Waterbike sau biciclitul în apă

15 July 2016

Nu mi-am imaginat că voi avea ocazia să îmbin două dintre activităţile mele favorite chiar în mijlocul oraşului. Şi încă aşa de simplu. Dar ştiţi că viaţa este uneori mai creativă decât imaginaţia, aşa că pasiunea mea pentru mersul pe bicicletă şi nevoia organică de a petrece cât mai mult timp în apă au de acum un răspuns comun: Waterbike. Exact aşa: bicicletă în apă.

Este vorba de un concept inovator creat de fizioterapeuţii italieni care s-au gândit că asocierea dintre ciclism şi beneficiile apei este combinaţia perfectă pentru a obţine starea de bine, echilibru şi relaxare în timp ce, culmea!, faci sport. Apa ajută la reducerea presiunii asupra articulaţiilor în timpul pedalării, însă conferă lentoare mişcării, astfel încât aceasta devine eficientă. Sistemul a fost iniţial folosit pentru recuperare fiziologică, însă, adăugându-i hidromasaj, ozon şi cromoterapie, Waterbike s-a transformat într-o modalitate atractivă şi eficientă de sport şi relaxare.

WATERBIKE

Conceptul Waterbike a fost lansat în 2010 în Franţa de către Thermale Bike, companie 100% franceză, creată și condusă de Alain Lellouche. În prezent, aici operează 700 de maşini.

În Bucureşti, centrul Waterbike – deschis anul acesta în strada Nicolae Caranfil, la numărul 34 – beneficiază de cabine individuale, oferind astfel intimitate în timpul pedalării. Apa este potabilă, i se poate regla temperatura şi, evident, se schimbă după fiecare ședință. Există mai multe programe, în funcţie de scopul urmărit – slăbire/celulită (la care se adaugă parteneriatul cu Algologie pentru optimizarea sesiunilor Waterbike), vitalitate/tonus, picioare lejere, proaspătă mămică sau… la liber. 🙂 Cu ajutorul căştilor şi al monitorului pe care poţi urmări filmat întregul exerciţiu, sesiunea de pedalat în apă (de 30 sau 45 de minute) se transformă într-o experienţă inedită, unică şi completă.

waterbike

Noi ne-am bucurat deja de beneficiile Waterbike. La sfârşitul unei primei şedinţe simţeam că plutesc. Şi nu, nu am făcut febră musculară. În schimb mi s-a deschis apetitul pentru „sport fără efort”, cum mi-am murmurat în barbă, încântată că Waterbike a ajuns şi la noi.

Tu când vii să încerci?Citiţi şi

Sfaturi pentru a-ți îmbunătăți memoria – Cum să elimini întrebarea “Ai uitat deja?” din viața ta!

Ce, când și cum i-ar plăcea creierului nostru să mâncăm

24 de Mari Idei care vor schimba lumea în 2021

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro