Acum să te văd, fată, pe asta cum o mai rezolvi?

16 May 2021

Nuntă ca în povești: ea, Claudia, mireasă frumoasă, emoționată, plină de planuri mărețe, plănuiește nunta visurilor de când se știe. Acum a apărut el,  bărbatul ideal care îi promite fericire veșnică. Când a cerut-o de soție, mi-a spus plângând că doar eu îi pot fi nașă, trebuie să o ajut să aibă nunta perfectă. Îmi venea să îi spun că nunta trece într-o clipă,  viața începe abia după. Atunci este nevoie  cu adevărat de ajutor, când încep să apară greutățile ca ciupercile după ploaie. Dar bineînțeles că nu i-am spus, trebuie să se bucure de momentul acesta. Domnul meu, Alex, la masă cu mirele: discută aprins numai ei știu ce, probabil îi dă sfaturi de bărbat priceput în căsnicie. Vinul îl face priceput la toate.

Petrecere mare, mulți invitați, dj, entertainer, lăutari, tot ce trebuie. Eu, nașa impecabilă, zâmbind larg, o ajut pe mireasă, pe soacra mare, pe oricine. Am evitat vreo trei dezastre până la ora asta. O rochie ruptă, un unchi care dorește ca mireasă să danseze doar cu el, un ospătar nepriceput care încurcă băutura doamnei cu a domnului. Scandal mare, vă imaginați. Copiii aleargă fericiți, eu, pregătită să intervin cu spray-ul pentru astm. Pe ring dansează mulți, voie bună, petrecere reușită. Un grup de tineri gălăgioși se remarcă printre ceilalți. Între ei, o fată frumușică, în rochiță neagră, scurtă, decoltată, dansează stânjenită. Nu e în largul ei, e deranjată de lumini, e obișnuită cu întunericul din club, nu cu privirile rudelor și lumina soarelui.

Apare la masa noastră mama ei. Mătușa tipică, doamna știe-tot. Și spune-tot. Povestește cu oricine despre orice. Îmi descrie larg ce frumoasă și deșteaptă este fata ei. Are 20 de ani. E cea în rochiță neagră care dansează pe ring. „Uite ce rușinoasă este, e fata bună, simțită, nu ca fetele de azi. O să-i găsesc eu un băiat frumos, cu bani, că singură nu e în stare  așa de timidă e. Vreau să se mărite tânără,  să îmi facă nepoți, nu ca mireasa asta căreia i-a luat atâția ani să-și găsească bărbat. Măcar tu ai făcut cum trebuie: ai doi băieți frumoși, casă mare, ești aranjată. Ai putea face și o fată, că ești încă tânără. La 33 de ani ai mai putea face și doi. Dar muncești prea mult. Ti-am mai spus. De ce îți trebuie și slujbă, ar trebui sa te ocupi doar de copii.” Ea nu știe că, de fapt, câteodată sunt două job-uri, că muncesc 10 ore pe zi, și acasă încă trei. Nici nu trebuie să știe. Eu sunt fericită. Îmi iubesc munca, copiii, casa, îmi fac timp pentru toate. Pentru somn nu prea rămâne, dar vom dormi la bătrânețe. Acum trăim.

Îi ascult ușor amețită vorbele infinite, sala parcă se învârte un pic cu noi… Da, e rușinată fata în față mămicii, normal, parcă și tremură puțin când se uită la noi. Dar acum o săptămână nu era așa rușinoasă. Era nerușinată chiar, când am prins-o în pat cu soțul meu!

Ascult, dau din cap aprobator și mă gândesc: acum să te văd, fată, cum o mai scoți la capăt? Îmi vine să urlu la microfon, să audă toată lumea ce fată la locul ei este. Dar îmi răsună întruna în cap vorba băiețelului meu: „mami, cum nu știi să repari jucăria? tu le știi pe toate, tu rezolvi toate problemele familiei noastre!” Da. Eu rezolv toate de 15 ani. Toate pentru toți. Acum să te văd, fată, pe asta cum o mai rezolvi?

Guest post by Laura D.

Curaj, și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, în format word, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

Iana: o poveste

Îndrăgostiți la 40 de ani

Cum a trăit Jeanne Louise 122 de ani și 164 de zile

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro