Vă spun, cred că a venit primăvara!

25 March 2022

Se apropie sfârșitul săptămânii. Mă bucur. Cred. De fapt, nu știu dacă mai știu să mă bucur.

La birou, televizorul merge aiurea pe posturile de știri. Nu-s neapărat atentă la el. Doar câteodată mai aud fraze de genul: “nu se exclude folosirea armelor nucleare de către Rusia… Cernobâl… au fost achiziționate 30 de milioane de doze de iod… s-a furat o mitralieră… fiul unui magistrat s-a sinucis… summit-ul NATO… războiul din Ucraina…”

Încerc să mă remontez și, într-o mică pauză, intru pe internet, în dorința acerbă de a mă destinde puțin. Văd un text: „Ce caută românii pe internet: incendiu sectorul 5; incendiu; copacul dorințelor; Statele Unite și aliații iau în calcul exluderea Rusiei din G20”.

Las baltă, așadar, și internetul. Privesc pe geam. E soare, nici nu remarcasem. Parcă săptămâna trecută ningea… Azi cică-s 24 de grade! Să fi venit, în sfârșit, primăvara?!

dezumidificator – dezumidificator mucegai

Suntem înconjurați de urât. De boală și de război. Cum facem să nu ne pierdem mințile?! Românii cumpără ulei de floarea soarelui…

Rusia îi spune „operațiune militară”. Polonia propune trimiterea de trupe NATO pentru “menținerea păcii” în Ucraina. Numai noi îi spunem “război”?!

Deciziile luate de liderii NATO azi la Bruxelles sunt: 40.000 de soldați pe flancul estic și patru grupuri de luptă, inclusiv în România. Președintele SUA a participat la întrunire. În urma luării deciziilor, liderii și-au dat mâna cordial, și-au zâmbit și au făcut poze de grup.

Niciodată n-am citit despre război cuvinte atât de adevărate ca cele pe care, se pare că le-a rostit Erich Hartmann, pilot în cel de al Doilea Război Mondial: “Războiul este un loc în care tinerii, care nu se cunosc și nu se urăsc, se ucid, prin decizii ale unor bătrâni care se cunosc și se urăsc, dar nu se ucid” .

*

Mergând spre casă, de la birou, remarc că ziua a început să se mărească. Prind, deci, câteva clipe în care simt că mă învăluie,  timid, razele plăpânde ale soarelui. Ba încă, pe după betoanele blocurilor vopsite în portocaliu, azi am văzut o creangă firavă de pom, înflorită. Ca o umbră de speranță. De frumos. Vă spun, cred a venit primăvara!

Ramona este autoarea cărții Nu mai caut succesul

Curaj, și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, în format word, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

Mărțișorul

Ieșirea din turmă – încă o pledoarie pentru o viață off-line.

Ordin de ministru pentru mutarea unui cuib de berze

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro