Am învățat că iubirea…

1 January 2021

Am învăţat că iubirea nu este niciodată despre a pretinde ceva, ci ea este dăruire. Iei omul exact aşa cum este şi îl iubeşti. Sau nu.

Am învăţat că iubirea este despre acceptare şi respect. Când iubeşti cu adevărat nu pretinzi niciodată nimic. Eşti prea ocupat ca să iubeşti.

Am învăţat că iubirea înseamnă răbdare şi că orice provocare apare cu scopul ca noi să progresăm. Doar de noi depinde cum primim acea provocare şi cum ne raportăm la ea.

Când iubim, nu descărcăm roaba cu frustrări proprii în grădina celui pe care îl iubim. Niciodată. Iubirea dă, iubirea nu cere.

Când crezi că le ştii pe toate despre iubire, apare cu adevărat ea, iubirea, şi îţi arată că nu prea ai ştiut nimic. Pentru că iubirea stă, ea nu pleacă, ci are răbdare să îţi explice tot ceea ce nu ai ştiut până acum despre ea.

Poţi urma o viaţă iubirea, dacă ea se află în omul care ştie să îţi fie călăuză. Şi nici o viaţă nu-ţi va fi de ajuns, pentru că iubirea nu moare. Niciodată.

Cine crede în eternitate crede în iubire.

Doar timpul e capabil să îţi arate cât de importantă e iubirea.

Iubirea e armonie şi balans, totul este în perfect echilibru şi nu mai poate fi adăugat nimic în plus.

Iubirea te urcă pe culmi înalte, te aruncă în cădere liberă, iar la poale te aşteaptă cu un pat de flori.

Auzim des vorbindu-se despre iubire necondiţionată. Eu îndrăznesc să pun invers ecuaţia: dacă iubirea e cu condiţii, se mai poate numi iubire? Pare măreţ, şi chiar este. Unicul sentiment necondiţionat poate fi doar iubirea. Nu există te iubesc, dacă există “te iubesc!”.

Paradoxuri găsim oriunde, dar iubirea e cel mai simplu concept existent, din umanitate. Oamenilor le place să complice orice, oricând. Recomandare: nu complicaţi iubirea. ‘Keep it simple’.

Sunt multe feluri de iubire, eu am expus doar acea agape cu eros. Ştiţi voi, iubirea dintre un el şi o ea. Condiţie nu există însă nici în rest.

Iubirea înseamnă putere izvorâtă din inimă. Iubirea e bunătate şi echilibru. Iubirea e sens.

Iubirea nu costă nimic, pentru că iubirea este nepreţuită.

În iubire nu există teamă.

La mulți ani, să fiți iubite!

Guest post by Dana

Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

Bărbații care știu

Cine sunt

Ți-e bine unde ești? Rămâi acolo sau mergem mai departe?

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro