Vreau ce vor toate… un bărbat bun!

10 March 2017

Visez la un bărbat bun, deștept, frumos, fidel, cu un job bine plătit, care să aibă și o casă nemaipomenită… Și orice alte bunuri suplimentare sunt binevenite. De câte ori nu ați gândit asta măcar o dată? De câte ori nu ați auzit cuvintele astea rostite de o prietenă, o cunoștință sau chiar de o străină pe care ați cunoscut-o întâmplător în metrou?

Mie mi se întâmplă foarte des să observ lucruri de genul ăsta. Chiar săptămâna trecută am asistat de la distanță la o discuție între două tipe, care veniseră să-și bea cafeaua la Mall. Amândouă blonde, pe la vreo treizeci de ani, trase parcă la indigo. Una se plângea celeilalte că nu găsește un bărbat decent, că toți iubiții ei vor doar un singur lucru de la ea, că ar vrea și ea un copil și o familie, dar niciun bărbat nu o ia în serios.

barbat elegant

M-am întors și am privit-o discret. Păr vopsit un blond țipător, sprâncene strident tatuate, buzele prea pline ca să fi fost naturale, cel puțin un kilogram de machiaj, și niște unghii interminabile cu aspect letal. Și neigienic. Am privit-o cu un oarece amestec de amuzament și milă. Păi, cum ar putea o femeie din asta să atragă și să rețină atenția unui bărbat din ăla cum descriam mai sus? Ce poate avea o păpușă din asta gonflabilă de oferit unui asemenea bărbat, în afară de sex ocazional? Căci după ce se dă jos de pe ea respectivul – sau viceversa, nici măcar un subiect comun de discuție nu ar putea avea niște persoane atât de diferite. În plus, fie vorba între noi, niciun bărbat adevărat nu s-ar uita de două ori la o asemenea tipă.

Asta e buba în societatea noastră. Asta e hiba în educație, greșeala pe care de multe ori o comitem cu toții. Cerem prea mult, așteptăm prea multe de la ceilalți, fără să ne gândim dacă avem ce oferi în schimb. Vrei un bărbat care să aibă calități cu duiumul, să fie așa și pe dincolo? Atunci întreabă-te mai întâi ce anume ai tu să-i oferi lui. Poate că nu ești atât de arătoasă ca el, dar compensezi prin inteligență. Poate că nu ești atât de stabilă din punct de vedere financiar, dar ai un potențial profesional mare. Când pui ochii pe un bărbat, e cazul să pui în balanță toate aceste lucruri. Pentru că se pot întâmpla două chestii: ori vei realiza că țintești prea sus, ceea ce nu-i un lucru rău, pentru că te va ajuta să evoluezi pe plan personal, ori vei realiza că meriți și poți mai mult, că nu trebuie să te mulțumești cu un tip mediocru, căci ai potențialul să obții ceva mai bun.

Lecția asta, dragile mele, mi-a fost predicată de un bun amic încă de când eram adolescentă. De-a lungul anilor, l-am privit pe acest amic schimbând femeie după femeie, în căutarea acelei muze care să fie la fel de perfectă ca el. A jurat că nu va face niciodată compromisuri și nu le-a făcut. Problema a fost însă că amicul respectiv avea o părerea prea bună despre sine. Credea că are de oferit mai multe decât avea de fapt, și astfel a sfârșit de unul singur, încă visând la perfecțiune.

Și deci care-i morala acestei povești? Sunt mai multe, însă principala lecție pe care am vrut să o transmit este ca întotdeauna să ne evaluăm corect noi înșine, și în funcție de rezultatele acestei evaluări, să ne măsurăm cu grijă așteptările. Capacitatea de a ne îmbunătăți ca oameni și de a ne găsi o pereche pe măsură stă în puterea noastră. Trebuie doar să avem mintea și sufletul deschise, și să nu uităm că timpul pierdut nu poate fi niciodată recuperat.

Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

Un om fără viitor e de plâns la 20 de ani. După ce a trecut de jumătatea vieții e de plâns dacă nu are trecut

Este rar ca bărbații să aleagă lângă ei o femeie profundă

Am cunoscut-o pe cea mai nefericită femeie fericită

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro