A Single Man

4 October 2010

Cum ar arăta două ore de răsfoit editoriale Vogue Homme şi Vogue în continuu? Poate nu la fel de bine precum arată A Single Man. Un film care poate îmbrăca lejer şi detaşat haina atributului “frumos” printr-o poveste tristă, dramatică pe alocuri, dar profund umană, spusă prin cadre minimaliste şi culori palide care se aprind o dată cu emoţiile personajelor.

A venit rândul lui Tom Ford să se alature suitei sensibile vizual şi mai ales emoţional din care fac parte Pedro Almodovar si Gus van Sant. Cu un scenariu adaptat după romanul omonim (mai mult sau mai puţin autobiografic) al lui Christopher Isherwood, A Single Man este un film care nu trebuie ratat. Asemenea romanului, filmul urmăreşte o zi din viata lui George Falconer (interpretat magistral de Colin Firth – premiat cu BAFTA), un englez, profesor de literatură în Los Angeles-ul anului 1962, care se confruntă cu moartea iubitului său, Jim.

Un rezumat vizualo-auditiv ar fi compus din: lumina bolnavicioasă, dar atât de intrigantă a Los Angeles-ului, maşini mari, luxoase, ochelari mayfair, eleganţa anilor ’60, seducătoarea Julianne Moore (în rolul lui Charley, prietena lui George), Mathew Goode, excepţional în rolul lui Jim, iubitul lui George, revelaţia Nicholas Hoult (în rolul elevului lui George, Kenny), tânărul actor britanic care a devenit ulterior imaginea Tom Ford, cadre fixe – stilizate până la cel mai mic detaliu – care plesnesc de eleganţă, toate susţinute de un fond muzical  compus de Abel Korzeniowski, întrerupt de piese celebre semnate Etta James, Jo Stafford sau Booker T. & The MG’s, plus bonus, un cameo vocal al lui John Hamm (personajul principal din Mad Men).

Trebuie amintit şi faptul că scenografia filmului este realizată de aceeaşi echipă care semnează şi mult premiata scenografie a serialului Mad Men.

A Single Man este un regal vizual, un testimonial al bunului gust şi al vieţii aparent inocente a anilor ‘60, dar înainte de toate este o poveste de dragoste.Citiţi şi

Un bărbat și o femeie

Într-o zi, m-am trezit singur cu tine lângă mine

Habar n-aveți ce e o femeie îndrăgostită!

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS
486 views

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro