păi eu ies în oraș și le văd. Tu, cu filmele tale… nu te uiți că nu ai timp? Păi cum să ai timp, dacă nu ești în stare să te organizezi, nu faci nimic când vii de la serviciu, ești înceată rău. Și facturile… ce tot consumi atâta apă? Uite ce facturi uriașe avem și la apă, și la gaz. Trebuie să speli? Păi, spăla, nu te las eu?… dar fără atâta risipă. Etc, etc…

10469044_923041504401496_8234826995431167637_n

Viața însăși a luat naștere din vina ta și de aceea este atât de… strâmbă și nedreaptă uneori. Poate că asta îți reproșează el, dar, cu scuzele de rigoare, asta este singura ta vină reală. Viața ta de acum a luat naștere în urmă deciziilor tale şi acum reflectă consecințele acestora. Tu ai decis să mergi în această direcție, tu ai decis să accepți să trăiești așa, tu ai decis să accepți că ești vinovată, doar pentru că aşa ți se spune. Și chiar ești. Are dreptate, căci, da, e vina ta că te justifici, atunci când trebuie să acționezi. E vina ta că bați pasul pe loc, atunci când inerția îți este cel mai mare dușman. E vina ta că te ascunzi în spatele unor acuzaţii false, de care, culmea, te agăți cu disperare. Ce bine că le auzi, nu? Așa ai, la rândul tău, pe ce da vina, chit că o faci pe mutește, în marea taină a sufletului tău. Dar așa cum el nu are dreptate, nici tu nu ai. De fapt, ești în cea mai grea situație, aceea în care nu ai pe cine da vina pentru propia ta viață, în afară de tine și de deciziile tale. Cele din trecut și cele din fiecare zi. Cele în urmă cărora îți mai asumi o vina imaginară, doar pentru a fugi de cea reală.

Așa că, în aceste condiții, fii atentă, că s-a mai anunțat o Apocalipsă. Dacă vine, am senzația că va fi doar din… vina ta!

Pe Cristina o găsiți cu totul aici.

Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

Pentru cele care judecă amantele

Dragă coronavirusule, îți mulțumesc pentru că…

Povestea pe care nu am fi vrut s-o găsim în mesagerie

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS

Your tuppence

 1. Alex`andra / 12 June 2015 22:09

  parcă simt cuvintele alea cum îmi țiuie-n urechi, nu cred că aș putea trăi într-un asemenea continuu stres.

  0
  0
  Reply
 2. Adea / 12 June 2015 16:17

  Pai daca stii, totul e din vina ta eheheheh!

  0
  0
  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro